ponedjeljak, 13.05.2013.

Proljetne investicije u komunalnu infrastrukturu

Sukladno prioritetima investicija koje je Mjesni odbor Vrvari proslijedio na adresu Komunalnog odjela Grada, ovih se dana pristupilo realizaciji planova komunalnog opremanja MO-a. U Vrvarima se tako postavila ograda koja će zasigurno zaštititi djecu od prometa. Ograda je postavljena na sjevernoj i istočnoj strani igrališta u ulici Pjantade. Na problem blizine ceste, a s time i opasnosti za djecu mnogo su puta ukazivali stanovnici tog dijela naselja. S obzirom na visok prioritet sigurnosti djece, odlučeno je da ta investicija ima izuzetno veliki značaj, te je stavljena kao najvažnija kod uređenja naselja Vrvari. Nadajmo se da će se klinci sada zajedno sa svojim roditeljima bezbrižno igrati, ako i priliči djeci.

 photo Moogradablog1_zps782952b3.jpg
Nova ograda oko igrala u ulici Pjantade

Druga inicijativa vezana je uz našu aktivisticu Gordanu Šušljik. Goga je odlučila nešto poduzeti za dobrobit zajednice, prvenstveno djece. Kandidirala je projekt uređenja nogometnog igrališta u ulici Pjantade na Zakladu za poticanje i razvoj civilnog društva. Kako ne bi čekali s dodjelom sredstava, animirala je stanovnike tog dijela naselja, a isti su svojim prilozima platili malčiranje živice. U dogovoru s MO-om, nasipana je zemlja i poravnat je teren. Slijede dodatni radovi, te se očekuje kako će stanovnici tog dijela naselja dobiti mini nogometno igralište. Napominjemo kako je parcela u većinskom vlasništvu Grada koji je dopustio zajedno s privatnim vlasnicima da se na istoj uredi teren za igru sportaša i ostale djece.

 photo Moigraliscarontegoga_zps0944917c.jpg
Prostor budućeg nogometnog igrališta

Ovih će dana pojačane aktivnosti biti i u Stanciji Diklić u kojoj će se postaviti nova javna rasvjeta i asfalt. Više o tome u idućim postovima.

Za MO Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 21:31 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.