Molitveni vijenac Kraljice obitelji

13.06.2013., četvrtak

Hodočašće Molitvenih vijenaca na M. Bistrici 2013. (3. dio)

Image and video hosting by TinyPic

U Molitvi vjernika žarko smo molili na nakane MVKO:
za obitelj, Domovinu, Crkvu, za naše mlade i za pokojne iz obitelji Molitvenih vijenaca.

Image and video hosting by TinyPic

Čitanja su uzeta iz obrednika za firmanike.

Image and video hosting by TinyPic

Prinosne darove nosili su oni koji su bili obučeni u narodne nošnje.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Cijelo vrijeme s nama je bila i u svim događanjima sudjelovala
Udruga Prijatelja sv. Roka iz Draškovca.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon svete mise uslijedilo je već uobičajeno
klanjanje euharistijskom Isusu

Image and video hosting by TinyPic

koje je vrlo nadahnuto vodio župnik Župe Bezgrešnog Srca Marijina iz Vinkovaca, p. Ivan Poleto.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon blagoslova i duhovne okrijepe otvorili smo svoje hodočasničke torbe i zajedno blagovali.

Image and video hosting by TinyPic

Hvala Bogu, naša liječnica nije imala nekog ozbiljnijeg posla.

Evo i nekoliko slika sa Križnog puta:

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Hvala svima koji su došli na M. Bistricu u narodnim nošnjama! To je sigurno bila i izvjesna žrtva, ali naša Majka Marija će to znati nagraditi!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Marini Šturlić, našoj predsjednici, nikad nije teško obući narodnu nošnju. Na taj način ona pred Gospu stavlja svoju povijest, svoju baštinu i svoje korijene.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Još jedno slikanje za uspomenu.

Image and video hosting by TinyPic

Oproštaj u crkvi od Majke Božje Bistričke.

Vidimo se dogodine 3. subote u mjesecu svibnju!


- 22:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2013., subota

Hodočašće Molitvenih vijenaca na M. Bistrici 2013. (2. dio)

Malo prije 11 sati krenula je svečana procesija praćena zvonjenjem i pjevanjem pjesama Majci Božjoj Bistričkoj i Kraljici obitelji.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Nakon prelijepe procesije u kojoj su se isticali brojni natpisi i transparenti molitvenih vijenaca, narodne nošnje, prinosni darovi itd., uslijedio je vrhunac našeg hodočašća a to je
sveto euharistijsko slavlje koje je predvodio vlč. Vinko Zec iz Đakova.

Image and video hosting by TinyPic


Draga braćo i sestre, dragi članovi Molitvenih vijenaca naše Kraljice obitelji!
Danas smo zaista radosni, sretni i dobrom Bogu zahvalni što nas je okupio oko Isusa i Marije, naše drage Majke Božje Bistričke kojoj rado dolazimo već punih 10 godina da joj iskrena i ponizna srca zahvalimo na tolikim milostima i tolikim uslišanjima kojima nas je obasipala od zadnjeg našeg susreta prije godinu dana.
Doista smo zahvalni na milostima ustrajnosti i vjernosti našim obećanjima kroz svih ovih godina djelovanja Molitvenih vijenaca Kraljice obitelji u našim biskupijama, župama i našoj dragoj Domovini.

Svijesni smo u kakvim se kušnjama, krizama i opasnostima nalaze naše obitelji i naš narod. Zato moramo svim silama i snagama boriti se Božjim metodama da sačuvamo svaku našu obitelj i to po primjeru i zagovoru Svete Obitelji. Razmišljajmo i promatrajmo život Svete Obitelji i slijedimo njen primjer. Unosimo njihove krijeposti u naš osobni život i u život naših obitelji. Sveta nazaretska obitelj je uzor svim obiteljima za sva vremena. U evanđelju slušamo izvještaj sv. Luke o Sv. Obitelji. Nakon tri dana traženja Marija i Josip našli su Isusa u hramu gdje sjedi posred učitelja, sluša ih i pita. I svi su bili upravo zaneseni njegovom razumnošću i odgovorima njegovim. Kad ga je majka ugledala, reče mu: Sinko, zašto si nam to učinio? A Isus odgovara: Zar niste znali da mi je biti u kući Oca mojega? I nastavlja sv. Luka: nisu razumjeli... I siđe s njima i dođe u Nazaret i bijaše im poslušan. A Marija je sve to prebirala u svome srcu i razmišljala.

I vidite, draga braćo i sestre, u tom izvješću sv. Luke možemo naći rješenje i odgovor mnogim problemima s kojima se susrećemo i s kojima je opterećeno današnje društvo, obitelj i pojedinac.

