Dečko koji obečava

srijeda, 10.09.2008.

Fido (2006)

(r: Andrew Currie)

Image Hosted by ImageShack.us

Fido baca novo svjetlo na zombije. Ovo je poprilično čudna mješavina dječijeg filma i horror komedije, pa je pravo čudo što je hrpa poznatih glumaca htjela glumiti u njemu.

Radnja filma je smještena u alternativne 50e godine prošlog stoljeća, umjesto drugog svjetskog rata ljudi su (Amerika, jeli) preživjeli Zombie rat, a onda je jedan znanstvenik dokučio kako ukrotiti mesa žedne zombije i pretvoriti ih u trome ali korisne pomoćnike zajednici...

Image Hosted by ImageShack.us

Odlična i poprilično originalna priča, prošarana s par ludih detalja (ljubavni trokut između majke, oca i zombija kučnog ljubimca), ubijanje i paljenje djece, preventivno odvođenje penzijonera prije nego li umru i pretvore se u zombije i sl. Ipak sve je to odrađeno na veseo i razigran način pa ne izgleda tako strašno, a pomaže i odlična glazbena podloga.

Filmu fali "ono nešto" a i scenarij je trebalo malo doraditi, odnosno moglo se napraviti i puno više s odličnom idejom, ali i ovako je definitivno a must see za sve ljubitelje horrora i drugačijih filmova.


Ocjena: 7/10


- 21:31 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker