utorak, 30.11.2010.

Danas mislimo malo i na druge - uključite se u humanitarnu aukciju!

Pozivam vas da se uključite u humanitarnu aukciju za Brankicu Klobučarević. Osim mojih naušnica na aukciji možete kupiti mnogo divnog nakita velikodušnih kreativnih kolegica sa foruma Radionica snova, te time pomoći i učiniti dobro dijelo.
U aukciju se možete uključiti ovdje. Hvala vam!

- 20:14 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 28.11.2010.

Perlica i na facebooku!

Dragi i drage, ukoliko me želite pratiti i na facebooku, kliknite ovdje i pridružite mi se :)
Nakit - Perlica u zemlji čudesa

- 09:52 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 26.11.2010.

Jos jedna predbožićna :)

U duhu snjega koji vani pada, još jedan adventski svijećnjak :)

- 20:28 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

Novo ruho za staru kutiju

Mama od dečka dala mi je staru limenu kutiju koja je bila crvena, a na poklopcu je bio veliki ružan natpis. Poklopac sam pošpricala srebrnim lakom a okolo obojala roza akrilnom bojom pomoću spužvice tako da je ostavila tragove poput pahuljica. Poklopac sam dekopažirala velikom božićnom slikom na rižinom papiru, a okolo sam zaljepila roza dekor traku.
I evoga :

- 18:36 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Adventske igre

Jučer je baki bio imendan, bilo je Kataleje (kak se to kod nas u Međimurju kaže). Odlučila sam joj izraditi neki koristan poklon - adventski svijećnjak, budući da se i to približava.
Kako sam izvadila sve sprejeve, ljepila, boje, kistove isl, odlučila sam urediti sve svijećnjake koje imam. Trebalo mi je puno duže nego sam planirala :) Moja nestrpljivost rezultirala je s puno otisaka prstiju, lak koji se na minus 1 nije htio sušiti, potrgane salvete isl i tako sat za satom dok nije ispalo kako sam planirala.

Poklon za baku Katicu :)


You & me


Božićni prijatelji :)


Moj kreativni đumbus


- 18:08 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 20.11.2010.

Mother of pearls ogrlica i naušnice

Kad sam zadnji put bila u Mariboru u nabavci perlica, kupila sam i paketić ovih. Nekako su mi se činile zgodne, jesenske, pa sam mislila da ću ih uspjeti nekud uklopiti. Izradila sa dugu ogrlicu u 3 niza, pletenu.
Moram reći da je ovo prva duga koju sam izradila i da jako lijepo stoji na crnu majicu.
Kada sam je izradila ostale su mi 3 školjkice, a dragi je predložio da izradim naušnice. I jesam. Bila sam oduševljena onime što je ispalo, izgledaju mi zaista lijepo i uredno, kao da ih je napravio netko tko stvarno zna što radi :)
Možda stvarno napredujem, tko zna :)


- 21:06 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

Flat spiral stitch narukvica

Ovaj puta u drugim bojama. Mislim da je to bila negdje šesta kombinacija koju sam isprobala da s nečin uklopim ove sivkaste plastične perle, jedva sam našla neke koje donekle pašu.
Evo slike


a evo je na ruci


- 21:03 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.11.2010.

Narukvica

Jučer sam napravila narukvicu s 3 vrste perlica koja mije ispala najurednije od svih. Rađeno prema jednom od Auntie's beads design video tutoriala.

i na ruci

- 22:08 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 16.11.2010.

Brošići

Od nekoliko figura napravljenih od žice i perlica odličila sam napraviti brošiće. Kupljene ziherice za broševe, malo vrućeg ljepila i Voila!!




- 18:33 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 13.11.2010.

Kanta

Nakon što sam napravila sve kutijice koje sam imala, tražila sam po kući što bi još mogla pa sam uzela kantu iz wc-a, nadajući se da će dobro ispasti :)
Ja sam zadovoljna,a evo i slike prije i poslije.

