Mother North

05.09.2005., ponedjeljak

Ufff...

Evo počela je škola...na putu u školu sam slušao Darkthrone-Hate them...inače album je super, osobito pjesme Rust i Striving for a peace of Lucifer...
- 19:40 - Aj nešto napiši (4) - iskleši - #

OPETH

Hoću samo reć da sam nabavio novi album od Opetha-Ghost Reveries i da nije baš nešto....
- 10:11 - Aj nešto napiši (0) - iskleši - #

BURZUM: Part I- THE COUNT

BURZUM: part I

Glavni čovjek iza ovog projekta je Varg Vikernes.Da, to mu je pravo ime: Varg.Prije se zvao Christian, ali je promijenio ime u Varg negdje početkom 90ih.A priča počinje još negdje sredinom 80ih kakda je Varg, tada još Christian dobio svoju prvu (i posljednju) gitaru.Bila je to neka jeftinija gitara, no on za to nije mario.Htio je samo osnovati band.
Image Hosted by ImageShack.us

URUK-HAI
Varg je volio fantasy, volio je i RPG-e.I napravio je band s prijateljima.Gitara, bass i bubnjevi.Varg je naravno svirao gitaru i pjevao.Na početku se band zvao KALASHNIKOV prema pušci koju je Varg koristio u RPGima.Kasnije je band promijenio ime u URUK-HAI prema orcima iz LOTR-a.Lyricsi Uruk Haia nisu bili baš najpametniji.Bolje rečeno bili su glupi ko kurac.Npr.: "Uruk-Hai, You wil die". Bubnjar i basist su se bavili tim bandom sam zbog cura i slave koju su htjeli, tj. "Sex,drugs and rock and roll" kak Varg kaže. Nakon nekog vremena posvadili su se zbog neke ženske i to je bio kraj Uruk Haia.U to vrijeme se black metal počeo uspinjati.Nicali su bandovi poput Mayhema i Darkthronea(koji je tad još bio Death metal).Celtic frost je bio na vrhuncu svoje karijere.

Pre-Burzum Varg
Kako se varg zabavljao prije Burzuma?Evo, kako sam rekao igrao je RPG-e.No on je se družio sa nekim ljudima sa scene tj. družio se sa dečkima koji će kasnije postati Immortal.Išao je s prijateljima u šumu i tamo su se "borili" sa štapovima, rekonstruirali RPG kampanje i slično.Kada je dobio auto, on se poslje tih borbi u šumi znao voziti okolo slušajuću glazbu.Slušao je demo od Paradise Lost-a, Celtic Frost i malo Bathoryja naravno,a i Dead Cann Dance također, no to nije nikom priznavao, jer to je bilo čisto metal društvo, makar je svako potajno slušao neku elektroniku.Kasnije je čak počeo i izlaziti u neke underground-techno klubove, gdje su puštali underground techno očito, i tamo se upoznavao sa ljudima.
No lagano ga je počela hvatat želja za stvaranjem glazbe.
Prisustvao je na "Devoured Carcass" EP-u od Old Funereal-a.Evo što nam o tome on govori:

The Old Funeral, "Devoured Carcass" EP: this was the first music I (on this EP only as a guitarist) ever recorded in a studio, when I was 17 years old. The music on this album is Death Metal and the sound is not very good. As far as I remember it is okay, but the Old Funeral demo tape, from 1988 or 1989, that I didn't contribute to in any way, is much, much better. And I must say that although I made some of the music on this EP, I had nothing to do with the lyrics or cover artwork. ("Devoured Carcass"? Give me a break... It is almost as stupid as the Immortal lyrics...)

BURZUM: DEMO

Varg je izdao dva dema,oba 1991.Demoi su bili snimljeni bez vokala.

