četvrtak, 21.12.2017.

Sretni blagdani od MO-a Varvari

Poštovani posjetitelji našeg bloga,

nakon još jedne uspješne godine u Mjesnom odboru Varvari u kojoj smo vam priredili mnoštvo predavanja, edukacija, aktivnosti, investicija, dolazimo u vrijem blagdana. Vama i vašim obiteljima u ime Vijeća MO-a želim puno zdravlja i uspjeha u 2018. godini.



Mo Varvari će vas putem ovog bloga i dalje informirati o novostima. Naše su želje velike, pa se nadamo da će nam Grad Poreč ispod bora donijeti i pješačku stazu od Poreča do Varvara, i kanalizaciju u Velenikima i vrtić u Varvarima, mnogo asfaltiranja i lampadina!

Sretno!

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbnor

- 10:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 06.12.2017.

Sa tečaja baluna - izvještaj

U MO Varvari na prvoj radionici baluna uz vođenje Daliborka Sirotić Milotić i Linda Rioža iz Kumpanija Kosirići iz Tinjana savladali smo šetnju i prebiranje. Uvod u drugu radionicu baluna bilo je predavanje etnologinje i kustosice Etnografskog muzeja Istre dr.sc. Ivone Orlić . Prema istraživanju i dostupnim fotografijama iz 1800 g. Bilo je riječi o običajima i načinu odijevanja, kićenju, plesanju, sviranju, zaljubljivanju, vjenčanju, objedovanju na način kako je to zabilježeno u Baderni. Pogledali smo i minutni film o plesu na labinštini iz 1948.g. Nakon predavanja nastavili smo sa radionicom baluna i uz ponavljanje tehnika šetnje i prebiranja savladali smo zatvoreno i otvoreno valcanje. Veselimo se slijedećem susretu i vrtnji. Osan dan!


Prezentacija dr. sc. Ivone Orlić




Nakon teorije, praksa!

Radionice se održavaju u sklopu projekta "Edukativnim radionicama do aktivizma u zajednici"u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvojem civilnog društva.

Za MO Varvari, Aliče Pištan

Oznake: mjesni odbor

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.