utorak, 26.02.2013.

MO traži donaciju samostojećih vješalica

Poštovani čitatelji! S obzirom da smo dobili novouređen prostor koji se redovito koristi, primijetili smo da bi nam u tom istom prostoru dobro došle samostojeće vješalice. Ukoliko imate viška takvih, ili ste voljni donirati MO-o, rado ćemo istaknuti i prihvatiti donaciju, a sve s ciljem da stvorimo idealne uvjete boravka u prostorijama za druženje mještana.

 photo Vjescaronalicablog_zpsd3b738e6.jpg

Koristim priliku da vam "ubacim bubu u uho". Uskoro spremamo novo zanimljivo predavanje o kojem ćete saznati više čim se dogovorimo s predavačima.

Za MO Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 22.02.2013.

Održana javna tribina o legalizaciji bespavno sagrađenih objekata

Jučer se održala najavljena javna tribina o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata. U ime Mjesnog odbora Vrvari prisutne je pozdravila vijećnica Aliče Pištan koja je ujedno pozvala prisutne da predlože nove aktivnosti koje bi se mogle organizirati u novim prostorima. Bez obzira na vremenske nepogode, pozivu MO-a se odazvalo četrdesetak mještana, a tribina je trajala puna dva sata. O postupcima, uvjetima, načinu i troškovima legalizacije govorile su Marina Mofardin i Tereza Marion iz Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Grada Poreča.

Nakon kraćeg uvodnog izlaganja, mještani su mogli postavljati pitanja o postupku legalizacije. Mnoge je zanimala komunalna naknada koja se legalizacijom objekata mora platiti, no navedeno pitanje nije u nadležnosti spomenutog odjela. Građani su upućeni da se sa svim pitanjima jave u ured Odjela za prostorno uređenje i gradnju Obala M.Tita 5, soba br.33 i 34 u uredovno radno vrijeme (žuta zgrada-županija).

Poštovani, ukoliko imate prijedloga novih druženja, predavanja ili tribina, molimo da se javite MO-u putem maila.


 photo MOlegalizacija1_zps45341f78.jpg
Marina Mofardin i Tereza Marion iz Upravnog odjela za prostorno uređenje tumače postupak legalizacije objekata

 photo MOlegalizacija2_zps3dfb3f62.jpg
Tribina je bila dobro posjećena

Oznake: mjesni odbor

- 15:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.02.2013.

LEGALIZACIJA OBJEKATA - poziv na javnu tribinu

 photo ruscaronenjeblog_zps77b1868f.jpg

Poštovani mještani MO-a, uslijed iskazanog interesa, pozivam vas na javnu tribinu o postupku LEGALIZACIJE bespravno sagrađenih objekata. Tribina će se održati u četvrtak 21.02.2013.g. u 17,00 sati u prostoru za druženje na katu škole u Vrvarima. O postupcima, uvjetima, načinu i troškovima legalizacije govoriti će djelatnici Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Grada Poreča.

Podsjećam vas da su obveznici legalizacije i osobe koje su svoje građevine gradili mimo planiranih projekata, osobe koje su nadograđivale balkone, garaže, šupe i druge objekte. Isto tako, osobe koje se žele takmičiti za kohezijska sredstva Europske unije u poljoprivredi, moraju imati legalne objekte za držanje stoke i čuvanje sijena.

Molim vas da popunite anketu koja se nalazi na blogu. Naime, ispitujemo interes za novim predavanjem o narodnim običajima. Jedan od predviđenih gostiju našeg MO-a bio bi Drgo Orlić s temom o "štrigama i štrigunima".

Ukoliko imate prijedlog predavanja koje možemo organizirati u našim prostorima, molim vas da ga uputite putem maila na adresu MO-a.

Oznake: mjesni odbor

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.02.2013.

OTVORENA obnovljena škola u Vrvarima

Kako smo već najavljivali, u utorak se uz prigodi program svečano otvorila renovirana zgrada škole u Vrvarima. Pozivu na malu svečanost odazvalo se stotinjak mještana, no da nije bilo kiše koja je poremetila program otvaranja na otvorenom, posjetitelja bi bilo još i više. Unatoč tome, svi koji su posjetili školu oduševljeni su njenim izgledom, karakteristikama i funkcionalnošću.

Prije svečanog rezanja vrpce, prisutnima su se redom obratili: Nataša Musizza - ravnateljica vrtića Paperino, Edi Štifanić, Nadia Štifanić – Dobrilović, dogradonačelnica, Viviana Benussi – zamjenica župana, Renato Cianfarani – generalni konzul Republike Italije u Rijeci, Silvio Delbello – predsjednik Narodnog sveučilišta u Trstu, Maurizio Tremul – predsjednik poglavarstva Talijanske Unije te Graziano Musizza, predsjednik Zajednice talijana Poreč.

