nedjelja, 30.01.2011.

Kada je idealno vrijeme za kupovinu?

Kako uštedjeti?

Često se puta pitamo kako uštedjeti u ova zahtjevna vremena kada kune puno brže bježe iz novčanika nego što u sam novčanik dolaze. Ovaj ću vam put pisati o tome kada je vrijeme za kupovinu. Na taj me post potakao članak s portala www.24sata.hr koji je govorio upravo o idealnim prilikama za kupovinu. Pa evo to su te prilike:

SIJEČANJ: zimska garderoba (sjetite se 1.1. počinju popusti u regiji Friuli Venezia Giulia), mobilni telefoni, internet i ostale usluge te PC-i svih vrsta

VELJAČA: servis klima uređaja;

TRAVANJ i SVIBANJ: kućanski aparati, televizori, usisavači, posuđe, izleti u daleke destinacije (npr. Maroko ili Španjolska);

SRPANJ: namještaj i razni alati, izleti u planine,

RUJAN I LISTOPAD: ljetna garderoba (tu spadaju i potrepštine za na more: luftići, peraje, kupaće, etc.), vrtni namještaj, roštilj, kosilice, bicikli i ljuljačke (trgovine se tada žele riješiti glomazne robe); u tim je mjesecima povoljna i kupnja skutera i motocikala, razni izleti (npr. krstarenja i daleke destinacije poput Tunisa i Egipta).

LISTOPAD: klima uređaji;

PROSINAC: mobilni telefoni, internet i ostale usluge (Božićne akcije) te PC-i svih vrsta

Uz sve navedeno, obratite pažnju i na popuste koje razni trgovci daju za vrijeme rođendanskih dana (Lesnina i Bauhaus). Nakon ovoga mogu samo reći sretna vam kupovina!

Ovom prilikom nastavljam s prezentacijom zanimljivih web stranica. Evo nešto o IZLETIMA I PUTOVANJIMA:

Izleti po Istri i okolici
Uvijek težim osim drugih sredina upoznati i svoj zavičaj. Autori ovog bloga mogu nam biti inspiracija da sjednemo u auto i upoznamo jedinu, najdražu nam i voljenu ISTRU.

Jeftino putovati tko to ne bi htio. Evo korisnih savjeta.

- 22:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.01.2011.

Uskoro adaptacija prostora MO-a Vrvari

Ulaskom malih stolnotenisača u prostore MO-a u Musaležu, pojavila se potreba poboljšanja uvjeta treniranja. Uvidjevši velik entuzijazam polaznika škole stolnog tenisa, a o čemu smo pisali u prethodnim postovima, odlučio sam im dodatno pomoći. U razgovoru s trenerom i tajnikom MO-a Sergiom Rakovcem, određeni su prioriteti adaptacije prostora. Velikim je zalaganjem trenera i njegovih pomoćnika uređen nedovoljno iskorišten prostor, a uz to trener Vidović dodatno je osigurao grijalice za polaznike škole. Tako su se u prostoru MO-a našla 4 stola za stolni tenis, paravani i druga oprema. Potrebno je još bilo urediti prostor wc-a postavljanjem vratiju, spustiti gipsanim pločama strop kako se ne bi gubila dragocjena toplina, te nabaviti dodatne grijalice i poboljšati neonsku rasvjetu.

Na posljednjem Vijeću Grada Poreča usvojen je amandman kojim ćemo dodatno poboljšati uvjete treniranja. Gradskom sam Vijeću predložio da se sredstva u iznosu od 15.000 kuna sa stavke "Izbori za mjesnu samoupravu" umanje i namijene "Održavanju prostorija mjesnih odbora". Konkretnije, taj će se novac iskoristiti za adaptaciju prostora MO-a Vrvari (uređenje spuštenog stropa gipsanim pločama, postavljanje neonske rasvjete, postavljanje vratiju na wc, osiguranje prozora dodatnom zaštitom i druge manje preinake). Amandman je prihvaćen i adaptaciju ćemo sprovesti u čim kraćem roku. O svemu iznijetom informirani su i članovi Vijeća MO-a koji su jednoglasno podržali spomenutu inicijativu, te su iskazali dodatan interes za uključivanjem u akciju za mlade stolnotenisače/stolnotenisačice Musaleža i Vrvari kojih na treninzima trenutno ima dvadesetak.

