Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

OTVORENA obnovljena škola u Vrvarima

Kako smo već najavljivali, u utorak se uz prigodi program svečano otvorila renovirana zgrada škole u Vrvarima. Pozivu na malu svečanost odazvalo se stotinjak mještana, no da nije bilo kiše koja je poremetila program otvaranja na otvorenom, posjetitelja bi bilo još i više. Unatoč tome, svi koji su posjetili školu oduševljeni su njenim izgledom, karakteristikama i funkcionalnošću.

Prije svečanog rezanja vrpce, prisutnima su se redom obratili: Nataša Musizza - ravnateljica vrtića Paperino, Edi Štifanić, Nadia Štifanić – Dobrilović, dogradonačelnica, Viviana Benussi – zamjenica župana, Renato Cianfarani – generalni konzul Republike Italije u Rijeci, Silvio Delbello – predsjednik Narodnog sveučilišta u Trstu, Maurizio Tremul – predsjednik poglavarstva Talijanske Unije te Graziano Musizza, predsjednik Zajednice talijana Poreč.

Uz brojne mještane Mjesnog Odbora Vrvari, otvaranju škole nazočili su djeca i roditelji polaznici vrtića Paperino, Eđidio Kodan, predsjednik Gradskog vijeća, Nataša Basanić Ćuš, dogradonačelnica, Edi Zarli, ravnatelj osnovne škole Poreč i Ester Zarli, ravnateljice talijanske osnovne škole Bernardo Parentin. Iznenađujuč je bio i broj medija koji su popratili taj događaj, tako da se očekuju reportaže na HRT-u, televiziji Koper, Istarskoj televiziji i drugim medijima.

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić nije krio zadovoljstvo konačnim izgledom vrtića i cijele zgrade. Gradonačelnik je izjavio slijedeće: "Ponosan sam i sretan što večeras otvaramo ovu zaista lijepu građevinu, jer ostvarili smo ono što smo obećali, kazao je Štifanić zahvalivši se pritom Talijanskoj uniji, Narodnom sveučilištu u Trstu i Zajednici Talijana Poreč bez čije podrške projekt ne bi bio moguć. Mališanima je poželio lijepe i ugodne trenutke u njihovim novim prostorijama."

Zadovoljstvo nije krila ni ravnateljica vrtića Nataša Musizza koja je zahvalila svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta. Moderan i funkcionalan vrtić izgrađen je po najvišim pedagoškim standardima, a svoje mjesto u njemu su našle dvije skupine djece, jaslička i vrtićka, ukupno 32 djece.

Svečanim rezanjem vrpce, vrtić su otvorili gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo Edi Štifanić i Maurizio Tremul, predsjednik poglavarstva Talijanske Unije.

U kraćem programu sudjelovali su polaznici vrtića sa svojim veselim pjesmama. Velečasni Jure Purkić obratio se nazočnima prigodnim riječima i blagoslovio dječji vrtić.

Ovim se povodom otvorila i izložba posvećena obnovi zgrade i svima onima koji su bili učenici nekadašnje škole koju možete pogledati na katu zgrade.

Nakon službenog programa, mještani i gosti nastavili su druženje uz prigodnu zakusku i obilazak zgrade. Glazbenu potporu programu pružio je Marko Rioža, član Mjesnog odbora zajedno s prijateljima muzičarima.

O školi:

Prizemlje u kojem se nalazi vrtić „Paperino“ sastoji od dvije glavne prostorije, prostorije sanitarnih čvorova, praonice, kuhinje i ostave. Na katu se nalaze dvije prostorije za urede, tri sanitarna čvora, te jedan veliki polivalentni prostor koji može poslužiti za razna događanja. Sama namjena prvoga kata, osim prostora mjesnog odbora je društvenog karaktera. Za istaknuti je da se pri gradnji posebno vodilo računa o osobama smanjene pokretljivosti. Shodno tome montirane su rampe u okolišu, lift za pristup katu, te sanitarni čvor prilagođen osobama smanjene pokretljivosti. Ukupna cijena izgradnje, bez opremanja iznosila je 2.393.993,28 kn + pdv.


Prije foto izvještaja želim se još jednom iskreno zahvaliti svima koji su pomogli u organizaciji programa i dočeka gostiju, a to su naše vrijedne volonterke, djelatnici i ravnateljica vrtića Paperino, gradski ured za odnose s javnošću. Isto tako potrebno je zahvaliti vrijednim ženama s rekreacije koje su ispekle zaista mnogo kolača, Marku Rioži koji se nije zadovoljio samo s prisustvom 1 harmonike, nego je angažirao cijeli bend, Obrtu Cvrčak Alija Jugovca i Obrtu Danijela Igora Velenika te ostalima koje ću možda zaboraviti spomenuti pri pisanju ovog teksta.

Foto reportaža...

 photo Otvaranje523_zpsb302ac61.jpg Gradonačelnik se obraća prisutnima...

 photo Otvaranje522_zps6906ab47.jpg Prepuna sala za druženje mještana...

 photo Otvaranje521_zpsfb5a8551.jpg Pogled s druge strane...

 photo Otvaranje524_zps2888c837.jpg Viviana Benussi – zamjenica župana

 photo Otvaranje525_zps7cef5f5f.jpg Renato Cianfarani – generalni konzul Republike Italije u Rijeci

 photo Otvaranje526_zps99bbb092.jpg Maurizio Tremul – predsjednik poglavarstva Talijanske Unije

 photo Otvaranje527_zpsf864658e.jpg Blagoslov novouređene škole

 photo Otvaranje528_zps5e2796dc.jpg Rezanje vrpce...

 photo Otvaranje529_zps85b3478a.jpg Bend u akciji privukao je i ljubitelje plesa...

Izvještaj: Saša Guttman i Robert Velenik




Post je objavljen 07.02.2013. u 15:48 sati.