Uz brojne mještane Mjesnog Odbora Vrvari, otvaranju škole nazočili su djeca i roditelji polaznici vrtića Paperino, Eđidio Kodan, predsjednik Gradskog vijeća, Nataša Basanić Ćuš, dogradonačelnica, Edi Zarli, ravnatelj osnovne škole Poreč i Ester Zarli, ravnateljice talijanske osnovne škole Bernardo Parentin. Iznenađujuč je bio i broj medija koji su popratili taj događaj, tako da se očekuju reportaže na HRT-u, televiziji Koper, Istarskoj televiziji i drugim medijima.

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić nije krio zadovoljstvo konačnim izgledom vrtića i cijele zgrade. Gradonačelnik je izjavio slijedeće: "Ponosan sam i sretan što večeras otvaramo ovu zaista lijepu građevinu, jer ostvarili smo ono što smo obećali, kazao je Štifanić zahvalivši se pritom Talijanskoj uniji, Narodnom sveučilištu u Trstu i Zajednici Talijana Poreč bez čije podrške projekt ne bi bio moguć. Mališanima je poželio lijepe i ugodne trenutke u njihovim novim prostorijama."

Zadovoljstvo nije krila ni ravnateljica vrtića Nataša Musizza koja je zahvalila svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta. Moderan i funkcionalan vrtić izgrađen je po najvišim pedagoškim standardima, a svoje mjesto u njemu su našle dvije skupine djece, jaslička i vrtićka, ukupno 32 djece.

Svečanim rezanjem vrpce, vrtić su otvorili gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo Edi Štifanić i Maurizio Tremul, predsjednik poglavarstva Talijanske Unije.

U kraćem programu sudjelovali su polaznici vrtića sa svojim veselim pjesmama. Velečasni Jure Purkić obratio se nazočnima prigodnim riječima i blagoslovio dječji vrtić.

Ovim se povodom otvorila i izložba posvećena obnovi zgrade i svima onima koji su bili učenici nekadašnje škole koju možete pogledati na katu zgrade.

Nakon službenog programa, mještani i gosti nastavili su druženje uz prigodnu zakusku i obilazak zgrade. Glazbenu potporu programu pružio je Marko Rioža, član Mjesnog odbora zajedno s prijateljima muzičarima.

O školi:

Prizemlje u kojem se nalazi vrtić „Paperino“ sastoji od dvije glavne prostorije, prostorije sanitarnih čvorova, praonice, kuhinje i ostave. Na katu se nalaze dvije prostorije za urede, tri sanitarna čvora, te jedan veliki polivalentni prostor koji može poslužiti za razna događanja. Sama namjena prvoga kata, osim prostora mjesnog odbora je društvenog karaktera. Za istaknuti je da se pri gradnji posebno vodilo računa o osobama smanjene pokretljivosti. Shodno tome montirane su rampe u okolišu, lift za pristup katu, te sanitarni čvor prilagođen osobama smanjene pokretljivosti. Ukupna cijena izgradnje, bez opremanja iznosila je 2.393.993,28 kn + pdv.


Prije foto izvještaja želim se još jednom iskreno zahvaliti svima koji su pomogli u organizaciji programa i dočeka gostiju, a to su naše vrijedne volonterke, djelatnici i ravnateljica vrtića Paperino, gradski ured za odnose s javnošću. Isto tako potrebno je zahvaliti vrijednim ženama s rekreacije koje su ispekle zaista mnogo kolača, Marku Rioži koji se nije zadovoljio samo s prisustvom 1 harmonike, nego je angažirao cijeli bend, Obrtu Cvrčak Alija Jugovca i Obrtu Danijela Igora Velenika te ostalima koje ću možda zaboraviti spomenuti pri pisanju ovog teksta.

Foto reportaža...

 photo Otvaranje523_zpsb302ac61.jpg Gradonačelnik se obraća prisutnima...

 photo Otvaranje522_zps6906ab47.jpg Prepuna sala za druženje mještana...

 photo Otvaranje521_zpsfb5a8551.jpg Pogled s druge strane...

 photo Otvaranje524_zps2888c837.jpg Viviana Benussi – zamjenica župana

 photo Otvaranje525_zps7cef5f5f.jpg Renato Cianfarani – generalni konzul Republike Italije u Rijeci

 photo Otvaranje526_zps99bbb092.jpg Maurizio Tremul – predsjednik poglavarstva Talijanske Unije

 photo Otvaranje527_zpsf864658e.jpg Blagoslov novouređene škole

 photo Otvaranje528_zps5e2796dc.jpg Rezanje vrpce...

 photo Otvaranje529_zps85b3478a.jpg Bend u akciji privukao je i ljubitelje plesa...

Izvještaj: Saša Guttman i Robert Velenik


Oznake: mjesni odbor

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.