- 23:16 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Isprobavanje decoupage-a

Iako sam pokrenula blog radi učenja izrade nakita, danas sam se sjetila da negdje u špajzi imam salvete i ljepilo/lak za decoupage,a također i nekoliko kutijica.
Da ne pričam više, radila sam ih do prije pola sata. Napravila sam šarene i božićne.
Jako je jednostavno, a lijepo izgleda. Kod izrade okruglih kutijica bilo mi je teže da rubovi ne budu zgužvani.
Evo šarenih


...a evo i božićnih.


Neke ću pokloniti, a neke prodati.
Baš me zanima što će mi slijedeće kreativno pasti na pamet, vidjela sam u kutiji i neke žice :D

- 23:04 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Prve naušnice

Evo i mojih prvih naušnica. Ne znam zašto nekako nemam volju izrađivati naušnice. Božićne pahuljice, ove će biti za poklon. Napravljene su od prozirnih perli i perlica boje slonovače veličine 2,6mm.

- 23:00 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Ogrlica za razmjenu :)

Ovu ogrlicu napravila sam gospođi koja me masirala nakon što me ruka užasno boljela od perlanja :D
Nisam ništa mogla tjedan dana od užasne boli. Kako nije željela da joj platim, odlučila sam joj napraviti ogrlicu. Ona obožava zeleno, a nažalost nisam imala dovoljno 2,6mm perlica da napravim helix, pa je ispala neka jesenje zelena spiral rope od 3mm.
Vidi se neujednačenost veličine perlica što utječe na sam izgled, ali ja sam svejedno zadovoljna ovim kaotičnim izgledom. Najvažnije je što nije bila zahtjevna pa me nakon nje nije opet boljelo rame :)

- 22:53 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 06.11.2010.

Crno srebrna igra

Jučer i danas zaigrala sam se s privjescima. Napravila sam dva ista komada crno srebrne kombinacije. Prvo sam napravila narukvicu koja me podsjeća na sat, izuzetno je lagana na ruci, srebrni dio pada kao tkanina.


Zatim sam razmišljala što s drugim komadom. Nemam više crnih perlica da napravim naušnice, pa sam odlučila napraviti ogrlicu u više niza, perlicama 3mm crne boje. Ovu sam napravila mrvicu dužu jer sam shvatila da svi nemaju tako uzak vrat poput mene pa bi se moglo desiti da im moje ogrlice dođu ko chokeri :)
Jako sam zadovoljna ogrlicom, pletena je najlonom niti 0,15 mm i jako lijepo pada oko vrata. Isto tako, budući da je privjesak od plastičnih crnih perli i par metalnih srebrnih, začudilo me koliko je lagan oko vrata.


Evo i kompleta na komadu filca. Filc mi super dođe u perlanju jer nije gladak pa kad nasipam perlice na njega ne klize i ne rasipaju se, a i u njega se može zabosti i igla kada više ne treba.


Idem tražiti što bi mogla dalje perlati :) Pozdrav svima!

- 14:37 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.11.2010.

red candy

Ipak ništa od perlanja čipke danas. U knjizi Bead fantasies našla sam zanimljiv privjesak, pa sam ga odmah i isprobala. Ovo je prvi put da sam radila privjesak s nepoderivim svilenim koncem, puno bolji je za ovakve komada od flaksa jer se ne savija u čudnovatim smjerovima. Ogrlica od najlon sajle u 2 niza, perlice 2,6 mm i zajedničke perlice u oba niza od 4 mm.
Nažalost, nikako nisam uspjela snimiti dobru fotografiju.
Nastalo je ovo :

- 22:33 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

Još malo mog kreativnog đumbusa :)

