Dečko koji obečava

subota, 27.09.2008.

Vijesti iz svijeta: Ubio se kondomom!

Iako su ovakve šale sve učestalije na pijankama:



ponekad znaju biti i opasne:

death by condom

Ccc, kakav način za napuštanje ovog svijeta..




BONUS:

Pravilno plasirana reklama je pola prodaje!

oops


- 19:34 - Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 26.09.2008.

Dolazi jesen duga...

Netko je možda i primjetio da relativno dugo nema novog osvrta na pogledani film. Ok, je ni ne da mi se baš pisati, pogotovu o filmovima, ali nije samo to.. S jeseni krenule su i nove, dugoočekivane sezone rado geldanih serija, a što je najgore ima i hrpa novih dobrih serija!

Odakle krenuti?!
Ovako:
Entourage - o ovoj seriji sam već pisao u jednom od prethodnih postova o serijama, a nedavno je krenula i 5. sezona! Pogledao sam prvu epizodu, odlična je i dalje, ali najgore je što traje manje od pola sata, taman kad se ufuraš - gotovo! Tako da ću sad čekati da se "nakupi" par epizoda prije nego li se vratim ovoj seriji. Da znam, da su izašle još dvije epizode, čekam još jednu pa pogledam to u komadu.
Slično je i sa Californication, ovu seriju sam najviše i isčekivao, 2. sezona službeno kreće 28.09. ali su srećom na net "procurile" dvije epizode. Ipak i ovdje ću koristiti istu taktiku kao i kod Entouragea, čekat ću da se "nagomila" barem nekoliko epizoda.
Treća koju također želim pogledati u par većih komada je Dexter. On se također vraća, 3. sezona također počinje 28.09, a na net je također "procurila" prva epizoda, navodnike pišem jer su se dosad već svi pre-air pojavili prije službenog početka, tako da je malo vjerovatno da to nije namjerno.
Flight of the Conchords će čini se tek početkom iduće godine.
Ok, to su serije koje NISAM gledao, a sada one koje jesam!:-)

Dakle, prije dan dva sam odgledao svih 6 epizoda odličnog britanskog crnohumornog sitcoma - How Not To Live Your Life, bilo je to pravo osvježenje nakon svih ovih ultrarealističnih serija. Inače početkom iduće godine treba krenuti druga sezona, a ameri snimaju i svoju verziju.
Počeo sam pratiti i Sons of Anarchy, zanimljivu seriju od autora The Shield, koju također planiram početi pratiti, kad tad... Uglavnom treba mi i ovako nešto: anti junaci, motori, oružje, eksplozije, nasilje, krv, gore. Te Ron Perlman kao bonus. Pogledao sam prve 2 epizode, izašle su još dvije, to planiram sutra riješiti...
Zatim je tu Mad Men serija koja mi je odlično sjela. Radnja se odvija početkom 60tih prošloga stoljeća i prati nekoliko marketinških stručnjaka u New Yorku toga vremena. Odlična atmosfera, fenomenalna gluma, zanimljiva priča, dobar humor, odličan prikaz toga vremena (barem se tako čini:-) i nenadjebiv soundtrack. Serija je jednostavno potpuno drugačija od svega što se trenutno može nači u moru odličnih serija. Srećom imam cijelu sezonu za pogledati, a i druga sezona je već krenula...
Fringe je još jedan od serija koje pratim na staromodni način - jedna epizoda svaki tjedan. Najlakše ju je opisati kao The X Files nove generacije. Srećom nema aliena, nego samo onaj dio sa zavjerom, državom kao državnim neprijateljem broj jedan kao odličnom pozadinskom pričom koja se polako otkriva iz epizode u epizodu, dok svaka epizoda ima neki misterijozan slučaj za riješiti. Pogledao sam sve tri izašle epizode i moram reći da me treća malo i razočarala, pilot je bio odličan, napet nabrijan, bilo je čak i dobre jurnjave autima, akcije i svega pomalo, dok je ova zadnja bila više kao još jedan CSI derivat. No vidjet ćemo što nam donosi idući tjedan...
Šta još?
E da, skoro da zaboravim povremeno pogledam i epizodu dvije My Name Is Earl. Ponekad zna biti naporan, ali večinom je opuštajuća i lakoprobavljiva zabava, barem je tako bilo u 1. sezoni, druge sam pogledao tek 1. epizodu i nije mi nešto...
I sad još za kraj, što još planiram početi gledati:
True Blood, od autora Six Feet Under. O vampirima u jednom graduću na jugu Amerike, zvuči dovoljno dobro.
Knight Rider, remake kultne serije iz 80tih.
Worst Week, remake hvaljene britanske humoristične serije, koju ću također pogledati kad tad...
Sarah Silverman Programe, sitcom jedne od najsmješnijih komičarki.
30 Rock, sit com o pravljenju sic comova.
Skins, britansku seriju od mladima koji se ševe, drugiraju i sms-aju.
It's Always Sunny in Philadelphia, ponovno neki sit com, al ne da mi se više pisati o detaljima...

