< svibanj, 2007 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
o ničemu

























Free Web Counter



Ožujak 2010 (1)
Ožujak 2009 (1)
Rujan 2008 (2)
Lipanj 2008 (2)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (6)
Rujan 2007 (3)
Kolovoz 2007 (1)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (12)
Travanj 2007 (12)
Ožujak 2007 (14)
Veljača 2007 (14)
Siječanj 2007 (11)
Prosinac 2006 (9)
Studeni 2006 (15)
Listopad 2006 (17)
Rujan 2006 (26)
Kolovoz 2006 (11)
Srpanj 2006 (14)
Lipanj 2006 (14)
Svibanj 2006 (14)
Travanj 2006 (12)
Ožujak 2006 (11)



najdosadnijiblog@net.hr




Dosada na poslu




http://ozonmortale.blog.hr/

http://monazgb.blog.hr/

http://trigona.blog.hr/

http://barcelona18.blog.hr/

http://angelinasmb.blog.hr/

http://keller.blog.hr/

http://zaborav32.blog.hr/

http://caricavrta.blog.hr/

http://igraliste.blog.hr/

http://samsara.blog.hr/

http://levant.blog.hr/

http://stankoalfa.blog.hr/

http://danzametak.blog.hr/

http://tamnooko.blog.hr/

http://lepifabio.blog.hr/





Komentari On/Off





Creative Commons License
Ovo djelo je ustupljeno pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada 2.5 Croatia.

najdosadnijiblog
31.05.2007., četvrtak
Pisanje


Jučer se nisam osjećala dobro. Kada se ne osjećam dobro, ponekad me uhvati da pišem Djedu Mrazu. Ne očekujući odgovor, zapravo željeći nešto što mi on ne može ispuniti. I onda mi je žao.


- 10:16 - Komentari (15) - Isprintaj - #
30.05.2007., srijeda
Budilica


Jutro. Kolegica mi je pričala o budilici.
Nisam znala da postoje satovi koji se ravnaju po radiju. Sat koji se ravna po satu na radiju, ali nema radio kao takav (onakav, znate što mislim). Samo ga on moze slušati. Zanimljivo. Prednost je što ga ne moraš sam navijati, on nađe radio stanicu i pokupi vrijeme. Stvar je u tome da u Hrvatskoj postoji možda jedna radio stanica po čijem se vremenu on može “nariktati” , a ona tu stanicu hvata na balkonu. Dakle, kada sat treba vrijeme, odvede ga u šetnjicu do balkona. Nekad valjda dobro ne čuje pa uhvati krivo vrijeme. Možda to dođe s godinama, a možda je baš uhvatio zanimljiv program u Bejrutu. Tada mu mora izvaditi baterije i staviti natrag.
Kolega nam je ispakao kifliće.
Jučer. Dovele internet prijatelja obveze do Zagreba. Ugodno druženje. Gledao mi nešto u kosu. Uočio je sijedu.
Danas je srijeda.