Kakav primjer nam tu daje Isus ?- Bio je ponizan, bio je poslušan svom Nebeskom Ocu - niste li znali da mi je biti u onome što je od Oca mojega ? - . On je slušao učitelje, pitao ih, razgovarao; slušao je svoju majku Mariju - i bijaše im poslušan. O potrebi poslušnosti Isus je govorio i sv. Faustini: - Evo došao sam da vršim volju svoga Nebeskog Oca - . Bio je poslušan roditeljima, učiteljima, svećenicima.

Marija ga nasljeduje: Ona spremno sluša Božju poruku preko anđela Gabrijela. Anđeo ju ohrabruje: Ne boj se, Marijo! Ona razmišlja, razgovara, pita, a onda se preko nadahnuća Duha Svetoga potpuno predaje i prihvaća volju Božju s riječima: Bože, tvoja sam službenica!

Gledajmo sv. Josipa:
poslušan, vjeran, pravedan. Što mu Bog preko anđela naređuje, on sluša i to izvršava. Upravo ih je ta povezanost s Bogom usmjerila jedno na drugo i stvorila je obiteljsku zajednicu sloge, mira i ljubavi. Lijepo je rekao jedan crkveni otac da je nemoguće stvoriti obitelj u kojoj bi vladala sloga, ljubav i mir ako u njoj nema vode milosti, soli straha Božjega, kvasca molitve i žara vjere. Sveta Obitelj doživjela je svoje životno ostvarenje u proslavi Boga kroz svoj život, ali je i Bog proslavio njih: i Isusa i Mariju i Josipa. Sve nas to potiče da i mi prihvatimo kreposti Svete Obitelji.

Svijesni smo vremena u kojem živimo kad se svim silama želi uništiti naše obitelji i naš hrvatski narod. Mi smo svijesni svakodnevnih šokiranja i nebuloza koja nam se nameću na štetu malog čovjeka i na štetu postojanja našeg hrvatskog identiteta. Zato nam je itekako potrebna pomoć i zagovor Svete Obitelji. Svakodnevno živimo poruke Svete Obitelji u svom životu i u životu svoje obitelji. U tome vidimo spas i izlaz iz kriza u kojima se nalazimo. Zato nam je potrebno to što mi kao vjernici i kao članovi molitvenog vijenca Kraljice obitelji svakodnevno činimo da molimo i da s Bogom, Isusom i Marijom razgovaramo, da poslušamo očinski glas ljubavi koji nas upućuje jedne na druge.

Moramo biti odlučni i ustrajni u pronalaženju vremena za Boga i za čovjeka.
Danas je važno i presudno
- da jedni s drugima razgovaramo i
- da imamo vremena jedni za druge.
Roditelji trebaju razgovarati sa svojom djecom, trebaju ih čuti, razumjeti, poslušati, ohrabriti. Isto tako i obratno djeca prema roditeljima. Slušajte, djeco, roditelje!

Nađimo vremena za ljude u potrebi.
Možda nismo ni svijesni kolika je to radost i koliko bogatstvo, koliko duhovno osvježenje u ovim krizama i neimaštinama kad možemo nekoga razumjeti, saslušati i kod nekoga izazvati smijeh srca... To je najveće bogatstvo i najveća radost. To vam govorim iz svoga svakodnevnog iskustva. Ne prođe ni jedan tjedan da mi netko ne dođe na razgovor. Koliko je u tim raznoraznim susretima, duhovnim obnovama i u sakramentu pomirenja potrebno ohrabrenja.... a plodovi se itekako primjećuju.
Znam reći onima koji mi dolaze: molimo za vas! Mi u svom 2. molitvenom vijencu u Đakovu imamo svoj molitveni dan i svetu misu za naše obitelji i svi su uključeni u naše molitve.

Znakovito je da smo započeli sa svojim vijencem na blagdan Majke Božje Bistričke. Kad su mi ponudili da prihvatim 2. vijenac da ga vodim kao svećenik, i kad sam čuo za datum 13.6. - blagdan Majke Božje Bistričke - prihvatio sam bez problema i svima uvijek govorim da je broj 13 za nas uvijek sretan.
Toliko se toga lijepog dogodilo usprkos činjenici da za malog i poštenog čovjeka nema zakona. Tko danas koga sluša? Mi smo danas prepametni samo za sebe. Vidimo da današnji moćnici ne žele čuti glas malog čovjeka jer ne žele čuti glas Božji, jer su se u svojoj bahatosti i zaslijepljenosti stavili u borbu protiv Boga i protiv malog čovjeka. I upravo od tuda ta bezosjećanost i indiferentnost današnjih moćnika. Nikoga ne slušaju. A što Isus govori? Tko vas sluša, mene sluša, a tko mene sluša, sluša Onog koji me je poslao!

