utorak, 25.09.2012.

Održana sjednica MO-a Vrvari

Kako je već bilo najavljeno na blogu, prethodnog je četvrtka (20.09.2012.) u prostorijama Mo-a u Musaležu održana sjednica Mjesnog odbora Vrvari. Dnevni se red sjednice sastojao od:
1. Obilaska radova na obnovi škole u Vrvarima,
2. Aktualne problematike - investicija u MO-u,
3. Razno.

Od 7 članova Vijeća, pozivu se odazvalo njih 6. Prvenstveni motiv sazivanja sjednice bio je informiranje članova Vijeća o tijeku obnove škole u Vrvarima. Poradi toga sastanak je započeo ispred zgrade škole. Vijećnike je u obilasku vodio glavni nadzorni inženjer Loris Pršurić. Vijećnici su tada iskazali svoje zadovoljstvo tijekom obnove i kvalitetom izgradnje, a za uspomenu su se i fotografirali pred ulaznim vratima škole.

Aktualna problematika MO-a bila je druga točka dnevnog reda. Predsjednik MO-a je izvijestio nazočne o inicijativi kojom se želi prikupiti stare fotografije škole u Vrvarima radi organizacije izložbe. Osim toga, upoznao je vijećnike s početkom radova na izgradnji rotora u Vrvarima, te informirao iste o novom broju službenog mobitela MO-a. Naglasio je i da će se investicije, ukoliko se iznađu sredstva u proračunu Grada, odvijati sukladno planu i prioritetima koji su već usvojeni na jednoj od prethodnih sjednica MO-a.

Vijećnici su informirani i o projektu kojeg je nositelj MO, a tiče se obnove prostora u Musaležu. Više je o tome bilo riječi OVDJE. Predsjednik Vijeća je pozvao članove MO-a na volontersku akciju ličenja prostora MO-a u Musaležu koja će se provesti u petak 05.10.2012. u 17 sati. Koristimo priliku da pozovemo i ostale mještane da se pridruže akciji u zakazanom terminu.

Pod točkom "Razno" vijećnici su dobili informaciju o mogućnosti zaštite starih stabala i drugih prirodnih fenomena. Velenik je pozvao prisutne da prijave postojanje takvih biljaka kako bi se one zaštitile.

Photobucket
Hidrant ispred škole

Photobucket
Vijećnici u obilasku škole (prostor jaslica u prizemlju)

Photobucket
Prostor za druženje mještana sada

Photobucket
Priprema za početak radova na rotoru "Vrvari"

Oznake: mjesni odbor, lokalna samouprava

- 15:50 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.09.2012.

Problemi u radu bloga - informacija

Poštovani posjetitelji našeg bloga, zbog tehničkih problema vlasnika web stranica blog.hr, naš blog MO Vrvari bio je nekoliko dana nedostupan. Nadam se da ćete i dalje pratiti što se dešava u našoj sredini. Ukoliko se problemi budu nastavili, moguće je seljenje bloga na novu lokaciju, a o čemu čete biti pravovremeno informirani.

Koristim priliku da vam najavim održavanje sastanka Mjesnog odbora Vrvari. Više o tome biti će riječi iduće sedmice. Radovi na kanalizacijskom sustavu se nastavljaju. Prema riječima koordinatora, do kraja ove sedmice promet Školskom ulicom trebao bi biti normaliziran. Novost u Školskoj ulici je i javni hidrant. Hidranti su postavljeni i u dvorištu škole u Vrvarima. Više o školi biti će riječ u idućim postovima.

Za MO Vrvari Robert Velenik

Oznake: lokalna samouprava, mjesni odbor

- 16:54 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.09.2012.

Uređenje škole 09.09.

Ovdje sam najavljivao radove koji su uslijedili na zgradi škole. Slijedi kratko izvješće o aktivnostima. Najavio sam postavljanje stolarije i to je obavljeno, isto tako pri kraju su keramičarski radovi u wc-ima i drugim prostorima. Postavljeni su i sustavi grijanja i hlađenja. Glavnina se radova sada preselila ponovno oko zgrade škole. Kopaju se tako kanali za nove vodovodne cijevi, ali i za kanalizaciju. Osim dvorišta škole, prekopana je i Školska ulica. Koristim priliku da pozovem mještane na strpljenje. Školska je ulica podosta sužena i otežano je prometovanje. Investitori su preregulirali promet na način da oni koji idu prema Velenikima to čine ulazeći u stari dio Vrvara, a iz Veleniki promet i dalje teče Školskom ulicom. Završetak radova i postavljanje novog asfalta najavljeno je za ovaj petak (14.09.2012.). Slijedi foto izvještaj...

Photobucket
Ulaz u školu, pomaknuto je stepenište, a iskorištene su originalne kamene stepenice

Photobucket
Zgrada škole s novim prozorima

Photobucket
Postavljanje kanalizacijskih cijevi uzduž Školske ulice

- 17:24 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.09.2012.

Prošle subote održan međunarodni boćarski turnir Veleniki 2012.

U subotu 1. rujna u Velenikima je održan tradicionalni međunarodni boćarski turnir Veleniki 2012. Organizatori turnira BK Veleniki spremili su za goste bogatu ponudu hrane i druženje uz glazbu, no okosnica susreta je svakako bio turnir trojki. Na turniru je sudjelovalo 12 ekipa od kojih su dvije bile iz Italije i to BK Muggia - Milje i BK Trieste trasporti iz Trsta. Nakon cjelodnevnog takmičenja pobjednici su postali BK Veleniki u sastavu: Ivan Milohanić, Darko Milohanić i Franko Puniš. Pehar za drugo mjesto osvojila je trojka BK Nova Vas u sastavu Valter Mateš, Aldo Mateš i Đordano Gržinić. Treće mjesto osvojila je ekipa iz Svetog Lovreča a četvrti su bili gosti iz Trsta (Trieste trasporti). Ovogodišnja zanimljivost turnira je svakako posjet talijanskog "irca" koji je na gajdama odsvirao irsku koračnicu. Foto izvještaj u nastavku...

Photobucket
Početak s marendom...

Photobucket
Postrojavanje prije početka... i

Photobucket
Talijanski "irac" u akciji

Koristim ovu priliku da svim posjetiteljima bloga i stanovnicima Poreča i okolice ukažem na informaciju s web stranica Grada. Grad je uputio Javni poziv vlasnicima / investitorima svih nezakonito izgrađenih zgrada na podnošenje zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju temeljem odredbi Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama. Više o tome na webu GRADA.

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.09.2012.

Prijava šteta od suše

Svi poljoprivrednici s područja Poreča mogu do 11. rujna prijaviti štete na poljoprivrednim kulturama nastale sušom. Poljoprivredni proizvođači s područja MO-a Vrvari mogu štetu prijaviti od 9 do 13 sati u srijedu 5. rujna u prostoru MO-a Vrvari u Musaležu. Svi koji prijavljuju štetu sa sobom moraju ponijeti osobnu iskaznicu, OIB, broj tekućeg računa i rješenje o upisu u registar OPG-a (ukoliko ga imaju). Više o tome možete čitati na službenim web stranicama Grada Poreča.

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.