- 10:46 - Komentari (8) - Isprintaj - #
28.05.2007., ponedjeljak
Ping pong


Znate one savjete o upoznavanju ljudi?
E, pa ja sam ovaj vikend upoznala Hosnia iz Alexandrije, bivšeg ping pong igrača i člana ITTFa.
Izašla ja iz kuće, gledajući svoja posla kadli me zaustavio stranac s prospektom u ruci. Zaokružili mu neke klubove u hotelu, a meni bilo lakše ga odvesti nego objašnjavati. Frend s kojim sam se dogovorila se priključio usput. I tako mi njega vodimo na zaokruženo mjesto u prospektu, udaljeno 10tak minuta.
Putem smo naišli na razbijeno staklo izloga. Ono, velika rupetina. Čovjek stao, gleda i čudi se. Nama ništa čudno.
Prvo zaokruženo mjesto - 0 ljudi, a čovjek želio vidjeti zabavu u Zagrebu. Drugo zaokruženo mjesto, nedaleko od prvog zaokruženog mjesta - ne radi. Ajmo natrag. Naišli smo i na neku domaću svirku, ali mislim da mu se nije svidjelo. Razmišljala sam kako mu prevesti “Dunje žute”. Rekla sam mu samo da je to jedna tužna hrvatska pjema.
I šta sad? Sjetih se Jaruna. Ajmo do taxija. Blizu taxi stajališta je bio još jedan klub gdje navodno puštaju narodnjake. Usput je pa ćemo i tamo. Na klupici ispred kluba je sjedio simpatični Koreanac. Lijepo su se pozdravili. Ne znam da li je samo odmarao ili su mu zaokružili narodnjake.
E da, u Zagrebu je Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu.
Bili i otišli. Narodnjaci nisu svirali, ali bi bilo zanimljivo da jesu. Kako bi mu tek to prevela?! Dojmili su ga se veliki redari. Pitao se da li ima problema u tom klubu.
Ispratili smo ga do taxija i izljubili se. Nadam se da se lijepo proveo.
U subotu sam samo nakratko gledala latino plesove u jednom kafiću. Upoznala sam Nikicu i Milu. Žive u Zagrebu.
Osjetila sam potrebu za samoćom i krenula kući. Sjela sam kraj stabla uz zvuk dalekog grada.

(op.a. Ako i ovaj tekst nalazite nesuvislim to je zato što sam gradila infrastrukturu u jednom manjem mjestu do 4 izjutra. )


- 10:09 - Komentari (14) - Isprintaj - #
25.05.2007., petak
Teorija uspješnog nogometa sa osvrtom na pobjednika i čarape


Ovaj tekst sam napisala prije puno godina. Danas mi se ništa ne piše pa evo ga:


Teorija uspješnog nogometa sa osvrtom na pobjednika i čarape

Prije par godina došla sam do važnog otkrića, koje će biti posebno zanimljivo ovisnicima o sportskim kladionicama.

BIT ILI SUŠTINA TEORIJE
Pobjednik je ona momčad (tim, ekipa...) koja ima bolje čarape. Prvo se osvrnimo na pitanje što su bolje čarape i kako ih prepoznati. Pri tome trebamo slijediti sljedeće parametre:

1. OPĆI DOJAM SA OSVRTOM NA POSEBNE DETALJE
U ovoj kategoriji treba obratiti pažnju na to koliko je brižnosti utrošeno u izbor čarapa. Kvalitetne čarape se odmah prepoznaju.
obrazloženje: Ako se klub brine o naizgled malim detaljima, brine se i za udobnost igrača, a time i za kvalitetu igre.

2. GIPKOST ČARAPA
Ni pretanke, ni predebele. Jakost gume također mora biti optimalna.
obrazloženje: Ako su pretanke postoji mogućnost da igrač zaboravi ono što je najvažnije za pobjedu tj. čarape. Predebele stežu noge što dovodi do cjelokupnog pada sustava glava-noge .
Kod pada sustava glava-noge, igrač ne može razmišljati, a lopta navođena tim načinom - krivo završava. Kod pada sustava u obrnutoj situaciji (noge-glava), iako su koordinate dobre, udarac je loš. Razlog se može pronaći u pretjeranom znojenju nogu i svrabu, kojem su uzrok gljivice iznikle u takvom traumatičnom stanju za igrača i njegove noge.

3. BOJA
Po mogućnosti uslađena sa ostatkom opreme.
Osvrt na neke boje.

KRIČAVE BOJE
Možda zasljepljuju protivničku momčad, ali nije dobro ako je efekt obostran. Uostalom, nije dobro ni za uprave klubova - igrači bauljaju terenom, a sponzori bježe.

ZELENA
“Gubi” se na terenu (travi) što je dobra kamuflaža nogu na terenu (travi). S druge strane, optički smanjuje igrače koji se smanjuju i u očima protivnika.

BIJELA
Odbija sunce, što pak smanjuje znojenje nogu. Negativna strana je što se brzo prljaju što dovodi do nepoštovanja od strane protivnika.

