utorak, 28.11.2017.

U MO-u započeo tečaj baluna, pridružite se!

Poštovani mještani,

putem različitih medija najavili smo početak tečaja baluna. Jučer se u školi u Varvarima okupilo dvadesetak mještanki voljnih učenja našeg istarskog narod plesa. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane, a pogotovo muškarce da nam se pridruže. Idući susreti su 4. prosinca (PONEDJELJAK) u 18,30h kada će dr. etnologije Ivona Orlić prvo govoriti o povijesti baluna korz prezentaciju, a zatim će se zaplesati.


Dvadesetak polaznica tečaja i predsjednik MO-a Robert Velenik

Podsjećamo vas kako je tečaj baluna organiziran u sklopu projekta: „Edukativnim radionicama do aktivizma u zajednici“, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Ovaj tečaj istarskog narodnog plesa MO priređuje u suradnji s udrugom Kumpanija Kosirići iz Tinjana.

Nastavak je to edukativnih aktivnosti u mjesnom odboru, a nakon uspješno provedenih radionica o hortikulturnom uređenju okućnice u suradnji s predstavnicima poduzeća Mak vrtovi i orezivanja maslina uz stručno vođenje djelatnika Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča. Na tim je edukacijama sudjelovalo više od 90 mještana iz MO Varvari, ali i Poreča, Funtane i Vrsara, što pokazuje uspješnost aktivnosti volontiranja u MO-u.

Radionicom o orezivanju maslina cilj je bio potaknuti stanovništvo na oplemenjivanje zapuštenih površina, upoznavanje s volontiranjem i poticanje na cjeloživotno učenje. Svi prisutni naučili su orezivati maslinu u obliku polikornične vaze, te su uz klasično predavanje imali i demonstraciju u masliniku uz stručno vodstvo.


Mnoštvo ljudi na edukaciji


Dr. Marin Krapac


Elvino Šetić, dipl. ing. objašnjava kako orezivati

Predavanjem o uređenju okućnice sudionici su saznali novine iz uređenja okoliša, te su tako potaknuti da i sami razmisle o poboljšanjima u vlastitim dvorištima.
Projektom „Edukativnim radionicama do aktivizma u zajednici“, MO želi doprinijeti boljoj kvaliteti slobodnog vremena i izražavanju kreativnosti, te potaknuti stanovništva na druženje i učenje o svojoj lokalnoj kulturi.


Kako urediti okućnicu?


Inženjeri iz Mak vrtova objašnjavaju kako

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.