Uglavnom ima toga...

Biće dosta za ovaj put.

Uglavnom mislim da neću ni primjetiti prvi snijeg. Jesen je tako lijep dio godine!

Stay TUNED:



- 19:37 - Komentari (7) - Isprintaj - #

petak, 19.09.2008.

Outpost (2008)

(r: Steve Barker)

Image Hosted by ImageShack.us

Outpost je jedan od zanimljivijih novijih horrora, jer ako ništa barem ima malo drugačiju priču. Radnja je smještena negdje u istočnoj europi a priča se vrti oko nacista i njihovih eksperimenata tijekom 2. svjetskog rata. Likovi su bivši vojnici, plačenici, što je također rijetkost u horrorima, tako da je i to osvježenje.

Image Hosted by ImageShack.us

Ipak unatoč dosta originalnoj priči filmu fali atmosfere i nema ono nešto što bi me zainteresiralo tako da sam gledao zbivanja na ekranu totalno ravnodušan. Mada moram priznati da je par pojavljivanja "super vojnika" dobro izvedeno. Svejedno scenarij je loše napisan i filmu fali bolja završnica. Ovako sam samo čekao da završi.

Image Hosted by ImageShack.us

Ocjena: 5/10




- 22:09 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.09.2008.

A Guide to Recognizing Your Saints (2006)

(r: Dito Montiel)

Image Hosted by ImageShack.us
Fine noge.

Ah, još jedna tužna i melankolična priča o odrastanju!
Ne, volim ja te priče, kako sam imao relativno dosadno djetinjstvo, odnosno nitko se od mojih prijatelja nije ubio, niti je umro od droge, niti je dobio AIDS, tako da volim priče likova koji su prošli upravo nešto takvo.

Image Hosted by ImageShack.us
Ni jedna od kujica se ne skine u filmu!

A Guide to Recognizing Your Saints nije dobar kao recimo The Basketball Diaries (1995) ili A Bronx Tale (1993) ponajviše zato što Dito Montiel, lik koji je to, valjda, preživio te napisao knjigu o tome, te scenarij, nije dao nekome profesionalcu da režira film, nego ga je išao sam režirati. Također i scenarij je trebalo malo "pogledati" jer je Dito malo pretjerao s unutranjim monologom glavnog lika, a stavio premalo fokusa na neke scene, fali barem malo golotinje, prvi seks, te nešto nasilja, čisto da nas drži budnima.

Image Hosted by ImageShack.us
Opake kuje i pičkica

Ipak film je gledaljiv i zanimljiv. Nije remek djelo, nego lako zaboravljiva zabava, te nikako ne opravdava vrlo visoku ocjenu na IMDb (7.1/10 (6,738 glasova!)) što je još jedan dokaz da tamo likovi svršavaju na samo spominjanje riječi "nezavisni film".