CRNA
Može djelovati elegantno u nekim kombinacijama s dresom, ali ih nose i suci. Postoji opasnost da navijači pobrkaju tko-je-tko, što dovodi do raznoraznih neugodnih situacija.


POSEBNA TOČKA
Ako obje momčadi posjeduju čarape iste kvalitete i teško se odlučiti, kreće se na uspoređivanje s kompletnom opremom...

Prilikom klađenja zaboravite statistike - uzmite slike i gledajte u čarape!


- 12:43 - Komentari (6) - Isprintaj - #
23.05.2007., srijeda
Izvješće sa švabe


Skupili su se mladići, muškarci, žene, djevojke, mlado, staro ... na parkingu kraj crkve.
Hodala sam s košarom ružmarina. Gledale smo kao sokoli po neokićenim ljudima. Kao raspuštenice lovinu. Crkva je bila na prvom katu pa gomile ljudi nisu znali gdje će i kuda i kako.
U crkvi je izbila mala svađa.
Nakon crkve i prije restorana, malo smo omezili. Na svadbu se ne treba ići gladan. Putem mi je pala u oko reklama na jednoj poslovnoj zgradi: "Reci mi što gradiš, reći ću ti koji cement ti treba!". Da li postoji zanimanje beton vidovnjak? Sjedi u sobi, dolaze mu ljudi, a on mističnim glasom odgovara na pitanja.
Oni: Gradimo jednu omanju kuću na moru, ništa posebno. Vikendicu.
On (Vadi iz ladice kuglu od betona, prolazi nježno rukama po njoj.) : Da, da….Trebati će vam beton normalne čvrstoće. Trebati će vam također pucolanski dodaci.
Taxi je stao. Bend je obećavao. Osjetilo se da su profesionalci. Pljeskali smo za sve živo. Možda i za juhu. Tko bi više znao. Konobari su ulazili uz zvukove "Mosta na rijeci Kwai", ali vremenom više nisu. Bilo je zanimljivih pjesmica. Shvatila sam da je zgodno ako si cigan koji se zove Jan. Imaš pjesmu za svadbu. Čula sam i neku o dimnjačaru koji hoće straga.
Društvo za stolom je bilo ugodno. Dva ili tri bračna para, jedan budući, ja i pratioc. Pratioc mi je bio pametan i drag momak, znamo se godinama. (op.a. Ne, ništa takvog.) Pušiti sam uglavnom odlazila vani. Sjedila sam na jednom pitaru. Kamion je došao i donio tortu na tri kata. Divili smo se umijeću koje je potrebno da se torta ne prevrne u kamionu. Bila je na postolju. Drugim pušenjem opet je došla neka dostava. Pitala sam se da li se išta kuha u restoranu. Kuha se.
Dobili smo sliku i kolače.


- 11:49 - Komentari (9) - Isprintaj - #
22.05.2007., utorak
Bezvoljni post


Htjela sam pisati o svadbi i počela sam pisati, ali nemam volje.


- 13:37 - Komentari (17) - Isprintaj - #
17.05.2007., četvrtak
Izvješće s "muškog" ručka


Skraćena verzija i ono što hoću reći:

Nije bilo stripera.


