Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

POZIV na predavanje Zaštita privatne imovine u turističkoj sezoni

Poštovani mještani. Prenosimo vam jedan zanimljiv poziv upućen iz Grada Poreča Parenzo.

Udruženje obrtnika Poreč i Grad Poreč-Parenzo zajednički organiziraju predavanje magistra kriminalistike gospodina Željka Cvrtile. Predavanje pod naslovom „Zaštita privatne imovine u turističkoj sezoni“ održati će se u Obrtničkom domu, Partizanska 5a, Poreč u utorak 15. svibnja 2018. godine s početkom u 18 sati.

S obzirom da tijekom ljetne sezone se povećava fluktuacija populacije ujedno se povećavaju i kaznena djela na području grada Poreča, te ovim predavanjem se želi skrenuti pažnja stanovnicima grada, obrtnicima, poduzetnicima i voditeljima odjela sigurnosti i zaštite u hotelskim tvrtkama na potrebu samozaštite i prevencije.
Kriminalna događanja nisu iznimka na području Poreštine, već su ona uobičajena u i oko svih turističkih destinacija. Kako bi pojačali svijest građana o potrebi samozaštite i postupanju nakon kriminalnih radnji na štetu osoba i imovine, pozivamo sve zainteresirane da se odazovu predavanju.

Na predavanju „Zaštita privatne imovine u turističkoj sezoni“ obraditi će se sljedeće teme:
1. Obilježja turističkog kriminaliteta,
2. Okolnosti koje pogoduju turističkom kriminalitetu,
3. Razlika između profesionalnih i prigodnih počinitelja,
4. Što može poduzeti policija i Državno odvjetništvo,
5. Koje mjere samo zaštite možemo poduzeti,
6. Razjašnjavanje osobnih slučajeva kriminalnih napada sudionika seminara,
7. Odgovori na pitanja sudionika seminara po navedenim temama.

Željko Cvrtila mr. krim., u Ministarstvu unutarnjih poslova proveo je u razdoblju od 1987. – 2009. godine. Godine 2008. na Poslijediplomskom studiju iste škole stječe stručno zvanje magistra kriminalistike. Umirovljen je u najvećem policijskom zvanju – Glavni policijski savjetnik. Od 2009. godine konzultant je za javnu i privatnu sigurnost.

Ulaz je slobodan.

Za MO Varvari, Robert Velenik


Post je objavljen 10.05.2018. u 11:09 sati.