DEMO I

Tracklist:

Lost Wisdom
Spell Of Destruction
Channeling The Power Of Souls Into A New God

DEMO II

Tracklist:

Lost Wisdom
Depressive Visions Of The Cursed Warrior
Lord Of The Depths
Spell Of Destruction
A Lost Forgotten Sad Spirit
Lost Wisdom (Taken from original Demo 1991)
Spell Of Destruction (Taken from original Demo 1991)
Channelling The Power Of Souls Into A New God (Taken from original Demo 1991)
Feeble Screams From Forests Unknown
My Key To The Purgatory
Rite Of Cleansure
A Lost Forgotten Sad Spirit


BURZUM: BURZUM

Burzumov prvi album, jednostavno nazvan Burzum, izdan je preko Euronymusovog deathlike silence productions-a.Albumu je prethodio promo sa dvije pjesme potpuno identične onima na albumu: Feeble Screams From Forests Unknown ,Ea, Lord Of The Depths.Upravo je na ove dvije pjesme Euronymus napravio pogrešku.Za prvu pjesmu je krivo prepisao jedan stih "The Hopeless Soul Keeps Waiting" ,umjesto "The Hopeless Soul Keeps Mating".Pjesmi Ea, Lord of the Deeps promjenio je naziv u Ea, Lord of the Depths.Zanimljivo je to što je EURONYMUS odsvirao solo na "War".
Burzum izgleda ovako:

Tracklist:

[Side Hate]

Feeble Screams From Forests Unknown
Ea, Lord Of The Depths
Black Spell Of Destruction
Channelling The Power Of Souls Into A New God

[Side Winter]

War
The Crying Orc
A Lost Forgotten Sad Spirit
My Journey To The Stars
Dungeons Of Darkness

Album je podjeljen na strane jes je izdan na ploči i svaka strana je određeno poglavlje konstruirano da slušatelja dovede do određene ideje.Albumi izdani na cd-ima su drugačije koncipirani

Varg o Burzumu:
the production is a bit thin on this album, and the vocals and high-hat becomes rather annoying at the end of the listening experience. In retrospective there is much I would have done differently when I recorded this album, but all in all I like it. It was very original when it came, in all ways (good and bad).


ASKE EP

Album od 3 pjesme na čijoj se naslovnici nalazi spaljena Fantoft crkva, a ime albuma na norveškom znači PEPEO.Album je snimljen poslje "Det Som Engang Var" ali je izdan prije.
Izgleda ovako.

Tracklist:

[Side Hate]

Stammen Fra Taarnet
Dominus Sathanas

[Side Winter]

A Lost Forgotten Sad Spirit

Također ploča.Evo što će Varg reći o tome:
The "Aske" ("Ash" or "Cinder") mini-LP: I wish I had never recorded this mini-LP in the first place, because it is only an mini-LP, and I don't like neither EPs, mini-LPs, "best of" albums, compilations or singles. If it's not a full-length album it's not worth releasing...


OK nastavak sljedi sutra..nemogu više pisat :p

Odin med deg

- 10:05 - Aj nešto napiši (0) - iskleši - #

M A Y H E M part I:(The True) Mayhem

Kako rekoh prvo počinjemo sa mayhemom!Taj kultni black metal band osnovan je davne 1984. Prvi članovi bili su Řystein Ĺrseth (Euronymus), Kjetil Mainhem i Jřrn Stubberud (Necrobutcher). Izdali su 4 demoa 2 "službena" i 2 bootlega naizmjence ovim redom:

-Pure Fucking Armageddon Demo, 1986
-Pure Fucking Armageddon Rehearsal Demo, 1986
-Voice of a Tortured Skull Demo, 1986
-Deathrehearsal Demo, 1987


Euronymus je otvorio trgovinu pod imenom Helvete (pakao na norveškom) u kojoj je prodavao death metal ploče i promoviraoblack metal.Polako su se oko njega počeli okupljati ljudi sa scene te su Euronymus i ekipa "osnovali" su "The Inner Circle" čiji su članovi podigli svojevrsni tajnoviti "rebel" protiv krščanstva i njihovih načina te su počeli paliti crkve tj. explozivom ih raznositi kao znak svoje pobune.Među prvima koji im se pridružio bio je mladi Varg Vikernes za kojeg je čak i Euronymus rekao da ga je najsigurnije imati na svojoj strani, što će se kasnije pokazati točnim. Varg je inače Odinist a ne sotonist kako su ga mediji opisali, no o tome negdje drugdje.
Image Hosted by ImageShack.us
Euronymus

DEATHCRUSH

Godine 1988 Mayhem je izdao svoj prvi album, bolje rečeno EP pod nazivom "Deathcrush" za Posercorpse koji su jedini prihvatili njihovu molbu.

