30.09.2006., subota

168.



EPILOG

1.


Razmišljao sam o tome: način na koji sam došao do ove prepiske potpuno je slučajan. Ja s pričom nemam nikakve veze i znam o njoj isto kao i oni koji su je ovdje pročitali. U načinu na koji sam došao do ove prepiske nema nikakvih pokazatelja tko su u stvarnosti osobe koje su izmjenjivale poruke i kako je priča završila. Utoliko neću spominjati kako sam do prepiske došao, jer bih samo mogao dovesti do zabune i istovremeno otkriti o sebi ono što ne želim.

Dakle, ne znam tko su u stvarnosti osobe koje su se na „Iskrici“ pojavljivale kao likovi Mlade domine, Pauka i Frana Nischta. Jedino što znam je ono što je zapisano i ovdje izloženo.

Ne znam ni da li je ovo cjelovita prepiska. Na momente izgleda kao da nešto nedostaje, poneka poruka ili zapis cijele seanse. Naročito je to izraženo na samom kraju, kao da je prepiska iznenadno prekinuta ili nedostaje nastavak (i završetak).

Ne znamo je li ovo cjelovita prepiska i zbog toga jer je moguće da se dio razmjene poruka odvijao i preko e-mail poruka, naročito između Mlade domine i Frana Nischta, koji su i razmijenili e-mail adrese. Doduše, i u e-mail adresama su zadržali anonimnost, a ono o čemu su razgovarali bi u svakom slučaju upotpunilo sliku.

Začuđujuće je da su svi troje izbjegavali mogućnost komuniciranja preko chata iako mora da im je bila poznata. Izmjena poruka preko „Iskrice“ je sporija, u chatu se poruke zaprimaju trenutno. Zašto im je pogodovalo to odlaganje? Ne znam, ali očito da je postojao neki razlog ili više razloga, mora da je imao svatko svoj razlog ako već taj razlog nije bio jedan te isti.



- 01:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.09.2006., petak

169.

Jedno od zanimljivih pitanja je tko je mogao imati ovu prepisku? U svakom slučaju mogla ju je imati Mlada domina, ona je komunicirala s obojicom. Ako je izvor ona, pitanje je zašto je izdvojila prepisku samo s ovom dvojicom kada je komunicirala s većim brojem osoba pored njih? Po čemu su ova dvojica posebna ili po čemu upravo njih dvojica idu zajedno?

Onaj tko je mogao imati prepisku Mlada domina-Pauk i Mlada domina-Fran Nischt je i osoba koja se predstavila kao pisac, Fran Nischt. Naime, on je zadobio povjerenje Mlade domine i njihov odnos je drugačiji nego što je imala s Paukom. U nekoliko navrat je zatražio od nje da mu pošalje prepiske s drugim likovima. Možda mu je udovoljila i poslala cijelu prepisku do jednog trenutka posebnom e-mail porukom.

Prepisku su mogli imati i Pauk i Fran Nischt - ukoliko se radi o jednoj osobi. Tehnički je to moguće. Uglavnom su se njih dvojica javljali u drugo vrijeme, pa je bilo moguće da se zapravo jedna osoba u jednim navratima logira kao Pauk, a u drugima kao Fran Nischt. U tom bi slučaju ta osoba imala te dvije prepiske, ali ne i druge koje je vodila Mlada domina. Čak i u slučajevima u kojima su i Pauk i Fran Nischt bili istovremeno prisutni na „Iskrici“ i razmjenjivali poruke s Mladom dominom, tehnički je to bilo izvedivo tako da ista osoba ima pred sobom stolni računar na kojem je logiran pod jednim i laptop preko kojega se prijavio s drugim psudonimom.

Obje prepiske pribavio sam u istom dokumentu, samo sam ih trebao vremenski utkati jednu u drugu. U svakom slučaju onaj tko ih je spojio u jedan dokument imao je mogućnost i da sve cenzurira, a ne znam je li tu mogućnost iskoristio.




- 01:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Prosinac 2008 (12)
Prosinac 2007 (7)
Studeni 2007 (12)
Listopad 2007 (16)
Rujan 2007 (8)
Kolovoz 2007 (8)
Srpanj 2007 (14)
Lipanj 2007 (16)
Svibanj 2007 (6)
Travanj 2007 (6)
Ožujak 2007 (15)
Veljača 2007 (6)
Siječanj 2007 (9)
Prosinac 2006 (10)
Studeni 2006 (11)
Listopad 2006 (12)
Rujan 2006 (2)

Komentari On/Off

Ovaj se blog čita drugačije nego ostali blogovi. Svaki mjesec je jedno poglavlje, s tim da se mjeseci „listaju“ unatrag. Dakle, PROSINAC 2008 je prvo poglavlje, a TRAVANJ 2007 deseto. Možete se kretati kroz njega i pomoću uputnica „prethodni mjesec“ i „sljedeći mjesec“ na dnu poglavlja.