Bl. papa Ivan XXIII. rekao je da čovjek doživljava svoju uzvišenost i svoju veličinu kada kleči, da je najljepši kada moli, najjači kada prašta i najviše sličan Bogu kada ljubi. Zato i mi, draga braćo i sestre, slušajmo ove riječi koje nas uoči sutrašnjeg blagdana Duhova još više ohrabruju i potiču da se snagom Duha Svetoga predamo Isusu i Mariji u službi našega apostolata oko spašavanja naših obitelji moleći za njih i žrtvujući se za njih.


Lijepo je to i možemo biti ponosni što smo članovi Molitvenog vijenca Kraljice obitelji! I mi već četvrtu godinu u Đakovu radimo i molimo i zaista se vide rezultati te molitvene zajednice.

I u ovom radosnom duhovnom raspoloženju povjerimo svoju obitelj i sve obitelji Kraljici obitelji i našoj dragoj Gospi Bistričkoj uz obećanje da ćemo svakodnevno biti najimtimnije duhovno povezani s Isusom i Marijom upravo po najsnažnijoj molitvi, a to je Euharistija, i po molitvi krunice koju rado molimo u ovom Marijinom mjesecu.

Zapamtite, niste sami, niste prepušteni samima sebi!
Molimo za tebe; molimo s tobom.

Zaista doživljavamo mnogo molitvenih uslišanja za potrebe naših obitelji. Baš sam nedovno, kad sam imao misu kod naših sestara u Karmelu u Brezovici, zahvalio sestrama na njihovim molitvama.

Dakle, molimo i zahvaljujemo na uslišanim molitvama jer Bog nas sluša, on je prisutan i misli na nas.

Završimo ovo naše razmatranje zazivom : Kraljice obitelji, moli za nas! Majko Božja Bistrička, moli i čuvaj i sačuvaj naše drage hrvatske obitelji. Amen!


- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.06.2013., srijeda

Hodočašće molitvenih vijenaca Kraljice 0bitelji na Mariji Bistrici 18.svibnja 2013. (1. dio)

Image and video hosting by TinyPic

Gle ti sad ovo: Već danima pada kiša, sunca ni za lijek. I u petak nemilosrdno pada cijeli dan; padalo je i u nedjelju iza subote, ali u subotu 18.5.2013., na dan našeg hodočašćenja u naše Nacionalno svetište MBB, - nema kiše! Samo su se lijepo izmjenjivali oblaci sa suncem! Kad je već postalo vruće od sunca i kad si očima tražio kakav zaklon - evo oblaka koji je prekrio sunce i stvorio ti hladovinu... i tako cijeli dan! Hvala Bogu na povoljnim vremenskim prilikama koje su nam omogućile i misu i molitve i križni put i cjelodnevno druženje na otvorenom prostoru crkve.

Naši hodočasnici došli sa 19 autobusa:
- od toga 10 iz Zagreba ( Knežija, Kustošija, Zaprešić, Velika Gorica, Siget, Rudeš, Vugrovec, Sesvetski Kraljevec, Remete, Brdovec, Čučerje....

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

- i 9 iz ostatka Hrvatske (Vinkovci 3 župe + Cerna, Cerić i Nijemci, Đakovo, Slunj, Karlovac, Križevci, Donja Dubrava i Donji Vidovec, Goričan, Mihovljan......

Image and video hosting by TinyPic.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Nakon molitvenog programa oko 10,30 h obratio nam se
voditelj Ureda HBK za život i obitelj dr. Petar-Krešimir Hodžić.

Image and video hosting by TinyPic

Govorio nam je o današnjoj situaciji hrvatske obitelji i o onim nutarnjim i vanjskim razaračima koji se trude razoriti ono najvrednije u svakom društvu a to su brak i obitelj bez kojih nema ni naroda ni budućnosti.
Prvo je riječ "brak" postepeno zamijenjena sa "partnerstvom", a svi znamo da to nije isto.
Potom dolazi uvođenje iskrivljenog spolnog odgoja pod lijepim nazivom "Zdravstveni odgoj".

