Kako našminkati smeđe oči?

05 rujan 2015

Odabir sjene prema boji vaših očiju je najbolji način da naglasite oči. Odabir prave sjene za oči je jednako važan kao i tehnika šminkanja. Pravilan odabir može napraviti veliku razliku u vašem izgledu, te stvarno istaknuti smeđe oči. Želite li znati koje boje najbolje pristaju smeđim očima?

Sjene za smeđe oči
Tamne nijanse plave i smeđe, plavo siva, šljiva-plava, zlatna, vanilija, nijanse purpurne i ljubičaste, svjetlija smeđa će biti najbolje nijanse za vaše oči. Možete koristiti dvije ili tri nijanse za šminkanje, ali ipak je bolje ukoliko koristite tri. Također, veoma je važno da dobro utopite nijanse jednu u drugu. Različiti metalik tonovi, zlatni, bronzani i rozi će pomoći da istaknete oči na atraktivniji način. Nijanse koje su svjetlije od vaših očiju će učiniti da šminka izgleda prirodnije, dok će tamnije nijanse obezbijediti dramatičniji izgled. Najbolji način da utvrdite šta vam najbolje pristaje je da eksperimentišete.
Kako izabrati olovku za smeđe oči?
Kada imate smeđe oči, možete eksperimentisati sa različitim olovkama. Dobro će vam stajati različiti tonovi smeđe, zlatno smeđe, bronzane, crne, tamnoplave, te tamnosive.
Savjeti:
- Da biste istakli smeđe oči, izaberite tamniju ulovku koja se najbolje slaže sa sjenom koju želite nanijeti. Tamnoplava ili šljiva-plava boja olovke se dobro slaže sa nijansama ljubičaste i svjetlije plave sjene.
- Kako biste izgledali što prirodnije, nanesite olovku što diskretnije, nježno uokvirite vaše oči ili koristite sjenu umjesto olovke.
- Koristite nježne tonove roze kako bi vaše smeđe oči bile što bolje istaknute.
- Izbjegavajte crne nijanse, posebno kada šminka djeluje prenapadno. Umjesto crne, bolje je da koristite tamnije nijanse plave ili smeđe.
- Za dramatičniji izgled možete kombinovati svjetlije sjene sa tamnijim olovkama - možete koristiti šljiva-plave nijanse olovke u kombinaciji sa svjetloljubičastom sjenom, patlidžan-ljubičastu olovku sa svjetlucavom rozom sjenom.
Crna boja doprinosi dramatičnijem izgledu, te će učiniti da vaše oči sjaje. Kako biste još intezivnije istakli oči možete koristiti i tuš.
Svrha šminkanja je da istaknete, naglasite vaše smeđe oči. Kako biste se što bolje našminkali, potrebno je prvo da se odlučite šta želite postiči - prirodan, klasičan ili dramatičan izgled? Potrebni su vam savjeti? Donosimo vam još nekoliko savjeta za šminkanje smeđih očiju, kako biste naglasili vaše oči svakodnevno ili u posebnim prilikama.
Sa smeđim očima zaista imate mnoštvo mogućnosti:
- Kada nanosite sjenu, imajte na umu jedno pravilo - svjetle boje naglašavaju, ističu i čine vaše oči krupnijim, dok tamne boje uokviruju i umanjuju. Slijedeći ovo pravilo možete kombinirati tamnije olovke sa svjetlijim sjenama, ili dodatno naglasiti oči crnom olovkom i maskarom u kombinaciji sa svjetlijom sjenom.
- Da biste skrenuli i zadržali pažnu na svojim očima, neka ostatak šminke bude minimalan, pa stoga odaberite neutralne boje rumenila i karmina/sjaja. To će pomoći da vaše oči budu u "prvom planu".
- Kako biste posvijetlili i otvorili smeđe oči, te postigli prirodan izgled, koristite svijetle nijanse poput nijanse šampanjca, breskve, svijetlo roze, smeđe.
- Roza boja koja postepeno prelazi u tamniju nijansu učinit će smeđe oči svjetlijim.
- Siva sjena i olovka će dati vašim očima "smokey" efekat.
- Suprotne boje posvjetljuju jedna drugu.
- Svjetlucave sjene će učiniti oči svjetlijim.
Neutralne boje za smeđe oči
Ukoliko želite da vaše smeđe oči izgledaju što prirodnije, možete isprobati sjene neutralnih boja kao što su smeđa, siva, boja breskve itd. Olovka za oči može biti tamno smeđa - za prirodan izgled, ili crna za intenzivniji izgled.
Kako nanijeti maskaru za smeđe oči?
Uvijte trepavice i nanesite maskaru. Možete eksperimentisati i sa maskarom u boji da biste istakli oči. Tamnoplava maskara je dobra alternativa za crnu. Budući da su trepavice prirodno crne, možete kosristiti crnu maskaru, ali za prirodniji izgled odaberite smeđu maskaru.
Kako što bolje našminkati smeđe oči?
- Nanesite svjetliju sjenu od trepavica do obrva. Koristite neutralne boje.
- Nanesite tamniju nijansu do prevoja na kapku, te utopite što bolje boje sve do obrva.
- Nanesite tamnu sjenu iste boje na vanjski kut kapka.
- Da biste posvijetlili oči, nanesite svjetlucavu sjenu na unutarnje kutove učiju.
- Nanesite olovku na gorni kapak, a na donji po želji.
- Nanesite maskaru i to tako što čete posebno istaknuti trepavice u vanjskim kutovima očiju.
Za jednostavno i brzo šminkanje, nanesite svjetlucavu pastelnu sjenu preko cijelog kapka, uvijte trepavice i nanesite dva sloja tamno sive ili smeđe maskare, s naglaskom na vanjskom kutu očiju.
#A

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.