< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
kontemplacije




Arhiv




Poveznice...
alkion
annaboni
aquaria
boccaccio
brod u boci
catcher
čiovka
dinaja
ed hunter
espadrila
ely
e.p.
fanny
foto brlje
fra gavun
freestyler
greentea
gustirna
justawoman
koraljka
mela
metamorfoza
morska zvijezda
odmak
pametni zub
pegy
pjaceta
plavozeleni
plokmin
primakka
pubertetica
putopis
shadow of soul
simple minds
slavonchica
sredovječni
tražeći sebe
trill
uspomena
vacaguare
valcer
viviana
žubor vode
wall
walkingcloud
012station



Napomena: neke slike objavljene uz postove našla sam na Webu; naveden je izvor ili je sama slika link do stranice s koje je preuzeta. Prepozna li tko svoje djelo,
neka zna da ga ne prisvajam i ne podmećem kao svoje.


Copyright © Big Blue




free hit counter javascript

Jure Kaštelan

Volio bih da me voliš

Volio bih da me voliš
da budem cvijet u tvojoj kosi.
Ako si noć, ja ću biti zora
i bljesak svjetlosti u rosi.

Volio bih da me voliš
i da svi dani budu pjesma.
Ako si izvor, i ja ću biti
u živoj stijeni bistra česma.






Narodnjačka rapsodija

05.02.2008., utorak

Grad: Nećemo turbo-folk u Zrinjevcu

Unatoč najavama Alena Borbaša da će se 5. veljače u osječkoj Sportskoj dvorani Zrinjevac održati izbor za “Folk hit u Hrvatskoj”, odlukom Grada organizatori nisu dobili zeleno svjetlo za održavanje te manifestacije u gradskom prostoru.
- Izbor za folk-hit neće se održati u dvorani Zrinjevac. Mi ne želimo nikome zabranjivati ništa, no prema sustavu vrijednosti gradske vlasti, Balkan folk-glazba nema što tražiti u gradskom prostoru - jasan je bio osječki gradonačelnik Anto Đapić...


To je dio vijesti objavljene 19. 1. 2006. na internetskoj stranici grada Osijeka. Davno je to bilo, zar ne? A vremena se mijenjaju. I ljudi. I običaji.

Stoga je na jednoj drugoj stranici ovih dana osvanula vijest o osječkom sajmu turbofolka. Kažu da su obožavatelji stigli sa svih strana Lijepe Naše, ali i iz susjedstva. Toliko ljudi na jednome mjestu, svi okupljeni zbog tog jedinstvenog osjećaja izazvanog slušanjem turbofolka. Zadivljena sam. Ne sjećam se kad su posljednji put Hrvati bili tako jedinstveni. Valjda nam uvijek treba zapuhati neki vjetar s istočnih strana pa da se svi više volimo. Ko nas zavadi?

Najviše mi se sviđa to što u takvoj glazbi svatko može pronaći nešto za sebe. Ima tu pjesama za široke narodne mase, s takvog koncerta nitko ne može otići nezadovoljan. Osim toga, pročitala sam i podatak da se u 80 posto hrvatskih klubova sluša upravo takva glazba. Tko sam ja da sumnjam u to?

Štoviše, nakon što se na otvorenju jednog zagrebačkog narodnjačkog kluba našao i tigar počela sam intenzivno razmišljati o promjeni svog glazbenog neukusa u taj suvremeni val narodnjačkog ukusa. Kolika je snaga tog pokreta, najbolje svjedoči činjenica da je pred tim glazbenim zmajem pokleknula i jedna gradska vlast, poklonila se notama. A kad se udruže tigar i zmaj, poklekne i Ministarstvo kulture, i Uprava za zaštitu prirode, i Odjel za pravne i inspekcijske poslove zaštite prirode...

Shvatila sam da je to vrlo unosan posao koji ne može propasti. Budući da me ne privlači karijera pjevačice turbofolka, razmišljam kako bih mogla zaplivati tim vodama na neki drugi način. Evo, recimo, mogla bih pisati stihove. Ništa lakše. Otvorim novu mapu na računalu i u nju spremam tekstove. U međuvremenu pratim situaciju na tržištu i tražim neku zvijezdu u usponu kojoj trebaju hitovi.

Zbog velikog zanimanja za takve tekstove i opasnosti da mi netko ne pokrade pjesme, napisat ću vam samo nekoliko svojih stihova, tek toliko da se uvjerite da imaju potencijala. Bit će to hitovi, sigurna sam.

1. Ljubav ide kroz želudac

Kada čujem dvorišnu galamu,
znam da stižeš i nosiš salamu.

2. Ljubavna balada

Pukni puško, neka čuje raja,
naša ljubav došla je do kraja.

3. Sponzorušina pjesma

Volim tvoje s prugicama gaće,
a još više odrezak od plaće.

4. Zaljubljena

Kad me ljubiš, sva se zemlja trese,
k'o kad vjetar zaljulja zavjese.

5. Ljubavni trokut

Gromovi i munje zagrme mi tugom
kad te vidim da se grliš s drugom.

Još samo da osnujem tvrtku, nađem ekipu i – počinjem zarađivati veliku lovu.

- 10:45 - Komentari (55) - Isprintaj - #