Image Hosted by ImageShack.us
GTA 4

Zanimljivo je recimo, kad sam već spomenuo A Bronx Tale, da u ovom filmu oca glavnog lika glumi Chazz Palminteri koji je i tamo glumio oca, a usput je napisao i scenarij za A Bronx Tale.

Ocjena: 5,5/10




- 21:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 16.09.2008.

To Sir with Love (2006)

(r: Dae-wung Lim; originalni naslov: Seuseung-ui eunhye)

Image Hosted by ImageShack.us

U Južnoj Koreji očito učitelje poštuju više nego li kod nas, jer priča ovog filma počinje kad se skupina biviših učenika skupi da po posljednji put vide umiruću učiteljicu. Iako zvuči kao srcedrapajuća drama, ovo je ipak punokrvni slasher, barem do pred sami kraj kad li se pretvara u južnokorejsku posvetu Psihu.

Tempo filma je prespor za jedan slasher, a ima i nekoliko nepotrebnih scena bez kojih se moglo. Scene ubojstava iako ne toliko krvave ipak su dosta inventivne, jer ubojica koristi školski pribor. Tjeranje tipa da proguta djelove nožića za skalpel s čajem, širenje očiju klamericom, mravi u ušima...
A potom i taj neočekivani "nevjerovatni" preokret!

Ne mogu reći da me je film oduševio, ali niti da sam izgubio tih sat i pol vremena.

Ocjena: 5/10




- 21:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.09.2008.

LolliLove (2004)

(r: Jenna Fischer)

Saving the World, One Sucker at a Time

Image Hosted by ImageShack.us
Bogati ljudi kojima je stalo!

Nešto malo drugačiji film iz Troma kataloga.
U biti ovo je lažni dokumentarac ili mocumentary kojeg je gotovo sama napravila Jenna Fischer (režija, scenarij, kamera, glavna uloga, ilustracije). LolliLove je priča o bogatom bračnom paru koji želi pomoći siromašnima, iako već sudjeluju u raznim dobrotvornim organizacijama, nekako im se čini da to nije dovoljno pa odluče pokrenuti svoj humanitarni program pomoći beskučnicima... a ta pomoć se sastoji od davanja lizalica beskučnicima.

Image Hosted by ImageShack.us
Ideje za omote lizalica

Iako se čini kako je priča dovoljna samo za kratak vic i da se tu nema što razvijati, Jenna i Peter Alton, ko-scenaraist uspjeli su odlično razraditi i razvuči priču na punih sat i pol čiste crnohumorne apsurdističko satirične zabave.

Obavezno pogledati!

Ocjena: 7/10



- 20:56 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.09.2008.

Perfume: The Story of a Murderer (2006)

(r: Tom Tykwer)

Image Hosted by ImageShack.us
Ghostface Killa

Iako sam nabavio neku sjebanu "zamrljanu verziju" filma ugodno sam se iznenadio. Nisam čitao knjigu a namjeravao sam prije gledanja filma, ali kako sam kratak s vremenom u zadnje vrijeme, a film mi je pao u ruke...

Image Hosted by ImageShack.us
U ono vrijeme nije bilo socijalne službe...

Image Hosted by ImageShack.us

Perfume.The.Story.of.a.Murderer je kako i podnaslov kaže priča o jednom ubojici. Da, ima tu klišeja - "jadni mali psiho" je bio neželjeno dijete, cijeli život su ga samo zlostavljali nitko ga nije cijenio i sve to, ali nema veze, to ionako tvrde i svi pravi sociopate. Bitno je da je film užitak za gledanje, jednostavno sam obožavao svu tu prljavštinu, detalji meni jako bitni su tu, glumci su odlični pogotovu glavni glumac, a grand finale je, mada me ni lomljenje kostiju i četvorenje ne bi razočaralo, jebeno neočekivano i jebeno odlično.

Image Hosted by ImageShack.us
Miris žene...

Užitak gledanja mi je kvarilo zamučivanje sisa i dlačica kurvi koje je glavni lik ubijao, navodno je francuska originalna verzija "čista" ali sumljam da će mi se dati gledati svih 2 i pol sata samo zbog par sisa. Mada...

