utorak, 15.06.2010.

"Dodir leptira" 2010.

Poštovani sumještani, ovih dana ponovno kreće ekološka akcija "Dodir leptira" koja se tradicionalno organizira pred početak svake turističke sezone. Organizatori akcije su TZ Grada Poreča i Usluga Poreč d.o.o.

Cilj je akcije spremiti se na nadolazeću turističku sezonu, potaknuti ljude na očuvanje okoliša te urediti svoja naselja. Na kraju akcije, biti će javno proglašeni pobjednici u 3 kategorije: najuređeniji mjesni odbor, najljepša okućnica i najljepši balkon. Potrebno je napomenuti da prvih troje u svakoj od kategorija dobivaju novčanu nagradu i prigodni predmet koji će trajno podsjećati dobitnike na eko-akciju. Svećano urućenje nagrada biti će održano u sklopu porečke fešte "24 sata".

Koristim ovu priliku da putem bloga pozovem sve mještane na aktivno uključenje u akciju uređenja svojih naselja. Mjesni će vam odbor biti na usluzi kao logistika i pomoć pri organizaciji.

Pozivam sve vas, koji smatrate da imate reprezentativan balkon ili okućnicu, da mi se putem maila javite kako bih vas mogao prijaviti na natječaj. Podsjećam, nagrade su u novcu. Isto tako, ako znate za susjeda koji ispunjava uvjete natječaja (ima uzornu i lijepu okućnicu ili vrt) slobodno me obavijestite o tome putem maila: rvelenik@gmail.com


- 09:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.06.2010.

Održana 12. sjednica Vijeća Mjesnog odbora Vrvari

Prostorije MO-a

U srijedu 02. lipnja u 20 i 30 sati održana je 12. sjednica Vijeća Mjesnog odbora Vrvari. Sastanku je prisustvovalo 5 od 7 članova, a dnevni se red sastojao od slijedećih točaka:

1. Usvajanje prijedloga prometne regulacije u ulici Baldini - Vrvari,

2. Davanje mišljenja na prodaju gradskog zemljišta za formiranje okućnice u Velenikima,

3. Razno (Izvještaj o komunalnim aktivnostima u prethodnom razdoblju).


Ad. 1.) Pod ovom točkom članovi su Vijeća upoznati s problematikom prometovanja ulicom Baldini. Kako bi se povećala protočnost prometa i sigurnost, Komunalnom je odjelu upućen zahtjev za postavljanjem adekvatnih prometnih znakova. Mjesni je odbor jednoglasno podržao prijedlog izrađivača prometne studije.

Image and video hosting by TinyPic
Satelitska snimka ulice Baldini i "rotora" koji će se urediti

Ad. 2.) Članovi su Vijeća Mo Vrvari jednoglasno donijeli odluku o prodaji gradskog zemljišta za formiranje okućnice u naselju Veleniki. Prodati će se cca 300 m2 okućnice podnositeljima zahtjeva.

Ad. 3. Pod ovom točkom članovi su Mo-a informirani o aktualnim investicijama na prostoru Mo Vrvari.

Ovih je dana na boćalištima u Vrvarima i Velenikima postavljena voda za polijevanje igrališta. Ova je investicija bila nužna zbog regularnosti održavanja boćarskog prvenstva. Od ove godine svi klubovi koji ne budu osigurali polijevanje igrališta neće se moći takmičiti. Kako se to ne bi desilo našim boćarskim klubovima, u suradnji s Komunalnim odjelom investiralo se 30.000 kuna u spominjana boćališta. Izvoditelj radova je obrt Grip iz Pazina. Voda će poslužiti i za polijevanje ukrasnog bilja u blizini boćališta.

Image and video hosting by TinyPic
Radovi na boćalištu u Vrvarima

Image and video hosting by TinyPic
Radovi u Velenikima

Osim spomenute investicije, ŽUC je posipao krivine na prometnicama prema Musaležu i Velenikima. Uz spomenute je prometnice pokošena i nabujala trava.

Na zahtjev mještana Musaleža i Valkarina, djelomično je šljunkom nasipan poljski put iz naselja Valkarin prema Dračevcu. Navedenim se putom koriste mnogi mještani prilikom odlaska u polje ili u samo naselje Dračevac.

- 22:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.