Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzickoraspolozenje

Marketing

Tošini Fanovi bojkotirali diskografsku sprdačinu zvanoj "Porin"

Image and video hosting by TinyPic

ČLANOVI fan kluba Toše Proeskog uoči same dodjele Porina okupili su se ispred zgrade HRT-a kako bi još jednom ukazali na veliku nepravdu, a po nekima i sramotu, koju su organizatori nanijeli makedonskom pjevaču. "Nemamo nikakve izjave, ovo je sve što želimo poručiti javnosti", rekli su nam kratko, a naišli su na potporu brojnih sudionika Porina koji smatraju kako je makedonski pjevač nepravedno ignoriran, i to za godinu u kojoj je ostvario najveće uspjehe i bez konkurencije bio najizvođeniji glazbenik u Hrvatskoj.

Organizatori Porina u zadnji su se tren kratkim spotom odlučili prisjetiti Proeskog, međutim njegovim obožavateljima to nije bilo dovoljno. O Toši je na dodjeli prvi progovorio Jacques Houdek, posvetivši osvojenog Porina upravo njemu, a Miroslav Rus se, preuzimajući nagradu za pjesmu godine ("Igra bez granica") zahvalio njegovoj menadžerici i brojnim drugim zaslužnim suradnicima.

Makedonski je pjevač, dakle, osvojio jednog Porina, a brojne su mu nominacije izmakle, jer, objašnjavaju organizatori, nije imao hrvatsko državljanstvo. Pritom im nije bila važna činjenica da je album u potpunosti snimljen i produciran s hrvatskim snagama, a kao argument nije poslužilo ni to što je Edo Maajka, također bez hrvatskog državljanstva, već osvojio nekoliko kipića.

"Neke stvari moramo mijenjati", priznao je nedavno Hus Hasanefendić uime organizatora Porina, a da je tako, pokazalo se i na samoj dodjeli. Tošin album "Igra bez granica", inače najprodavanije diskografsko izdanje u 2007. godini, stavili su u kategoriju s Norah Jones i Bruceom Springsteenom (???), a kipić je otišao u ruke jazz pjevačice pa se još jednom pokazalo kako razmišljanje organizatora, uz svo dužno poštovanje i najblaže rečeno - nema veze s mozgom.

Dorijan Klarić
Izvor . Index.hr
Photo : Luka Travaš

Post je objavljen 12.05.2008. u 13:52 sati.