Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mothernorth

Marketing

M A Y H E M part I:(The True) Mayhem

Kako rekoh prvo počinjemo sa mayhemom!Taj kultni black metal band osnovan je davne 1984. Prvi članovi bili su Řystein Ĺrseth (Euronymus), Kjetil Mainhem i Jřrn Stubberud (Necrobutcher). Izdali su 4 demoa 2 "službena" i 2 bootlega naizmjence ovim redom:

-Pure Fucking Armageddon Demo, 1986
-Pure Fucking Armageddon Rehearsal Demo, 1986
-Voice of a Tortured Skull Demo, 1986
-Deathrehearsal Demo, 1987


Euronymus je otvorio trgovinu pod imenom Helvete (pakao na norveškom) u kojoj je prodavao death metal ploče i promoviraoblack metal.Polako su se oko njega počeli okupljati ljudi sa scene te su Euronymus i ekipa "osnovali" su "The Inner Circle" čiji su članovi podigli svojevrsni tajnoviti "rebel" protiv krščanstva i njihovih načina te su počeli paliti crkve tj. explozivom ih raznositi kao znak svoje pobune.Među prvima koji im se pridružio bio je mladi Varg Vikernes za kojeg je čak i Euronymus rekao da ga je najsigurnije imati na svojoj strani, što će se kasnije pokazati točnim. Varg je inače Odinist a ne sotonist kako su ga mediji opisali, no o tome negdje drugdje.
Image Hosted by ImageShack.us
Euronymus

DEATHCRUSH

Godine 1988 Mayhem je izdao svoj prvi album, bolje rečeno EP pod nazivom "Deathcrush" za Posercorpse koji su jedini prihvatili njihovu molbu.

1. Silvester Anfang
2. Deathcrush
3. Chainsaw Gutsfuck
4. Witching Hour (Venom cover)
5. Necrolust
6. (Weird) Manheim
7. Pure Fucking Armageddon
8. Outro


Euronymous - guitar
Necrobutcher - bass
Manheim - drums
Maniac - vocals
Messiah - session vocals

Ovaj album je bio ujedno i zadnji albumna kojem je bubnjao Mainhem koji je otišao zbog neke ženske za koju je čini se sada oženjen.Također se Mayhem na jedno vrijeme rastao sa bandom zbog psihičkih problema i neuspjelog samoubojstva.

PER YNGVE & JAN AXEL

Novi pjevač je postao Per Yngve Ohlin šveđan,ekscentrik i šizofreničar.Čovjek je bio opsjednut smrti - izgladnjivao se, ljepio osmrtnice po odjeći, zakopavao odjeću u zemlju da istrune, čak je i držao mrtvu vranu u vrećici koju je prije koncerata njušio "to feel the smel of death".To se sve odražava u njegovim lyricsima koji su se puno poboljšali od primitivnijeg Deathcrusha.Umjetničko ime mu je bilo Dead
U isto vrijeme se bandu pridružio Jan Axel von Blomberg poznat kao Hellhammer.U to vrijeme je svirao u bandu pod nazivom Mortem koji je kasnije postao Arcturus.Hellhammer nikad nije mario za događaje na sceni ni dva naopaka križa u logou.Samo je htio svirati.Čim je Euronymus čuo njegovu tehniku uzeo ga je u bend što je bio jedan od najboljih događaja u povijesti banda.
Image Hosted by ImageShack.us
Dead


LIVE IN LEIPZIG

Live in leipzig je live album iz 1993 posvećen Deadu nakon njegovog samoubojstva 1991. kada je naden u kući u kojoj su članovi Mayhema boravili.Euronymus ga je pronašao i slikao, slika je dospjela do neke diskografske kuće koji su izdali bootleg "Dawn of the blackhearts".Legenda je rođena.Deadova opsjednutost smrti očita je iz lyricsa pjesama koje je napisao koje su izvedene na ovom live-u.Evo jednog lyricsa koji će to dočarat

LIFE ETERNAL

A dream of another existence
you wish to die
a dream of another world
you pray for death to release the soul.
One must die to find peace inside, you must get eternal
I am a mortal but am I human ?
How beautiful life is now when my time has come.
A human destiny but nothing human inside.
What'll be left of me when I'm dead, there was
nothing when I lived.
What you found was eternal death
no one will ever miss you


LIVE IN LEIPZIG

1. Deathcrush
2. Necrolust
3. Funeral Fog
4. Freezing Moon
5. Carnage
6. Buried By Time And Dust
7. Pagan Fears
8. Chainsaw Gutsfuck
9. Pure Fucking Armageddon
10. Carnage
11. Freezing Moon


Euronymous - guitar
Dead - vocals
Hellhammer - drums
Necrobutcher - bass


DE MYSTERIIS DOM SATHANS

Dead je mrtav no njegove pjesme žive.Necrobutcher se neslaže s Euronymusovim postupcima i ponašanjem te odlazi iz banda.Euronymusova "popularnost" pada.Bandu se na bassu pridružuje Varg Vikernes , koji usput rečeno ima svoj one man band Burzum.Vokal su riješili tako da se kao session member pojavljuje mađar Attila Csihar koji je posao obavio sjajno te je vokal obilježio album kao i Hellhammerova tehnika.Zanimljivo je da su Varg i HH napisali nek riffove za album.

1. Funeral Fog
2. Freezing Moon
3. Cursed In Eternity
4. Pagan Fears
5. Life Eternal
6. From The Dark Past
7. Buried By Time And Dust
8. De Mysteriis Dom Sathanas


Euronymous - guitar
Hellhammer - drums
Attila Csihar - vocals(session)
Varg Vikernes - bass

Ime albuma prevodi se kao: "Lord Satan's Secret Rites"


Nakon kraja snimanja albuma Euronymusova popularnost i njegov utjecaj su počeli opadat zbog prevelike medijske eksponiranosti i još nekih manje važnih čimbenika.Euronymus je odlčio riješiti se Varga jer je smatrao da je on kriv zbog medijske eksponiranosti koju je naveo na njih jednim intervjuom.Povjerio se prijateljima, no oni su ga odali.I Varg ga je pretekao.U jednoj noći 1993 Varg je zajedno sa Snorreom ,novim drugim gitaristom mayhema, od Bergena autom otputovao do Osla gdje je Euronymus živio.U stanu je izbila svađa te je Euro napao Varga.Dogodilo se ono neplanirano: Varg je izbo Euronymusa , koji je od posljednjeg uvoda u glavu umro.Snorre je uznemireno gledao, te se u jednom trenutku onesvijestio od straha.Putem natrag riješili su se dokaza i vratili se u Bergen.O ovom događaju, oko kojeg se svi svađaju i nikom nije jasno kako ni zašto, evo iscrpni opis od samog Varga.Pikni ovđe.OVO OBAVEZNO PROČITAJTE!FENOMENALNO!

Prvi dio sage je gotov!Sada slijedi priča o Burzumu, a potom drugi dio priče o mayhemu.

Uživaj.


Post je objavljen 05.09.2005. u 10:03 sati.