Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mothernorth

Marketing

BURZUM: Part I- THE COUNT

BURZUM: part I

Glavni čovjek iza ovog projekta je Varg Vikernes.Da, to mu je pravo ime: Varg.Prije se zvao Christian, ali je promijenio ime u Varg negdje početkom 90ih.A priča počinje još negdje sredinom 80ih kakda je Varg, tada još Christian dobio svoju prvu (i posljednju) gitaru.Bila je to neka jeftinija gitara, no on za to nije mario.Htio je samo osnovati band.
Image Hosted by ImageShack.us

URUK-HAI
Varg je volio fantasy, volio je i RPG-e.I napravio je band s prijateljima.Gitara, bass i bubnjevi.Varg je naravno svirao gitaru i pjevao.Na početku se band zvao KALASHNIKOV prema pušci koju je Varg koristio u RPGima.Kasnije je band promijenio ime u URUK-HAI prema orcima iz LOTR-a.Lyricsi Uruk Haia nisu bili baš najpametniji.Bolje rečeno bili su glupi ko kurac.Npr.: "Uruk-Hai, You wil die". Bubnjar i basist su se bavili tim bandom sam zbog cura i slave koju su htjeli, tj. "Sex,drugs and rock and roll" kak Varg kaže. Nakon nekog vremena posvadili su se zbog neke ženske i to je bio kraj Uruk Haia.U to vrijeme se black metal počeo uspinjati.Nicali su bandovi poput Mayhema i Darkthronea(koji je tad još bio Death metal).Celtic frost je bio na vrhuncu svoje karijere.

Pre-Burzum Varg
Kako se varg zabavljao prije Burzuma?Evo, kako sam rekao igrao je RPG-e.No on je se družio sa nekim ljudima sa scene tj. družio se sa dečkima koji će kasnije postati Immortal.Išao je s prijateljima u šumu i tamo su se "borili" sa štapovima, rekonstruirali RPG kampanje i slično.Kada je dobio auto, on se poslje tih borbi u šumi znao voziti okolo slušajuću glazbu.Slušao je demo od Paradise Lost-a, Celtic Frost i malo Bathoryja naravno,a i Dead Cann Dance također, no to nije nikom priznavao, jer to je bilo čisto metal društvo, makar je svako potajno slušao neku elektroniku.Kasnije je čak počeo i izlaziti u neke underground-techno klubove, gdje su puštali underground techno očito, i tamo se upoznavao sa ljudima.
No lagano ga je počela hvatat želja za stvaranjem glazbe.
Prisustvao je na "Devoured Carcass" EP-u od Old Funereal-a.Evo što nam o tome on govori:

The Old Funeral, "Devoured Carcass" EP: this was the first music I (on this EP only as a guitarist) ever recorded in a studio, when I was 17 years old. The music on this album is Death Metal and the sound is not very good. As far as I remember it is okay, but the Old Funeral demo tape, from 1988 or 1989, that I didn't contribute to in any way, is much, much better. And I must say that although I made some of the music on this EP, I had nothing to do with the lyrics or cover artwork. ("Devoured Carcass"? Give me a break... It is almost as stupid as the Immortal lyrics...)

BURZUM: DEMO

Varg je izdao dva dema,oba 1991.Demoi su bili snimljeni bez vokala.

DEMO I

Tracklist:

Lost Wisdom
Spell Of Destruction
Channeling The Power Of Souls Into A New God

DEMO II

Tracklist:

Lost Wisdom
Depressive Visions Of The Cursed Warrior
Lord Of The Depths
Spell Of Destruction
A Lost Forgotten Sad Spirit
Lost Wisdom (Taken from original Demo 1991)
Spell Of Destruction (Taken from original Demo 1991)
Channelling The Power Of Souls Into A New God (Taken from original Demo 1991)
Feeble Screams From Forests Unknown
My Key To The Purgatory
Rite Of Cleansure
A Lost Forgotten Sad Spirit


BURZUM: BURZUM

Burzumov prvi album, jednostavno nazvan Burzum, izdan je preko Euronymusovog deathlike silence productions-a.Albumu je prethodio promo sa dvije pjesme potpuno identične onima na albumu: Feeble Screams From Forests Unknown ,Ea, Lord Of The Depths.Upravo je na ove dvije pjesme Euronymus napravio pogrešku.Za prvu pjesmu je krivo prepisao jedan stih "The Hopeless Soul Keeps Waiting" ,umjesto "The Hopeless Soul Keeps Mating".Pjesmi Ea, Lord of the Deeps promjenio je naziv u Ea, Lord of the Depths.Zanimljivo je to što je EURONYMUS odsvirao solo na "War".
Burzum izgleda ovako:

Tracklist:

[Side Hate]

Feeble Screams From Forests Unknown
Ea, Lord Of The Depths
Black Spell Of Destruction
Channelling The Power Of Souls Into A New God

[Side Winter]

War
The Crying Orc
A Lost Forgotten Sad Spirit
My Journey To The Stars
Dungeons Of Darkness

Album je podjeljen na strane jes je izdan na ploči i svaka strana je određeno poglavlje konstruirano da slušatelja dovede do određene ideje.Albumi izdani na cd-ima su drugačije koncipirani

Varg o Burzumu:
the production is a bit thin on this album, and the vocals and high-hat becomes rather annoying at the end of the listening experience. In retrospective there is much I would have done differently when I recorded this album, but all in all I like it. It was very original when it came, in all ways (good and bad).


ASKE EP

Album od 3 pjesme na čijoj se naslovnici nalazi spaljena Fantoft crkva, a ime albuma na norveškom znači PEPEO.Album je snimljen poslje "Det Som Engang Var" ali je izdan prije.
Izgleda ovako.

Tracklist:

[Side Hate]

Stammen Fra Taarnet
Dominus Sathanas

[Side Winter]

A Lost Forgotten Sad Spirit

Također ploča.Evo što će Varg reći o tome:
The "Aske" ("Ash" or "Cinder") mini-LP: I wish I had never recorded this mini-LP in the first place, because it is only an mini-LP, and I don't like neither EPs, mini-LPs, "best of" albums, compilations or singles. If it's not a full-length album it's not worth releasing...


OK nastavak sljedi sutra..nemogu više pisat :p

Odin med deg


Post je objavljen 05.09.2005. u 10:05 sati.