utorak, 16.07.2019.

Novi ciklus investicija u komunalnu infrastrukturu MO-a

Sukladno planu komunalnih investicija koji je usvojen prošle godine, u MO-u Varvari realizirano je niz investicija. Ovih se dana izvode asfalterski radovi na području naselja Varvari. U ulici Baldini osigurava se pristup prema kućnim brojevima 29 i 30 u dužini od 35 metara. Radovi se izvode i u ulici Trsi gdje se asfaltira nerazvrstana cesta ispod dječjeg igrališta u dužini od 80 i širine 4 metra. U naselju Musalež kod dječjeg igrališta, postojeće parkiralište proširiti će se za pet parkirnih mjesta, a bit će nasipan put kod lokve u dužini od oko 450 metara. Uz asfalterske radove, postavlja se i nova javna rasvjeta u ulici Trsi u Varvarima, ukupno 11 rasvjetnih stupova sa novom štedljivom rasvjetom.


Ulica Trsi, Varvari


Stupovi javne rasvjete i priprema za asfaltiranje u ulici Trsi


Priprema podloge za nove parkinge u Musaležu. Uz parking postaviti će se i žičana ograda sa istočne strane igrališta radi veće sigurnosti djece

MO Varvari je u planu investicija predložio i postavljanje roleta na prozore prostorija Mjesnog odbora u školi. Kao najpovoljniji izvršitelji odabrano je poduzeće Ideja iz Poreča. Ukupno je postavljeno 8 roleta. Ova je investicija bila nužna poradi učestalog korištenja dvorane i ostalih prostora od mještana za potrebe rekreacije, predavanja i drugih okupljanja.


Postavljanje roleta


Nove rolete u prostorima škole u Varvarima

Grad Poreč investira i u javne teretane na otvorenom, koje su se pokazale kao vrlo posjećen oblik rekreacije u gradu. Naselje Varavari, konkretno igralište u ulici Piantade dobilo je jednu takvu teretanu na otvorenom i to blizu mosta iznad zaobilaznice. U prvom ciklusu opremanja postavljene su četiri sprave – eliptična hodalica, univerzalne šipke, veslarica i kosa klupa što će sportašima i rekreativcima dobro doći tijekom ljeta. Podsjećamo da se uz ove sprave nalazi i stol za stolni tenis, te druga oprema. Ova investicija pokazuje da mjesni odbori u okružju Grada ne zaostaju po trendovima u opremanju javnih površina.


Teretana na otvorenom u Varvarima

Za kraj, potrebno je naglasiti kako MO prati prijedloge građana, te po potrebi intervenira. To se desilo i u ulici Piantade kod "Herakovih stanova" gdje su postavljeni odgovarajući znakovi zabrane parkiranja i to po zahtjevu mještana.


Ulica Piantade


Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.