četvrtak, 18.12.2008.

Zašto dečki vole kučke....

Image Hosted by ImageShack.us


Kučka nije pogrda. Shvatite taj izraz kao riječ od milja. Kučka nije žena gruboga glasa, nije oštra niti gruba. Uljudna je, ali i odlučna. S dečkima komunicira izravno, gotovo isto onako kako i oni međusobno komuniciraju. Zato je dečku mnogo lakše razgovarati s njom nego sa curom koja se izražava budalasto ili se čini previše emocionalnom, jer ga emocionalno osjetljiva vrsta cura zbunjuje. Kučka zna što voli i lakše joj se izražavati se izravno. Zato najčešće i dobije ono što želi. Evo deset značajki koje definiraju kučku:

1. ZADRŽAVA SVOJU NEOVISNOST
Nije važno je li ona izvršna direktorica tvrtke ili konobarica u krčmi. Pošteno zarađuje za život. Časna je i ne stoji s ispruženom rukom, niti očekuje da je dečko stalno časti.

2.NE PROGONI DEČKA
Mjesec, zvijezde i Sunce se ne okreću oko njega. Ne zakazuje sastanke s njim kad joj se učini da će se njezin veliki Merkur gibati retrogradno u njezinu malu Veneru. Ne progoni ga niti ne veže uza se uzicom. On nije središte njezina svijeta.

3. TAJANSTVENA JE
Postoji razlika između iskrenosti i razotkrivanja. Kučka je čestita, ali ne otkriva sve. U verbalnom smislu ne stavlja sve karte na stol. Pretjerana prisnost potiče zanemarivanje, a predvidljivost dosadu.

4. NAVODI GA DA ČEZNE ZA NJOM
Ne viđa se s njim svake večeri niti mu ostavlja duge poruke na telefonskoj sekretarici. Ne prelazi već prvog tjedna na onaj afektirani djetinji govor tipa: "A ko je moja maja jubav ?". Dečki čežnju izjednačuju s ljubavlju. Čežnja je dobra stvar.
Image Hosted by ImageShack.us


5. NE DOPUŠTA MU DA VIDI KAKO SE ZNOJI
Ne dopušta da komunikacija postane zbrkana i izbjegava razgovarati s njim kad je uznemirena. Kad razbistri glavu, sažeta je i govori jasno.

6. SAMA VLADA SVOJIM VREMENOM
Pušta da se stvari lagano odvijaju, osobito kad se njemu žuri. Kreće se u vlastitom ritmu, a ne u skladu s njegovim, ne dozvoljavajući mu da preuzme nadzor nad njom.

7. ZADRŽAVA SMISAO ZA ŠALU
Njezin smisao za humor dečku poručuje da je cura na distanci. Međutim, njegovo joj nepoštovanje nije smiješno.

8. SVJESNA JE DA MNOGO VRIJEDI
Kad joj dečko uputi kompliment, zahvali mu. Ne pokušava ga razuvjeriti, niti se crveni. Ne ispituje ga kako je izgledala njegova bivša i ne natječe se s drugim ženama.

9. OSIM NJEGA IMA JOŠ STVARI KOJE JE STRASTVENO ZANIMAJU
Kad dečko ima osjećaj da nije središnja točka njezina postojanja, tada mu je ona još poželjnija. Ako je dovoljno zabavljena drugim stvarima, tada se neće ljutiti kad on bude zauzet. Dečko ne posjeduje monopol nad prostorom za iznajmljivanje u njezinoj glavi. Ne dobiva stol u središtu dvorane, niti onaj uz prozor. Dobiva jedan od onih malih slolčića uz vrata na kojima piše Izlaz

10. ONA SE PREMA SVOME TIJELU ODNOSI S POŠTOVANJEM
Pazi na izgled i zdravlje. Samopoštovanje osobe odražava se u načinu na koji se brine o svom tjelesnom izgledu. Ako joj dečko kaže da mu se ne sviđa crveni ruž, ona će ga ipak staviti ako se zbog njega osjeća ugodno.

I ZATO, CURE, NEMOJTE SE UVRIJEDITI KADA VAS NETKO NAZOVE KUČKOM...PONOSNO NOSITE TO IME!


00:05 | Komentari (7) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.