srijeda, 29.05.2013.

Stancija Diklić dobila novu javnu rasvjetu i druge novosti

Kako smo već najavljivali, prošle je sedmice realizirana investicija u javnu rasvjetu Stancije Diklić. Nakon dugo godina u kojima je Stancija bila isključena iz investicijskih projekata, ulaskom Silvije Milohanić u sastav Mjesnog odbora, aktivno su se počeli u plan komunalnih investicija uključivati i pojedinačni planovi za Stanciju. Osim nove rasvjete, Stancija će u roku od mjesec dana dobiti i novi i širi put na koji će se postaviti asfalt.

 photo Mostancijarasvblog1_zps0bf71e7f.jpg Nova rasvjeta na ulasku u St. Diklić

 photo MOstancijablog2_zps93e26cb9.jpg
U planu je i proširenje cestice koja vodi prema St. Diklić

Prije nekoliko godina bila je aktualna i investicija u dječja igrala, no zbog nedostatka pogodne parcele u gradskom vlasništvu, od te se ideje privremeno odustalo. Osim ove dvije investicije, naš su mjesni odbor posjetili i kosci, te su pokosili i uredili sve javne površine. Nasipani su i makadamski putevi koji vode od Valkarina prema St. Grbina i od Valkarina prema Dračevcu.

Ovom vas prilikom podsjećam i pozivam da obavite svoju građansku dužnosti i zađete na izbore 2.6. kada se bira gradonačelnik Grada Poreča.


Za Mo Vrvari Robert Velenik

- 19:35 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.05.2013.

Poziv na izbore za lokalnu samoupravu 19.5.2013.

Poštovani mještani, ne treba posebno naglašavati kako je došlo vrijeme da osobno ocijenite rad dosadašnje vlasti, pa tako i Mjesnog odbora Vrvari. Pozivamo vas zato na izbore kako bi i vi rekli svoje. Županijsko izborno povjerenstvo ISTARSKE ŽUPANIJE donosi RJEŠENJE O ODREĐIVANJU BIRAČKIH MJESTA NA PODRUČJU GRADA POREČA - PARENZO

Biračko mjesto MUŠALEŽ - PROSTORIJA MJESNOG ODBORA na kojem će glasovati birači s prebivalištem u

MUSALEŽU, RADOŠI KOD ŽBANDAJA, VALKARINU

Biračko mjesto VRVARI, ZGRADA ŠKOLE na kojem će glasovati birači s prebivalištem u

VELENIKI, VRVARI: BALDINI, BURANKA, LADONJA, PIANTADE, POD VRTI, POREČKA, STANCIJA DIKLIĆ, STANCIJA LINDI, ŠKOLSKA, TRSI

Za Mo Vrvari Robert Velenik

- 21:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 13.05.2013.

Proljetne investicije u komunalnu infrastrukturu

Sukladno prioritetima investicija koje je Mjesni odbor Vrvari proslijedio na adresu Komunalnog odjela Grada, ovih se dana pristupilo realizaciji planova komunalnog opremanja MO-a. U Vrvarima se tako postavila ograda koja će zasigurno zaštititi djecu od prometa. Ograda je postavljena na sjevernoj i istočnoj strani igrališta u ulici Pjantade. Na problem blizine ceste, a s time i opasnosti za djecu mnogo su puta ukazivali stanovnici tog dijela naselja. S obzirom na visok prioritet sigurnosti djece, odlučeno je da ta investicija ima izuzetno veliki značaj, te je stavljena kao najvažnija kod uređenja naselja Vrvari. Nadajmo se da će se klinci sada zajedno sa svojim roditeljima bezbrižno igrati, ako i priliči djeci.

 photo Moogradablog1_zps782952b3.jpg
Nova ograda oko igrala u ulici Pjantade

Druga inicijativa vezana je uz našu aktivisticu Gordanu Šušljik. Goga je odlučila nešto poduzeti za dobrobit zajednice, prvenstveno djece. Kandidirala je projekt uređenja nogometnog igrališta u ulici Pjantade na Zakladu za poticanje i razvoj civilnog društva. Kako ne bi čekali s dodjelom sredstava, animirala je stanovnike tog dijela naselja, a isti su svojim prilozima platili malčiranje živice. U dogovoru s MO-om, nasipana je zemlja i poravnat je teren. Slijede dodatni radovi, te se očekuje kako će stanovnici tog dijela naselja dobiti mini nogometno igralište. Napominjemo kako je parcela u većinskom vlasništvu Grada koji je dopustio zajedno s privatnim vlasnicima da se na istoj uredi teren za igru sportaša i ostale djece.

 photo Moigraliscarontegoga_zps0944917c.jpg
Prostor budućeg nogometnog igrališta

Ovih će dana pojačane aktivnosti biti i u Stanciji Diklić u kojoj će se postaviti nova javna rasvjeta i asfalt. Više o tome u idućim postovima.

Za MO Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 21:31 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.