Tu je potrebno napomenuti da na prethodnoj stavci iz Proračuna za 2011., s koje je sikinut iznos, ostaje dovoljno novaca za predviđenu aktivnost (Izbore u mjesnoj samoupravi...).

Stolni obnova 2 Prostor MO-a sa stolovima za stolni tenis.

Stolni obnova 1 Strop koji vapi za adaptacijom.

Ukoliko se svi vi, cijenjeni mještani, želite uključiti u akciju pomoći, možete me kontaktirati putem maila. Stolnotenisačima bi svakako dobro došle dodatne električne grijalice, pomoć električara i sl.

- 18:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 04.01.2011.

Novosti na bike stazi Decumanus Maximus Agri

Na ovom smo blogu već napomenuli kako će se do kraja 2010. godine urediti dio neprohodne biciklističke staze Decumanus Maximus Agri, a koja jednim svojim dijelom prolazi kroz područje MO-a Vrvari. Nekoliko dana prije kraja 2010. godine okončani su i ti najavljeni radovi. Pomoć pri izvršenju ovih radova pružila je Turistička zajednica Grada Poreča sponzoriravši nasipavanje dijela spomenute biciklističke staze. Investicija je stajala 4.000 kuna, a izvođač je radova bio obrt "Sandrokop" iz Poreča.

Kako je staza izgledala prije i poslije možete vidjeti na slijedećim fotografijama.

Photobucket
Dio neprohodne staze iza stare škole u Vrvarima prije izvođenja radova

Vrvari bike pole
Isto mjesto nakon provedenih radova

Radosi bike prije
Neprohodan dio kod naselja Radoši prije izvođenja radova

Photobucket
... i nakon izvođenja radova.

O svemu što smo poduzimali u MO-u i što smo htjeli poduzeti, izvještavali smo vas putem ovog bloga. U jednom od prvih postova pisao sam o velikim kamenim blokovima koje bi bilo potrebno prezentirati posjetiteljima Vrvara. Da vas podsjetim, evo prvog posta o tome.

Kako možete vidjeti iz slijedeće priložene fotografije, ispunili smo obećanje. Jedini preostali kameni blok premjestili smo iz obližnjeg kamenoloma na prigodno mjesto uz igralište u Vrvarima. Uvjeren sam da bi se oko tog kamenog bloka mogle pričati mnoge zanimljive priče našoj rodbini, prijateljima i turistima.

Photobucket
Obrađen kameni blok postavljen uz dječje igralište u Vrvarima

Više sam vam puta, dragi čitatelji, putem ovog bloga sugerirao niz zanimljivih web stranica koje bi vam u svakondevnom životu mogle poslužiti, pa evo nastavljam s tom ustaljenom praksom.

Ukoliko želite saznati nešto više o zdravlju i pravilnoj prehrani onda posjetite ove web stranice:

Plizvazdravlje

Zdrava krava

Želite li saznati nešto više o PC-ima i internetu?

Učionica.net

Kako nešto učiniti sami, bez majstora?

E-how

Tražite li povoljne kredite - usporedite uvjete različitih banaka

Moj bankar

Koji je trgovački lanac najpovoljniji - jeste li se ikada pitali?

Supermarketi.info

Nadam se da će vam sve ovo koristiti. Ukoliko imate zanimljivih web stranica koje nam želite predložiti da posjetimo, slobodno se javite s komentarima na blogu ili putem maila.

- 12:28 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.