Muzicko Raspolozenje

ponedjeljak, 12.05.2008.

Tošini Fanovi bojkotirali diskografsku sprdačinu zvanoj "Porin"

Image and video hosting by TinyPic

ČLANOVI fan kluba Toše Proeskog uoči same dodjele Porina okupili su se ispred zgrade HRT-a kako bi još jednom ukazali na veliku nepravdu, a po nekima i sramotu, koju su organizatori nanijeli makedonskom pjevaču. "Nemamo nikakve izjave, ovo je sve što želimo poručiti javnosti", rekli su nam kratko, a naišli su na potporu brojnih sudionika Porina koji smatraju kako je makedonski pjevač nepravedno ignoriran, i to za godinu u kojoj je ostvario najveće uspjehe i bez konkurencije bio najizvođeniji glazbenik u Hrvatskoj.

Organizatori Porina u zadnji su se tren kratkim spotom odlučili prisjetiti Proeskog, međutim njegovim obožavateljima to nije bilo dovoljno. O Toši je na dodjeli prvi progovorio Jacques Houdek, posvetivši osvojenog Porina upravo njemu, a Miroslav Rus se, preuzimajući nagradu za pjesmu godine ("Igra bez granica") zahvalio njegovoj menadžerici i brojnim drugim zaslužnim suradnicima.

Makedonski je pjevač, dakle, osvojio jednog Porina, a brojne su mu nominacije izmakle, jer, objašnjavaju organizatori, nije imao hrvatsko državljanstvo. Pritom im nije bila važna činjenica da je album u potpunosti snimljen i produciran s hrvatskim snagama, a kao argument nije poslužilo ni to što je Edo Maajka, također bez hrvatskog državljanstva, već osvojio nekoliko kipića.

"Neke stvari moramo mijenjati", priznao je nedavno Hus Hasanefendić uime organizatora Porina, a da je tako, pokazalo se i na samoj dodjeli. Tošin album "Igra bez granica", inače najprodavanije diskografsko izdanje u 2007. godini, stavili su u kategoriju s Norah Jones i Bruceom Springsteenom (???), a kipić je otišao u ruke jazz pjevačice pa se još jednom pokazalo kako razmišljanje organizatora, uz svo dužno poštovanje i najblaže rečeno - nema veze s mozgom.

Dorijan Klarić
Izvor . Index.hr
Photo : Luka Travaš

- 13:52 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2008 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (15)
Travanj 2008 (15)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Ovo je site o muzickim novostima , pokusat cu biti sto precizniji da vam objavim vijesti.

Linkovi