filmozofija

03.12.2007., ponedjeljak

KINO:HITMAN - AGENT 47



HITMAN,2007,SAD/FRANCUSKA,AKCIJSKI TRILER
REŽIJA:Xavier Gens
ULOGE:Timothy Olyphant,Dougray Scott,Olga Kurylenko,Robert Knepper,Ulrich Thomsen
SCENARIJ:Skip Woods
TRAJANJE:100 min

Agent 47 (Olyphant) od malih nogu strogo je obučen da postane profesionalni plaćeni ubojica. Najjače oružje su mu njegovi živci i hladnokrvnost. 47 ujedno predstavlja njegovo jedino ime,odnosno zadnje dvije znamenke barcoda tetoviranog na njegovome vratu. Nakon što jedan zadatak pođe krivo,Hitman biva uvučen u državni udar i postaje lovina. Dok ga Interpol i ruska vojska love širom istočne Europe Hitman pokušava otkriti tko mu je smjestio i zašto ga žele maknuti iz igre,no najveća prijetnja bi mu mogla postati vlastita uskomešana savjest i nepoznati osjećaji koji mu se javljaju prema prelijepoj, problematičnoj djevojci.



HITMAN je zapravo ekranizacija istoimene popularne videoigre koja je doživjela nekoliko nastavaka.Ipak,sumnjam da će film ponoviti uspijeh svog originala jer se radi o još jednom,tek prosječnom,pokušaju Hollywooda da vjerno i uvjerljivo ideju iz videoigre prenese na veliki ekran.Malo je filmova snimljenih prema videoigrama koji su uspjeli zadovoljiti kriterije fanova,a to je vjerno sljediti priču,likove i " duh " igrice.Među njima su zasigurno SMRTONOSNA BITKA (1995),SILENT HILL (2006),FINAL FANTASY (2001) pa čak i ALIENS VS. PREDATOR (2005),koji su na kraju krajeva ispali solidni filmovi.
Iako su TOMB RAIDER (2001) i RESIDENT EVIL (2002) ostvarili solidnu zaradu i nisu bili tako loši,opet nisu u potpunosti zadovoljili fanove igara.Nastavci su bili još lošiji i naivniji,a o filmovima DOOM (2005),ALONE IN THE DARK (2005) i starijem STREET FIGHTERU (1994) da i ne govorim.
Što se HITMANA tiće ja bih ga uvrstio u ovu drugu kategoriju zajedno sa RESIDENT EVILOM i TOMB RAIDEROM.Ako niste igrali igricu onda će vam ovaj film poslužiti kao solidna razbibriga nakon još jednog napornog dana,dakle pristojini akcijski film.Međutim,ako ste igrali igricu i uz to ste,baš kao i ja,fan onda je ovo još jedan razočaravajući odlazak u kino.Pomalo zbunjujući zaplet nije baš vjeran priči iz igrice,a francuski je redatelj Xavier gens pored toga u film ubacio previše eksplozija i vratolomija koje jednostavno neidu uz Agenta 47.Uz to,Diana,Hitmanov kontak iz Agencije gotovo je izbačena iz priče.
Ono što je u filmu plus jesu neki sitni detalji i fore iz igrice,a moram priznati da Timothy Olyphant ipak nije bio tako loš izbor za glavnu ulogu,iako mu je gluma tek na solidnoj razini.



HITMAN je prosječan akcijski triler koji ćete pogledati ako nemate ništa pametnije za raditi,dok će se fanovi igrice nažalost razočarati.

OCJENA (iz perspektive fana igrice): 2

- 22:05 - aj baci koment... (11) - printaj brate... - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi