petak, 27.10.2017.

IZ GRADA: Ulica Pjantade u Varvarima dobila asfalt

Stanovnici ulice Pjantade u Varvarima s veseljem su, nakon višegodišnjeg traženja, dočekali asfaltersku ekipu. Asfaltiranje nekoliko krakova ulice Pjantade počelo je početkom listopada, a u potpunosti je dovršeno ovoga tjedna. Dovršetkom radova, sveukupno 29 zgrada i privatnih kuća ostvarilo je pristup novoasfaltiranoj cesti i to oni s neparnih kućnih brojeva od broja 23 do 43 te dodatno 49, 55 i 57, odnosno, parnih kućnih brojeva od 78 do 102 te brojeva 112 i 114. Novi asfalt u ulici Pjantade dužine je oko 350 metara, a ukupno ga je postavljeno gotovo 2.180 m˛.



Investitor Grad Poreč-Parenzo realizirao ih je u sklopu radova na rekonstrukciji cesta nogostupa i putova u 2017. godini, a radove je izvelo pulsko poduzeće Cesta d.o.o. temeljem ugovora o izvođenju asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta, nogostupa i puteva na području Grada Poreča – Parenzo za 2017. i 2018. godinu.





Tijekom listopada asfaltirane su ulice u St. Diklić, Jasenovici, Štifanićima i Varvarima, a sljedeće je na redu asfaltiranje u Červar Portu.

Izvor: Grad Poreč

Oznake: mjesni odbor

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.10.2017.

POZIVAMO vas na besplatne radionice MO-a!

Poštovani stanovnici Mjesnog odbora Varvari,

pozivamo vas na besplatne edukacije za mještane MO-a i sve ostale zainteresirane. Prvo predavanje biti će održano u subotu 21.10.2017. godine s početkom u 18 sati u prostoru Mjesnog odbora u školi u Varvarima. Tema prvog predavanja je hortikultura i uređenje okućnica.

Edukacija o hortikulturi biti će sprovedena volontiranjem agronoma – pejzažiste koji će uz pomoć dijaprojekcije uvesti prisutne u tajne uređenja okućnica. Predavanje će biti osobito zanimljivo vlasnicima apartmana i kuća za odmor, te ljubiteljima bilja.

Nakon prve edukacije, u MO-u Varvari spremaju još i edukaciju orezivanja maslina i tečaj istarskih narodnih plesova, korištenja alata booking.com-a u promociji smještaja i psihološke radionice za roditelje.

Podsjećamo vas kako je realizaciju projekta omogućila Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva



Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 13.10.2017.

Asfaltirana prometnica u St. Diklić

Poštovani mještani,

po završetku ljetne turističke sezone, Grad Poreč – Parenzo nastavio je s asfaltiranjem nerazvrstanih prometnica na svom području. Radovi su obuhvaćali asfaltiranje postojećih makadamskih putova u naseljima Jasenovica, Štifanići i Stancija Diklić.

U naselju Stancija Diklić asfaltiran je dio makadamskog puta na kraju naselja prema Musaležu. Prometnica je duljine 105 m i širine 4,5 m s ljevkastim proširenjem na spoju s prometnicom koja vodi prema naselju Musalež. Asfaltiranjem spoja između ova dva naselja stvoreni su uvjeti za prometovanje školskog autobusa kroz naselje, te se uskoro očekuje informacija o početku prometovanja.



Osim navedenih investicija, u MO-u će uskoro biti dodanih radova na poboljšanju kvalitete komunalne infrastrukture, a time boravka i života mještana.

Ovom prilikom najavljujemo i zanimljiva predavanja za mještane. U idućem postu na blogu biti će više o tome.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.