1. Silvester Anfang
2. Deathcrush
3. Chainsaw Gutsfuck
4. Witching Hour (Venom cover)
5. Necrolust
6. (Weird) Manheim
7. Pure Fucking Armageddon
8. Outro


Euronymous - guitar
Necrobutcher - bass
Manheim - drums
Maniac - vocals
Messiah - session vocals

Ovaj album je bio ujedno i zadnji albumna kojem je bubnjao Mainhem koji je otišao zbog neke ženske za koju je čini se sada oženjen.Također se Mayhem na jedno vrijeme rastao sa bandom zbog psihičkih problema i neuspjelog samoubojstva.

PER YNGVE & JAN AXEL

Novi pjevač je postao Per Yngve Ohlin šveđan,ekscentrik i šizofreničar.Čovjek je bio opsjednut smrti - izgladnjivao se, ljepio osmrtnice po odjeći, zakopavao odjeću u zemlju da istrune, čak je i držao mrtvu vranu u vrećici koju je prije koncerata njušio "to feel the smel of death".To se sve odražava u njegovim lyricsima koji su se puno poboljšali od primitivnijeg Deathcrusha.Umjetničko ime mu je bilo Dead
U isto vrijeme se bandu pridružio Jan Axel von Blomberg poznat kao Hellhammer.U to vrijeme je svirao u bandu pod nazivom Mortem koji je kasnije postao Arcturus.Hellhammer nikad nije mario za događaje na sceni ni dva naopaka križa u logou.Samo je htio svirati.Čim je Euronymus čuo njegovu tehniku uzeo ga je u bend što je bio jedan od najboljih događaja u povijesti banda.
Image Hosted by ImageShack.us
Dead


LIVE IN LEIPZIG

Live in leipzig je live album iz 1993 posvećen Deadu nakon njegovog samoubojstva 1991. kada je naden u kući u kojoj su članovi Mayhema boravili.Euronymus ga je pronašao i slikao, slika je dospjela do neke diskografske kuće koji su izdali bootleg "Dawn of the blackhearts".Legenda je rođena.Deadova opsjednutost smrti očita je iz lyricsa pjesama koje je napisao koje su izvedene na ovom live-u.Evo jednog lyricsa koji će to dočarat

LIFE ETERNAL

A dream of another existence
you wish to die
a dream of another world
you pray for death to release the soul.
One must die to find peace inside, you must get eternal
I am a mortal but am I human ?
How beautiful life is now when my time has come.
A human destiny but nothing human inside.
What'll be left of me when I'm dead, there was
nothing when I lived.
What you found was eternal death
no one will ever miss you


LIVE IN LEIPZIG

1. Deathcrush
2. Necrolust
3. Funeral Fog
4. Freezing Moon
5. Carnage
6. Buried By Time And Dust
7. Pagan Fears
8. Chainsaw Gutsfuck
9. Pure Fucking Armageddon
10. Carnage
11. Freezing Moon


Euronymous - guitar
Dead - vocals
Hellhammer - drums
Necrobutcher - bass


DE MYSTERIIS DOM SATHANS

Dead je mrtav no njegove pjesme žive.Necrobutcher se neslaže s Euronymusovim postupcima i ponašanjem te odlazi iz banda.Euronymusova "popularnost" pada.Bandu se na bassu pridružuje Varg Vikernes , koji usput rečeno ima svoj one man band Burzum.Vokal su riješili tako da se kao session member pojavljuje mađar Attila Csihar koji je posao obavio sjajno te je vokal obilježio album kao i Hellhammerova tehnika.Zanimljivo je da su Varg i HH napisali nek riffove za album.

