srijeda, 23.05.2018.

Kalkulator bodova za upis u srednju školu

Poštovani mještani,

nakon Norijade i ludovanja maturanata, polako dolazi vrijeme odluke o upisu na fakultet ili započinjanju radne karijere. Isto tako osmaši odlučuju koju školu i struku će odabrati u svojem nastavku školovanja. Među našim stanovnicima ima i osmaša, pa kako bi im olakšali izbor srednje škole, a s obzirom na njihove afinitete i ocjene, ostavljamo ovdje Kalkulator bodova za upis u srednju školu.

Stručni portal Srednja.hr prije nekoliko je godina pokrenuo „Kalkulator bodova za upis u srednju školu“. Ove godine, uz potporu Hrvatske zajednice županija, „Kalkulator bodova“ dobio je novo, redizajnirano ruho te nudi dodatne mogućnosti osmašima prilikom izračuna bodova.

Kalkulator bodova za upis u srednju školu

Sretno osmaši!

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 21.05.2018.

Održana radionica o vježbama protiv stresa i traumatičnih iskustava

U prostorijama MO-a u Varvarima prošli je petak održana radionica o vježbama protiv stresa i traumatičnih iskustava. Radionici se odazvalo desetak mještana i građana Poreča. Pod vodstvom Jasenke Korlević, psihoterapeutkinje prisutni su mogli saznati kako si pomoći u stresnim situacijama. Radionica je trajala približno sat i pola.

Ukoliko imate prijedloga i inicijativa za nove radionice ili predavanja koja bi koristila široj zajednici, slobodno nam se obratite.


S radionice o vježbama protiv stresa.


Jasenka Korlević

O voditeljici radionice: Jasenka Korlević je psihoterapeut sa ECP ( European Certificate of Psychotherapy), T.R.E. provider. Radi s pojedincima, grupama, parovima i obiteljima sa problemima u odnosima, komunikaciji, anksioznim i depresivnim smetnjama, niskome samopouzdanju i samopoštovanju, PTSP-u, životnim krizama i gubicima.. Posljednje četiri godine profilira se u radu s bolestima ovisnosti o alkoholu pri Klubu liječenih alkoholičara Poreč. Član je SPUH-a ( Savez psihoterapijskih udruga Hrvatske ) i EAP-a ( European Association for Psychotherapy ).

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 16.05.2018.

Gracijela Sirotić održala samostalnu izložbu u Tinjanu

Zasigurno vam je već poznato ime Gracijele Sirotić, naše sumještanke koja živi u Varvarima i koja se već duži niz godina amaterski bavi slikarstvom. Gracijela je dobitnica nekoliko priznanja za svoj izuzetan talent, redovito izlaže na našim izložbama u Varvarima povodom Sv. Maura i veoma je aktivna.

Njezini pejzaži odišu tradicijom, koloritom i ljubavi prema zavičaju. Na njezinim slikama u tehnikama ulje, akril na platnu, slikanje na svili našla se Istra, pejzaži i detalji svakodnevnog i nekadašnjeg života Istrijana i Istrijanki. Gracijela je održala izložbu " Naši kraji" u Tinjanu na smotri folklora. Prenosimo dio njenih radova i čestitamo joj na ustrajnosti i izvrsnim radovima!









Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 13:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.05.2018.

POZIV zainteresiranima na radionicu o vježbama protiv stresa i traumatičnih iskustava


MO Varvari zajedno s Jasenkom Korlević - psihoterapeutom organizira radionicu T.R.E. vježbi. T.R.E. vježbe osmislio je Dr. David Bercelli radeći sa ljudima koji su proživjeli razna traumatizirajuća iskustva, poput ratova i elementarnih nepogoda. Danas se T.R.E. primjenjuje u američkoj vojsci i raznim drugim državama i institucijama kao priznata metoda otpuštenja stresa, napetosi i trauma iz tijela.

Radionica će se održati u petak, 18.05. od 18:00 do 19:15 u prostorijama škole u Varvarima, 1. kat, dvorana.

Svrha radionice je upoznati zainteresirane s jednostavnim vježbama koje pomažu tijelu da otpusti nakupljeni stres, napetost, nemir, nervozu. Vježbe su namijenjene svima koji žele u svoj život unijeti više mira i opuštenosti, koji su pod stresom i napeti, teško se mogu opustiti, emocionalno su razdražljivi ili nose u sebi rano traumatsko iskustvo.

Voditelji: Jasenka Korlević je psihoterapeut sa ECP ( European Certificate of Psychotherapy), T.R.E. provider. Posljednje četiri godine profilira se u radu s bolestima ovisnosti o alkoholu pri Klubu liječenih alkoholičara Poreč. Član je SPUH-a ( Savez psihoterapijskih udruga Hrvatske ) i EAP-a ( European Association for Psychotherapy ).

Kako bi potvrdili svoje mjesto na radionici, prijavite se putem e-mail-a jasenka.korlevic@pu.t-com.hr

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.05.2018.

POZIV na predavanje Zaštita privatne imovine u turističkoj sezoni

Poštovani mještani. Prenosimo vam jedan zanimljiv poziv upućen iz Grada Poreča Parenzo.

Udruženje obrtnika Poreč i Grad Poreč-Parenzo zajednički organiziraju predavanje magistra kriminalistike gospodina Željka Cvrtile. Predavanje pod naslovom „Zaštita privatne imovine u turističkoj sezoni“ održati će se u Obrtničkom domu, Partizanska 5a, Poreč u utorak 15. svibnja 2018. godine s početkom u 18 sati.

S obzirom da tijekom ljetne sezone se povećava fluktuacija populacije ujedno se povećavaju i kaznena djela na području grada Poreča, te ovim predavanjem se želi skrenuti pažnja stanovnicima grada, obrtnicima, poduzetnicima i voditeljima odjela sigurnosti i zaštite u hotelskim tvrtkama na potrebu samozaštite i prevencije.
Kriminalna događanja nisu iznimka na području Poreštine, već su ona uobičajena u i oko svih turističkih destinacija. Kako bi pojačali svijest građana o potrebi samozaštite i postupanju nakon kriminalnih radnji na štetu osoba i imovine, pozivamo sve zainteresirane da se odazovu predavanju.

Na predavanju „Zaštita privatne imovine u turističkoj sezoni“ obraditi će se sljedeće teme:
1. Obilježja turističkog kriminaliteta,
2. Okolnosti koje pogoduju turističkom kriminalitetu,
3. Razlika između profesionalnih i prigodnih počinitelja,
4. Što može poduzeti policija i Državno odvjetništvo,
5. Koje mjere samo zaštite možemo poduzeti,
6. Razjašnjavanje osobnih slučajeva kriminalnih napada sudionika seminara,
7. Odgovori na pitanja sudionika seminara po navedenim temama.

Željko Cvrtila mr. krim., u Ministarstvu unutarnjih poslova proveo je u razdoblju od 1987. – 2009. godine. Godine 2008. na Poslijediplomskom studiju iste škole stječe stručno zvanje magistra kriminalistike. Umirovljen je u najvećem policijskom zvanju – Glavni policijski savjetnik. Od 2009. godine konzultant je za javnu i privatnu sigurnost.

Ulaz je slobodan.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.