Konačno sam uspjela sve nekako posložiti u kutijice. Danas sam napokon postala blog na svoj fejsbuk, pa su me pitale cure da li prodajem svoj nakit ili ga izrađujem sebi ga gušt. Pa, prvenstveno za svoj gušt, ali većina komada je na prodaju. Perlice su poprilično skup hobi ako želiš raditi s kvalitetnim perlicama (pa ja po svoje odlazim u Sloveniju isl). Prve koje sam kupila bile su popričlično loše, i s njima nisam uspjela ništa pametno napraviti. Logika - od lošeg materijala ne možeš ništa pošteno napraviti.
Zapravo, iako tako ne izgleda, za nijedan od ovih komada nakita nisam potrošila manje od 1 sat, a što se tiče Helix stitch ogrlica s početka bloga, njih sam izrađivala oko 20 sati. Da, da, treba jako puno vremena i strpljenja, tako da je perlanje odlično za rješavanje od stresa. Jednostavno se zadubiš i vrijeme prolazi i prolazi. razlika je u tome što ti više nisi pod stresom, ali su pod stresom svi oni koje radi perlanja zapostavljaš :)
Drugi problem je što me jako boli ruka od držanja igle u stalno istom položaju. Zadnjih par dana me u kombinaciji s 8 sati računala na poslu ubilo tolko da sam morala na medicinsku masažu. I danas. I sutra ću morati :-/
No, zato mi je danas bolje i nakon pisanja ovog posta bacam se na izradu čipke od perlica. Jeee :)
Evo moj kreativni kutak, u trenutku kad nije sve razbacano po kauču, stolu, podu...

- 19:28 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 03.11.2010.

Privjesak, rinčica, dio narukvice ili bedž?

Nisam još odlučila što će ovo biti. Napravljen je od tanke žice, metalne perlice srebrne boje od 3mm i umjetni biseri plavo-sive boje. Nije plosnati. već 3D. Nažalost imam dovoljno bisera za samo 3 komada.
Imate li vi ideje što bi ovo trebalo postati?

- 19:36 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

Crveno - crna ogrlica

Evo još jedne jednostavnije s kojom odmaram ruke :) Perlice od 4 mm, crvene i crne u kombinaciji. U privjesku staklena crvena perla.

- 19:33 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Wannabe kupine

Najnovija želja mi je naučiti operlavati kuglice. Izabrala sam vatene umjesto drvenih. Ne znam za druge, ali meni bi svakako bilo tlaka nositi đinđe od 10 kila za vratom. Zbog toga mi se vatene (one tvrde, ne mekane :) čine kao odličan izbor. Ovo je prema jednom tutorialu s youtube-a , peyote stil. Moram je pofarbati prije perlanja drugi put da se ne vidi bijelo ispod.
Ako imate kakve dobre primjere kako operlati kuglice, svi moji postovi otvoreni su za komentiranje za sve, bili oni korisnici/ce blog servisa ili ne. pa, dobrodošli :)

- 19:24 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Perlam najbrže što mogu :-/

Ruka me ubija od grča zbog držanja igle, pa sam se krenula odmoriti s nešto jednostavnijim ogrlicama. Pronašla sam odličan broš/naušnicu/što god poželite u knjizi Bead fantasies, te krenula u izradu. Srećom sam davno s neke prekičaste majice skinula dijamantiće koji se nalaze u sredini, a s stražnje strane imaju 4 ulaza za konac.
Ja sam je izradila kao privjesak s umjetnim biserima s ogrlicom koju sam nanizala perlicama sličnim koraljima te drugom koja je izrađena od prozirnih staklenih perlica 4mm ljubičaste boje.



Privjesak izbliza


Druga ogrlica

- 19:12 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Moje blago :)

Ma konačno, konačno ja imam svoje perlice.Nakon toliko zavrzlama s poštom i krivo dostavljenim perlicama, moj dragi me odlučio razveseliti i odveo u Maribor. Nakupovala sam si brdo perlica i jako, jako sam zadovoljna.
Evo dio mog novo nabavljenog blaga:



Prošla sam cijeli grad u potrazi za koncem, tapetarskim po mogućnosti. Bezuspješno. Onda sam se sjetila da bi postolar trebao znati gdje da kupim takav konac. Pa sam ga otišla pitati.
Bio je toliko ljubazan da mi je prodao jednu novu špulu bijelog. Što da vam velim osim - prije bi si ruke njime odrezali nego ga poderali :)



- 19:02 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< studeni, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Ožujak 2011 (1)
Prosinac 2010 (3)
Studeni 2010 (21)
Listopad 2010 (16)
Komentari On/Off

Ovo su moji počeci u izradi nakita i nadajmo se praćenje napretka:)
amarenawagner(a)gmail.com