Ocjena: 7/10



- 22:05 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Vikaren (2007)

(r: Ole Bornedal; engl: The Substitute)

Image Hosted by ImageShack.us
Milfara

Vikaren je u biti nešto modernija i mračnija Moja maćeha je vanzemaljac.
Dobro, možda se samo meni čini, ali me film podsjetio na taj klasik koji sam gledao kao klinac. I ovdje je vanzemaljka također MILF, pokušava se uklopiti na Zemlji, želi razumijeti ljubav, uhvati se samohranog oca kojemu je žena poginula, klinci sumljaju, ali roditelji im naravno ne vjeruju... do samog kraja...

Image Hosted by ImageShack.us
Gooniesi

Dobro da sad ne otkrivam previše, Vikaren je dakle, zabavna djetinjasta sf/horror komedija iako ima jako malo sf-a i horrora, a još manje uspjelog humora. ?
Kako je onda zabavan?
Jednostavno je.
Realno gledano, nema tu ništa novoga, čista reciklaža, ali opet zabavan mash up, i ne žalim za utrošenih sat i dvadeset minuta.
E da, i sam kraj je definitivno trebao biti spektakularnije napravljen.

Image Hosted by ImageShack.us
Šmrkanje koke

Uz sve ove prigovore prolazna ocjena?!
Ne znam šta mi je!;-)

Ocjena: 5/10



- 21:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 12.09.2008.

Population 436 (2006) (V)

(r: Michelle Maxwell MacLaren)

Image Hosted by ImageShack.us

Konačno jedan noviji horror koji mi je dobro sjeo!
Na početku je izgledao kao još jedna dosadna tv ekranizacija nekog dosadnog Kingovog djela, ali malo pomalo film me je uvukao u sebe.

Priča?
Priča nije nešto posebno originalna: mali američki zaseok - vukojebina od 436 stanovnika već poprilično dugo nije mijenjala broj stanovnika tako da država pošalje svojeg čovjeka da vidi zašto je to tako i da ustvrdi da li je sve po propisima...
A kad jednom uđeš u Rockwell Falls teško se odvojiti od iznimne gostoljubljivosti njegovih bogu milih stanovnika...

Image Hosted by ImageShack.us

Glumci su iznimno dobri, čak i Fred (sjećate li se Limp Bizkita?) Durst kojeg sam jedva prepoznao! Kraj je također ugodno iznenađenje, a iako film i nema krvavih scena moram priznati da sam se naježio kad su dovukli pribor za elektro šokove.

Jedino što smeta je taj već spomenuti tv feeling koji malo jebe dosta dobru atmosferu filma.

Sve u svemu vrijedan je gledanja.

Ocjena: 7/10




- 21:58 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.09.2008.

The Plague (2006) (V)

(r: Hal Masonberg)

deca

Djeca odjednom padnu u komu, a i sva koja se rađaju od tog dana rađaju se komirani i tako ostanu nekoliko godina. Roditelji i bolnice ih hrane sve dok se jednog dana svi u isti tren ne probude i odluče da pobiju sve odrasle.

dečko koji ne obečava

Ovo je nešto između 28 dana kasnije i Djece kukuruza i nije toliko loše, ako se zanemari "pomalo" nelogična priča. Ima tu svega: pokoja krvava scena, par onih iritantnih BOO! scena, par glupavih "moram se vratiti i pomoći im" scena, skoro pa preočita "probudimo se i promjenimo svijet" poruka za klince i tako. Uglavnom čak i glupe scene nisu toliko iritantne, ritam i tijek radnje su ok. Očekivano ali ok, a i kraj je definitivno plus.

opasan mali

Zaključak
Ništa posebno ali gledljivo.