1. Funeral Fog
2. Freezing Moon
3. Cursed In Eternity
4. Pagan Fears
5. Life Eternal
6. From The Dark Past
7. Buried By Time And Dust
8. De Mysteriis Dom Sathanas


Euronymous - guitar
Hellhammer - drums
Attila Csihar - vocals(session)
Varg Vikernes - bass

Ime albuma prevodi se kao: "Lord Satan's Secret Rites"


Nakon kraja snimanja albuma Euronymusova popularnost i njegov utjecaj su počeli opadat zbog prevelike medijske eksponiranosti i još nekih manje važnih čimbenika.Euronymus je odlčio riješiti se Varga jer je smatrao da je on kriv zbog medijske eksponiranosti koju je naveo na njih jednim intervjuom.Povjerio se prijateljima, no oni su ga odali.I Varg ga je pretekao.U jednoj noći 1993 Varg je zajedno sa Snorreom ,novim drugim gitaristom mayhema, od Bergena autom otputovao do Osla gdje je Euronymus živio.U stanu je izbila svađa te je Euro napao Varga.Dogodilo se ono neplanirano: Varg je izbo Euronymusa , koji je od posljednjeg uvoda u glavu umro.Snorre je uznemireno gledao, te se u jednom trenutku onesvijestio od straha.Putem natrag riješili su se dokaza i vratili se u Bergen.O ovom događaju, oko kojeg se svi svađaju i nikom nije jasno kako ni zašto, evo iscrpni opis od samog Varga.Pikni ovđe.OVO OBAVEZNO PROČITAJTE!FENOMENALNO!

Prvi dio sage je gotov!Sada slijedi priča o Burzumu, a potom drugi dio priče o mayhemu.

Uživaj.

- 10:03 - Aj nešto napiši (0) - iskleši - #

WELCOME

Dobrodošli!
Ovaj blog će obrađivati temu skandinavskih (pretežno) metal bandova. Pošto je o tim bandovima malo šta poznato, a ono što je poznato zbrkano, prepuno laži i tračeva i zastarjelo, odlučio sam pokrenut ovo da malo osvježim priče i prosvjetlim puk.
Prvi text tće obrađivat temu Mayhema , do tada vidimo se!

***Nešto mi jije bilo uredu s blogom pa sam ga izbriso i sad napravio potpuno identičan blog***
- 10:02 - Aj nešto napiši (0) - iskleši - #

Sljedeći mjesec >>

  rujan, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Glazba sa sjevera......
....ona hladna strana prirode....
svart metal......
....i poezija hladnoce.......
....mrtva djeca poganih bogova,zaboravljene price
i unistena kultura....
...ambient....
i huk vjetra u planinama...

vizije nekih drugih mozgova...koji neznam sta su..




i pokoja rijec protiv 90% covjecanstva i
ove usrane civilizacije koju smo prisiljeni trpjeti



Evig vil min sjel skue mot nord
Stundom mitt sinn skal reise
Til tid tar slutt paa jord
...



Linkovi

Mother North

Mother north - how can they sleep while their beds are burning ?
Mother north - your fields are bleeding

Memories...The Invisible Wounds
pictures that enshrine your throne gone

A Future benighted still they are blind
Pigeonhearted beings of flesh and blood
keeps closing their eyes for the dangers that threat...ourselves and our
nature
And that is why
they all enrage me

Sometimes in the dead of the night I mesmerize my soul
Sights and visions prophecies and horror
they all come in one

Mother north - united we stand (together we walk)
Phantom north - I'll be there when you hunt them down

Inace slusam:
Avantgarde Metal (Arcturus, In The Woods...)
Black Metal(emperor i ostalo)
Pagan black metal(Negura bunget, pagan forest...)
Ambiental(Burzum, Desiderii marginis)
Darkwave(In Slaughter Natives,Dargaard)
Neoclassic(Elend...)


PLAYLIST:

Negura Bunget-OM
Ved Buens Ende- Writen in waters
Arcturus-La Masquerade Infernale
Drudkh-autumn aurora
Darkthrone-Soulside Journey
Ulver-Predition city
Sun Of the Sleepless/Nachtmahr-Split
Ulver-Bergtatt
Summoning-Stronghold
Empyrium-Wieland
Darkthrone-the cult is alive
Emperor-IX Equilibrium
Igor Stravinsky-Le sacre du primiteps
Zyklon-Aeon
Vinterriket/Northaunt-Split
Bergthron-Jagdheim
Ulver-Kveldsjenger
Negura Bunget-'n crugu bradului
Zyklon-B-lood must be shed


Image Hosted by ImageShack.us

Pagan forest,fenomenalan band

Emperor-An Elegy of icaros

Icaros, I dare you
For I possess the wings of faith
Though, heavy on my shoulders
(No measurement can prove their weight)
Still, a burden they are not to me
I am the challenger of gravity