Skupili su se mladići, muškarci za spojenim stolovima u restoranu. Ambijent ugodan i intiman. Malo ljudi. Konobari i konobarice su bili profesionalni i ljubazni. Kolega1 i još jedan kolega su slavili promaknuće.
Različitih iskustava, različitih života. Većinu poznajem, a neke prije tog ručka nisam ni upoznala. Možda oko polovice njih su bili stariji od mene. Bila je tu još jedna žena (među 20tak muškaraca), ali prije je otišla. Pričali smo o svemu, o poslu, o sportu, iskustvima, ženama, dogodovštinama,...
Hrana je bila obična. Plate mesa. Konobarica mi je donijela jela. "Odvojeni" pomfri, jer je na plati pomfri bio ispod mesa. (Ovaj detalj napominjem, jer nisam još vidjela na nekoj plati pomfri ispod mesa.)
Jela sam salatu, pomfri i palačinke. Bilo je dobro. Iako su prošli mnogo toga u životu, muškarci su navalili na hranu. (op.a. Slažem se da je ovo suvisla rečenica.)
Budući šef nije rekao da se ne boji. Da li mu vjerujem? Da. On je također navalio na hranu. Iz daljine se pomalo i ponekad čuo neki mix muzike. U glavi mi je prolazilo svašta. Ništa pametno. Okrenula sam se i pričala o svojoj omiljenoj temi - ljubavi među muškarcima.
Povratak kući. Dio sam odradila gradskim prijevozom. Imala sam na sebi Batman majicu. Jedan dečko mi je ničim izazvan rekao: "Batman je u kurcu".


(hvala Kolegi1 na ideji)


- 09:40 - Komentari (16) - Isprintaj - #
14.05.2007., ponedjeljak
Izvješće s djevojačke večeri


Skupile su se djevojke, žene za spojenim stolovima u restoranu. Ambijent ugodan i intiman. Malo ljudi. Konobar je bio profesionalan. Gledala sam ga kako mirnom rukom, oprezno toči vino. Bilo mi je zanimljivo kako dok ide glavni mlaz vina, sa strane prolazi drugi u kapljicama. Čak smo i sokove dobile u "finim" čašama. Htjela sam napisati da bi i obična voda iz tih čaša dobila okus skupocjenosti, ali sam shvatila da je voda najskuplje piće.
Različitih iskustava, različitih života. Većinu ne poznajem dobro, a neke prije te večeri nisam ni upoznala. Gotovo sve su bile starije od mene. Pričali smo o svemu, o čudnim imenima, o vegetarijanstvu, iskustvima, frizerima...
Hrana je bila čudna i nisam ju jela. Tortilje punjene svim i svačim. Dvije vrste. Iako su prošle mnogo toga u životu, oprezno su gledale u hranu. (op.a. Slažem se da je ovo nesuvisla rečenica.)
Buduća mlada je rekla da se ne boji. Da li joj vjerujem? Uglavnom, iako ne u potpunosti. Ona je također zbunjeno gledala u zavijutke punjene svim i svačim. Svirala je romantična muzika i u glavi mi je prolazilo svašta. Ništa pametno. Okrenula sam se i pričala o svojoj omiljenoj temi - o herojima.
Povratak kući. Pješačile smo u toploj noći.


Skraćena verzija i ono što sam zapravo htjela napisati:

Nije bilo stripera.


- 09:32 - Komentari (32) - Isprintaj - #
10.05.2007., četvrtak
Neke slike


Predvečerje. Utrljala sam greškom pjenu za brijanje u kosu i krenula van. Počela je kišica. Sjedila sam ispod čovjeka pauka i ispijala piće na slamčicu. Gradom su prolazili ljudi. Gledala sam u daljinu i bila daleka. Fali. Fali komadić slagalice. Osjećala sam to i pitala se da li sam u zabludi. Nešto prije sam se zapitala da li su pjena za brijanje i kiša dobra kombinacija.


- 09:23 - Komentari (20) - Isprintaj - #
08.05.2007., utorak
Jedan


Znate one bombone koje reklamiraju sa "Probajte pojesti samo jedan " .
E, danas sam pojela samo jedan. Dobro, možda zato što ih se par rasulo po torbi, ali ipak.


- 11:35 - Komentari (20) - Isprintaj - #
04.05.2007., petak
Stižu Indijanci


Pričam nešto poslovno na telefon kad me kolega s kojim pričam upita: Da li voliš Indijance?
Uglavnom, Indijanci stižu u Zagreb, u Maksimir.


- 10:34 - Komentari (33) - Isprintaj - #
03.05.2007., četvrtak
Pjesme


Ove pjesme nikad nisam čula:







Ovu jesam i dobra mi je:




- 10:29 - Komentari (23) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>