Ocjena: 5/10




- 22:09 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Anketa tapeta

Image Hosted by ImageShack.us

Gore je nova anketa, ako niste primjetili...
Nikad se valjda neću prestati čuditi ljudskoj gluposti i iznenađivati nebulozama koje ljudi upisuju u one "Search" prozorčiće na svojim omiljenim pretraživačima. Tako da je i ova anketa u biti samo novi set suludih a ponekad i smiješnih pretraga s kojih su neki nabasali na ovaj blog.

Image Hosted by ImageShack.us

Mislio sam da je tri dosta ali čini mi se da ima dosta materijala, tako da se nadam da će peta biti i zadnja!
Barem zasad!:-)

Image Hosted by ImageShack.us


- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 10.09.2008.

Fido (2006)

(r: Andrew Currie)

Image Hosted by ImageShack.us

Fido baca novo svjetlo na zombije. Ovo je poprilično čudna mješavina dječijeg filma i horror komedije, pa je pravo čudo što je hrpa poznatih glumaca htjela glumiti u njemu.

Radnja filma je smještena u alternativne 50e godine prošlog stoljeća, umjesto drugog svjetskog rata ljudi su (Amerika, jeli) preživjeli Zombie rat, a onda je jedan znanstvenik dokučio kako ukrotiti mesa žedne zombije i pretvoriti ih u trome ali korisne pomoćnike zajednici...

Image Hosted by ImageShack.us

Odlična i poprilično originalna priča, prošarana s par ludih detalja (ljubavni trokut između majke, oca i zombija kučnog ljubimca), ubijanje i paljenje djece, preventivno odvođenje penzijonera prije nego li umru i pretvore se u zombije i sl. Ipak sve je to odrađeno na veseo i razigran način pa ne izgleda tako strašno, a pomaže i odlična glazbena podloga.

Filmu fali "ono nešto" a i scenarij je trebalo malo doraditi, odnosno moglo se napraviti i puno više s odličnom idejom, ali i ovako je definitivno a must see za sve ljubitelje horrora i drugačijih filmova.


Ocjena: 7/10


- 21:31 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 09.09.2008.

Razmišljam...


Ako je istinita ona izreka: "Ono si što jedeš", zar onda postaješ čovjekom tek kad postaneš kanibal?!


Neki dan u gradu vidim na trgovini specijaliziranoj za donje rublje veliki natpis: "Sezonsko sniženje!"


Zašto papa ima svetu stolicu?! Jer pije svetu vodu?


Ako su Adam i Eva bili jedini ljudi na Zemlji, imali djecu, a njihova djeca imala djecu - nije li to incest?
Možda je zato ljudska rasa sve gluplja? Ili je to zbog interneta?






- 15:46 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.09.2008.

Samaritan Girl (2004)

(r: Ki-duk Kim)

Image Hosted by ImageShack.us
Ekipa...

Po priči bi se reklo da je Samaritan Girl umjetnički film. Na početku upoznajemo dvije školarke. Jedna se kurva za pare, dok joj prijateljica čuva stražu. Jednom jedva pobjegnu od policije, a drugi put policija uspije uletiti u stan dok je mala s mušterijom i ova ne zna šta će drugo pa se baci kroz prozor na glavu. Umire u bolnici a njezina bi prijateljica nađe njezin dnevnik/rokovnik gdje su imena svih mušterija i njihove pare te odluči da će poševiti svakog od njih i vratiti im pare. I to nije sve! Kako bi rekli u onim reklamama tv prodaje. Njezin otac, policajac skuži da mu se kći kurva okolo pa je prati i pokušava spriječiti, nekad upije a nekad i ne. Neki klijenti umru a neki ostaju pametniji.

Image Hosted by ImageShack.us

Film bi mogao iživcirati "običnog" gledatelja zbog nekih meditativnih scena dok će pravim ljubiteljima filma pružiti ipak užitak, ipak nemojte očekivati gole šlolarke! - mada ima ona jedna scena u kupatilu...
Poprilično nahvaljen film od kojeg sam očekivao više.

Image Hosted by ImageShack.us




Ocjena: 6/10




BONUS:

Image Hosted by ImageShack.us
Amfibijsko vozilo..