The fear is not the fate I seek
My destiny will build upon the mighty turbulence beyond
If I fall, I will rise again

Some of envy
Some of fear
Admonish by the graves of those who fell
Praise the fool that pure of heart leaps off your finger
Into grace

Icaros, your voice once melted
Into the choir of the fallen ones
I have heard, I have seen the purity of their song

Icaros
Your fate embrace
A manifold of angels
I summon thee from shattered graves
And call upon the wind
Receive my bow of reverence
Then spread your wings and fly into oblivion

In The Woods...-In the Woods

Pagan myths from the deep, eternal forests.
A true malancholic atmosphere,
Haunts this hidden world.
Where men, for hundreds of years,
Have immortalized their cult.


Burzum-Burzum

When night falls
she cloaks the world
in impenetrable darkness.
A chill rises
from the soil
and contaminates the air
suddenly...
life has new meaning.


Ulver-Wolf & Destiny



Nu har han ey meer sin Drackt
Saa rřd som Viin & Blod
Fro Viin & Blod vaer paa hans Haand
Ved Sćngen der han stood
Hos Liiget aff sin elskede
Dend Stund man fandt de to

Arcturus-Ad astra

I have everywhere sought
and nowhere found
So I lift the bleedin` bodkin
And thrust the grief deepest in

The gleaming bodies of infinite skies
Have for my spirit
The cold charm
Of death`s welcoming eyes
In secret to my soul
They are Ideals of old


Darkthrone-Alle gegen Alle

Demented anemic minions
Fuelled on crack propaganda
It's allright to love yourself
If you hate yourself

Alle gegen alle
Extract magic
Inflict havoc

Iconize yourself
Become a statue
So easily crushed
Watching the spoon glow

Alle gegen alle
Extract magic
Inflict havoc

Slay the dormant
stonesucking leech
Sing along to the bombs
ALLE GEGEN ALLE




Arcturus-Of Nails And Sinners

("I know that without me God cannot live a moment;
If I am destroyed He must give up the ghost"
-Angelus Silesius)

I beseech you, God to whom many sinners pray
From the depth of the dark abyss where my heart fell
Expelled I was from your tedious grace to the pits of hell

So can please cease to deplore my opposite, may only way
For aeons I descended down
Till I saw the dreadful truths
of which man wouldn't know
I, degraded bearer of thy sacred light
- to which I never again will bow
When I rise to avenge myself with darkness
The anger of the damned shall flow

I was cast out by the retinue of angels weak
Shone to the few who me would seek

A rebel I was, radiant my glow, afar,
My wisdom fathomed by the morningstar

And O your fools, in herdlike fright, stampede
And when creation falls, you must build anew,
With nails that sting My hands -
They grow passionate on a lie
But You know the veracious one was I



J.R.R.Tolkien-Farewell Song of the Elves

Farewell we call to hearth and hall!
Though wind may blow and rain may fall,
We must away ere break of day
Far over wood and mountain tall.

To Rivendell, where Elves yet dwell
In glades beneath the misty fell,
Through moor and waste we ride in haste,
And whither then we cannot tell.

With foes ahead, behind us dread,
Beneath the sky shall be our bed,
Until at last our toil be passed,
Our journey done, our errand sped.

We must away! We must away!
We ride before the break of day!



JESENJE VEČE

Olovne i teške snove snivaju
Oblaci nad tamnim gorskim stranama;
Monotone sjene rijekom plivaju,
Žutom rijekom među golim granama.

Iza mokrih njiva magle skrivaju
Kućice i toranj; sunce u ranama
Mre i motri kako mrke bivaju
Vrbe, crneći se crnim vranama.

Sve je mračno, hladno; u prvom sutonu
Tek se slute ceste, dok ne utonu
U daljine slijepe ljudskih nemira.

Samo gordi jablan lisjem suhijem
Šapće o životu mrakom gluhijem,
Kao da je samac usred svemira.


(oh, the melancholy)


Margaritas ante porcos!


drinking with Keep of Kalessin

Add to My Profile | More Videos
Keep of kalessin u zagrebu