Na te vanjske razarače ne možemo puno utjecati, ali možemo na nutarnje od koji je na prvom mjestu
nedostatak vremena, a i ono malo vremena kradu nam kradljivci vremena a to su TV, internet, mobitelji..
Kad bismo se barem sa svojim ili svojom suprugom ili djecom toliko družili kao što se družimo s nepoznatima na internetu, televiziji, mobitelu. ..
Nema više druženja djece s roditeljima, s bakama i djedovima...

Drugi razarač braka i obitelji je nedostatak duhovnosti u obitelji. Malo je onih koji djeci još tumače i objašnjavaju istine naše vjere.

Možda upravo mjesec svibanj nudi rješenje i to upravo ovaj svibanj.

- Započeo je blagdanom sv. Josipa Radnika, oca i zaštitnika svete obitelji, koji je svojim radom osiguravao svetoj obitelji svagdašnji kruh. Sv. Josip je zaštitnik i svake naše obitelji i uzor svakom mužu i ocu.

- Zatim smo 2. nedjelje u svibnju obilježili Majčin dan. Važnost majke u obitelji je neizmjerna i nezamjenjiva.
Veliki papa Ivan Pavao II. uputio je ženama prekrasno pismo i progovorio o dostojanstvu i poslanju žene. To treba pročitati kako bismo se znali oduprijeti lažnoj rodnoj ideologiji. Postanite pobornice novog feminizma na kakav je pozvao papa u enciklici Evanđelje života .

- u Zadru je održan i 1. nacionalni studijski dan za djelatnike i suradnike u pastoralu braka i obitelji na kojem je sudjelovala i naša predsjednica sa svojim suprugom.

- Nadalje 15. svibnja obilježen je međunarodni dan obitelji koji je ove godine posvećen temi poticanja međugeneracijske solidarnosti.

- Ključni događaj ovog svibnja svakako je prikupljanje potpisa naših građana da se na referendumu izjasne, žele li da se u Ustav unese definicija braka kao zajednice muškarca i žene. Izjašnjavanje je pokrenula Građanska inicijativa "U ime obitelji" koja okuplja pojedince, obitelji i udruge. Više o tome može se saznati na njihovoj web stranici http://uimeobitelji.net/

Teško se možemo nazivati vjernicima a ostati ravnodušnima prema ovom pitanju o kojem ovisi budućnost i opstanak naroda. Nije moguće jednostavno istrgnuti prvo poglavlje Biblije o stvaranju čovjeka kao muško i žensko koji dobivaju zadatak da se plode i množe.

Usprkos svim tim razaračima obitelji i braka koji nam prijete, ne dopustimo da nas zahvati malodušnost i mlakost. Prisjetimo se što je Sin čovječji rekao o mlakosti: nisi ni studen ni vruć nego si mlak i zato ću te ispljunuti iz ustiju.
Pomolimo Duhu Svetome i postanimo vrući i revni za Božje kraljevstvo. Sve ostalo će nam se nadodati. Ako svatko od nas učini najviše što može, ako moli i angažira se i donira i novčana sredstva za dobre stvari, onda ćemo i u slučaju nepovoljnog ishoda moći svojoj djeci pogledati u oči i reći što smo radili u ovo presudno vrijeme.

Image and video hosting by TinyPic

"Hrvatske obitelji, budite hrabre!" rekao nam je Benedikt XVI. prilikog svog posjeta našoj Domovini na zagrebačkom hipodromu, jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti nego Duha snage, ljubavi i radosti.

Podsjetio nas je dr. Hodžić da je u bistričkoj crkvi u dnu desne pokrajnje lađe uz oltar smještena i velika zavjetna spomen svijeća hrvatskih katoličkih obitelji, koju je papa Benedikt XVI. blagoslovio i ostavio nam u zalog da ju i na budućim susretima nosimo, a prvi bi trebao biti 2015. godine, kada će se održati 2. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji.

.......................Povežimo se zajedno u obranu braka i obitelji!!!

- 21:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< lipanj, 2013 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Veljača 2018 (1)
Prosinac 2017 (1)
Studeni 2017 (3)
Rujan 2017 (1)
Srpanj 2017 (1)
Travanj 2017 (3)
Ožujak 2017 (2)
Veljača 2017 (2)
Prosinac 2016 (2)
Listopad 2016 (2)
Rujan 2016 (2)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (2)
Travanj 2016 (1)
Ožujak 2016 (3)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (7)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (3)
Prosinac 2014 (1)
Listopad 2014 (4)
Rujan 2014 (2)
Kolovoz 2014 (1)
Srpanj 2014 (3)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (2)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (3)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (4)
Studeni 2013 (2)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (1)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (2)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (3)

Kontakt

Linkovi

Molimo jedni za druge