- 22:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.09.2008.

Flash Point (2007)

(r: Wilson Yip; originalni naslov: Dou fo sin)

Image Hosted by ImageShack.us
Legenda

Prava adrenalinska bomba!
Odlična HK akcija! Iako film ima možda malo mlak početak zadnjih malo više od pola sata neprestane akcije to sve nadoknadi. Uživao sam u scenama borbi - tko bi rekao da bi borba u parteru mogla biti tako dramatična i dinamična!?

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Priča je standardna i to je možda malo veći minus filma, jer se trudi biti "ozbiljan" akcijski triler, šteta jer nije bilo potrebe trebalo je samo još natrpati akcijskih scena i možda još jednu potjeru autima i bio bi savršen. Nešto kao ovogodišnji Crank. Samo drugačije;-)

Image Hosted by ImageShack.us

Uglavnom obavezno za sve ljubitelje akcije i borilačkih filmova.

Ocjena: 8,5/10




- 21:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 03.09.2008.

Maximum Overdrive (1986)

(r: Stephen King)

Image Hosted by ImageShack.us . Image Hosted by ImageShack.us

Who Made Who?

Davno je bilo kad sam pogledao "Teror mašina", i vjerovatno me baš ovaj film odvratio od karijere kamijonđije;-)

Iznenadio sam se kada sam vidio da je Stephen King i režirao ovaj film po svojoj kratkoj noveli Trucks. Ovo mu je prvo i jedino redateljsko iskustvo. Šteta. Jer ovo je jedna od najboljih ekranizacija njegovih djela. On je sam jednom za sebe rekao da piše književni ekvivalent fast fooda i čini mi se da je mnogima koji su "pokušali" ekranizirati njegova djela promakao onaj trashy touch.

Image Hosted by ImageShack.us

Mislim, da bi zabavna i gledljiva bila priča o kometu koji svojim prolaskom pokraj zemlje natjera sve električne uređaje na Zemlji - uključujući i velike kamijone na gorivo(!) - da polude i "pobune" se protiv svojih stvoritelja definitivno je morala biti snimljena u osamdesetima.
I već se na prve zvukove sintetičnih bubnjeva na početku filma osjeća taj prepoznatljivi 80ies feeling.
Sve je tu: klišeizirani likovi, dijalozi kao iz parodije, kul onelineri, smiješna odjeća, hrpa oružja, eksplozije, te nekoliko nezaboravnih scena (npr: kad poludjeli aparat za limenke ubije trenera i pola osnovno školske bejzbol momčadi! dječiji policajski autić na baterije ubio psa! napad električnog noža i čekičanje istog!). Ma previše je toga dobroga da bi sad nabrajao.
Pazite samo tagove na IMDBsu: Mass Child Killing,Children Killed,Auto Accident,Dead Children,Happy Ending.


Možda i ima malo praznog hoda, ali film je ipak a must see za sve koji se sa sjetom sjećaju piratskih kazeta i žutih titlova.

Ocjena: 9/10



- 21:34 - Komentari (5) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.09.2008.

Glazbeni kalendar

Malo sam bio na Sinerovom blogu, čitao propušteno te nabasao na post o zanimljivoj internet stranici, ništa revolucionarno ali zabavno.

Dakle, odete na This day in Music, tu upišete svoj točan datum rođenja i saznate što je tada bilo broj jedan na nekoj od popularnih glazbenih top lista.


Recimo onog jutra kad sam ja izašao vrišteći kod većine britanaca sviralo je:

Message In A Bottle od The Police



Dobro sam i prošao. Stvar mi je čak i dobra, možda je i u bolnici negdje derala na radiju, mada malo vjerovatno. Uglavnom dobra je, ali još mi je draža obrada od Machineheada.


U isto vrijeme u Americi je rasturao izvjesni:
Robert John sa Sad Eyes



Ovo mi je moram priznati potpuna nepoznanica.


Šteta što nema i za ex yu podataka!:-)

Uglavnom probajte!




- 18:03 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker