Morwenna --- People are fragile things...
31.07.2008.
Hold you in my arms...

Smršavila sam 2 kile, a kako je krenulo, srmšavit ću još više.

SOUNDTRACK: Muse --- Starlight
(zato što sam ju neki dan čula na radiju i ne prestajem ju slušat otad.)


Opet sam udarila rukom u kvaku od vrata. I boli :(
Moj problem je, još odmalena, da ja ne znam ić kroz vrata. Jednostavno nemam tu vrst koordinacije ili tako nešto. Često mi se dogodi da maznem u stolicu ako prolazim kraj nje, jer sam si procijenila da imam dovoljno mjesta da mogu proć normalno. Bezbroj puta sam maznula u štok, mislim da u kući nema vrata u koje ja nisam maznula.
Najžešći takav događaj bio je kad sam išla nešto u kupaonu, i surprise, surprise, zaletim se lijevim ramenom u štok. Od siline udarca se okrenem oko svoje osi i s desnom rukom maznem u kvaku. Bolje da ne znate koja se grozna masnica pojavila.
Ili prošle godine, kad sam bila u Italiji, pa smo bili u nekoj kući i na ulazu u dnevni boravak nisu vrata, nego onaj luk, i to poprilično široki luk. Ma, može on bit širok kilometar, ja ću opet udarit u štok.

Počela sam vozit!
Da da, dva sata sam već odradila, danas imam treći. Prvi put je bilo užasno, još samo ono naprijed-nazad na poligonu nekako uspila, al kad me ispeljao na cestu, e to je bilo za smijat se.
Drugi put je već bilo malo bolje, nisam više bila onak živčana i bojala se ko prvi put, ali ni to me nije spriječilo da u sred grada skoro izazovem saobraćajku. Nisam ja kriva, instruktor je, reko mi je da motam (''Motaj! Motaj! Motaj!'') i ja smotala, i na kraju je ispalo da sam previše smotala. Krasno.
Danas će bit još bolje, znam to =)

Prvu upomoć sam položila, ko neka štreberica sam bila, a knjigu otvorila tek u 8 ujutro, a ispit je bio u 9. A dobro, imala sam više sreće neg pameti pa sam izvukla lagana pitanja (osiguravanje mjesta nesreće, zaustavljanje krvarenja pritiskom prsta i krvarenje iz nosa). I onda su nas došli snimit na kameru, vrijedne kandidate, za neku reklamu autoškoli. Ah, falit će mi predavanja iz prve upomoći. Zbog komedije koju smo pravili i zbog još nekih drugih stvari smijeh

Što se tiče Victor Valdes tipa, vidila ga jesam prošli vikend, i malo mi je falilo da saznam kak se zove. I stajao je pred ulazom kad sam ja išla unutra. Visok je. I zgodan. Ali!
Odlučih VV tipa poslat na godišnji odmor. Možda i malo duži godišnji odmor. Jer, zaključih da mi se ne isplati mislit o njemu i trudit se saznat tko je on zapravo kad mi nije u nikojem interesu bit sa njim. Samo mi je za gledat, i to je to.
A i čemu letit za tipom koji te ne ferma ni pol posto kad je tamo negdje frajer kojem se neopisivo sviđaš, a i on se sviđa tebi i zbog kojeg ne možeš jest ni spavat ni mirno sjedit na stolici jer ti je cijelo vrijeme u glavi i samo čekaš kad će ti se opet javit. cerek

Nadrealne stvari se događaju. Stvari koje se meni inače ne događaju. I slatko mi je sve to =)

Uživajte, komentiram kasnije, kad dođem k sebi =P
09:05 - Komentiraj { 6 } - # - On/Off

25.07.2008.
Come with me, come with me, we'll travel to infinity, I'll always be there oh oh, my future love, I'll always be there for you my future love!

Pred 2-3 dana sam napisala post i onda mi se cijeli zbrisao i onda sam sve poslala k vragu.

SOUNDTRACK: Klaxons --- Golden Skans
(svakako pogledajte spot. James je prekrasan, a malo homoerotike ne škodi nikome. Dobro, nije baš homoerotično. Malo homo je, al mene boli briga jer je totalno hot!)


Ljeto je super! Kužite ono, sunce prži, +40, ja evo u nekom internet cafeu koji sam našla tu na moru (neću vam reć gdje da me ne biste uhodili), evo, taman iz mora, još mi se cijedi iz kose. Malo da se javim, da ne bi mislili da sam krepala. Neki frajer mi se upucavao, nije odavde i skroz me podsjeća na nekog nogometaša, al se nemrem sjetit kojeg.

Da, samo kad bi to bilo tako. Ljeto je u banani, sunca uopće nema, mrzlo je ko vrag, nisam u internet cafeu (iako bih si mogla skuhat kavu), na moru sam se zadnji put okupala prošlo ljeto. Živa sam (na žalost). I nije mi se upucavao nikakav frajer, samo što dosta vremena provodim s jednim frendom koji JE nogometaš. Igra za seniore lokalnog NK.

Dosadno mi je. Ne bi mi škodilo da malo idem učit prvu upomoć, idući tjedan imam ispit, al što ću. Ljenjivac. Totalni.

Shvatila sam da ne mogu dulje vrijeme bez Klaxonsa. Navukla sam se, zaljubila sam se, jebote, ko droga. Još kad se sjetim da mi se kad sam ih prvi put čula nisu uopće sviđali, a sad... Ne mogu. Ne mogu nikud bez slušalica na ušima i da mi obavezno svira jedna od ovih pjesama: Two Receivers (ne znam zašto, osim što je super), Golden Skans (jer je tako jebeno plesna), Isle of Her (Row! There's only 7 more miles to go!), Gravity's Rainbow (jer se dobre i kvalitetne pjesme o sexu ne nalaze svugdje), It's Not Over Yet (jer je obrada neke prastare pjesme, samo što ta prastara pjesma ovoj obradi nije ni do koljena), Four Horsemen of 2012 (jer se ne bih bunila da 4 jahača apokalipse izgledaju ko James, Jamie, Simon i Steffan).

Jučer sam uletila u trgovinu da si kupim papirnate maramice i onda dok sam čekala u redu na blagajni, svirala mi Golden Skans i plesala sam u ritmu :P (dobro da nisam počela pjevat oooooh aaaah, oooooh aaaah!)

Sanjala sam lucidni san neku noć. Često sanjam lucidne snove, al za ovo sam bila 100% sigurna da je bio lucidan san jer sam sama sebi cijelo vrijeme govorila 'Ovo ću ispričat nekome danas'. Uglavnom, san se sastojao od toga da sam išla nekud i na ulici srela jednog frajera koji mi se sviđao pred nekih godinu dana. I tako je stao, pričao sa mnom, i nije mi dao mira i nije me nikud puštao dok se na kraju nismo pogledali i on me poljubio. I tak je nekak završilo, jer se ne sjećam dalje. I opet znam da je lucidan san jer sam sama odlučila da ću ga poljubit, jbg, ipak je to san.
Da ga u stvarnosti sretnem na ulici pozdravila bih ga preko volje.

Gladna sam. Ne smim jest. A nije da mi se da jest.

Još uvijek nemam pojma kak se zove VV tip. Je, bila sam u subotu vani, ali nisam išla u disko, pa ga nisam ni vidila.

Želim da se jedna osoba pojavi na msn da joj mogu ispričat gore spomenuti san. Samo će on znat o čemu se zbilja radilo u tom snu.

Ne znam više o čemu bih, idem.


15:20 - Komentiraj { 4 } - # - On/Off

15.07.2008.
Platiš mu 93kn, a on se još dere na tebe... ljudi su nezahvalni!

Pišem zato jer mi je dosadno i nikud mi se ne žuri. Zasad.

SOUNDTRACK: British Sea Power - Victorian Ice
(prejebena pjesma, al zamislie, nema je na jubitou! Ili sam ja preglupa da ju nađem?)



Crko mi net.

Dobro, nije mi crko net, s netom je bilo sve u najboljem redu, budući da je na ostala dva računala u kući radio savršeno. Ne znam da li itko od vas koristi ili je koristio ili bar čuo za program zvan ZoneAlarm? Program vam služi kao jedna dodatna zaštita za vaš komp. Enivejz, neki dan se Majkrosoft sjetio da bi izbacili neki update za Windowse koji se meni lijepo uredno instalirao na računalo kad sam ga navečer ugasila.

Drugi dan - net ne radi. E sad, probam ja raznorazne stvari i niš ne pomaže. Odem do tehno shopa i pitam ljude tamo u čem bi mogla bit stvar, al opet, niti njihovi savjeti ne pomažu. Na kraju sam došla do zaključka da je otišla mrežna kartica, al opet mi nije bilo jasno jer mi na device manageru lijepo piše da mi radi properly.

Odnesemo mi kištru u tehno šop i znate što? Ispalo je da se taj update koji je Majkrosoft izbacio malo čudno poklopio sa mojim ZoneAlarmom koji je onda zbloxo cijelu konekciju. Veoma siguran način da zaštiti kompjutor, blokira mu pristup na net pa ni ne može pokupit viruse ni da ih hoće! Tako da je tip stavio ZA na low i sve je lijepo proradilo.

Inače, zaboravila sam promijenit sliku na desktopu pa su se frajeri u tehno shopu morali divit Ikeru Casillasu i njegovom peharu koji je osvojio na EURU.

Vrijeme sam kratila tako sam igrala Harry Pottera. I to drugi dio. Slušala A Fine Frenzy (jer je jedan kolega toliko zapeo za Almost Lover jer ju stalno puštaju na radiju u bircu u kojem radi), igrala još malo Mahjong, pa sam išla plivat! I pocrnila sam! I nije mi jasno zašto sam uopće u subotu išla van.

Ne, još ništa ne znam o Victor Valdes tipu. Malo mi je bilo freaky kad smo došli u disko i on je sjedio ispred na terasi kompletno sam. Sam! Da nisam tu večer izbjegavala alkohol i da nisam imala samo dupli Dalmatino u sebi, možda bi otišla i do njega. Kasnije sam s jednim drugim kolegom sjedila ispred i imala sam lijep pogled na ulaz gdje je VV tip stajao. Neka.
Nekako mi više uopće ne izgleda ko Victor Valdes. Malo kao da vuče na Ikera. Ili sam ja preopsjednuta pa mi se priviđaju stvari. Nema veze, i dalje je zgodan. Ali čudan.

Zadnja dva dana su mi se moji popeli na jetra. Nisu mogli proć kraj mene, a da ne pitaju dal učim. Jelte, za ispit za vozački. Kako me se to uopće usuđuju pitat?? Pa naravno da ne učim, imam pametnijeg posla (kao igranje Harry Pottera po walkthroughu koji sam našla na netu (tak da mogu skupit sve one wizard cards). Ja uvijek imam pametnijeg posla od učenja!

I zbog tog glupog ispita, koji je bio danas, jedva sam odspavala dva i po sata noćas. Došla tamo ukočena ko mrtvac *knock*knock*knock*, jedino sam se jako tresla pa su mi svi oni iksići koje moram stavit u kućicu bili malo krivudavi i valoviti. Grč u želucu. I to samo zato jer su svi zadnja dva dana navaljivali na mene!!

Prvo i osnovno, nek se oni ispitivači lijepo pokupe u muški spolni organ. Ja tebi dajem 100kn za taj pišljivi ispit, ja tebe plaćam, ja tebe prehranjujem, a ti se prema meni ponašaš ko da sam zadnji retardos sa IQ-om manjim od 20! Mislim ono, gamad jedna, kako ih samo nije sramota. Bezobrazluk da nema goreg.

Drugo i osnovno, nemojte zaboravit ispit ugurat između stranica 8 i 9 vaše knjižice za kandidata, inače ćete dobiti delux tretman opisan gore (retardos sa IQ-om manjim od 20).

Treće i osnovno, na početku se ispričaju ako vam ime krivo pročitaju ili pročitaju sa krivim naglaskom. To je sve u redu. I tako, ide frajer poslije testa dijelit te knjižice onima koji su prošli. I slabo on to nešto proziva, nešto jako malo tih knjižica njemu u ruci. I nakon cca10 ljudi prozove jednog mog kolegu i ostanu mu možda 2-3 knjižice u ruci. A ja sjedim. I kuham u sebi, i već sve psovke nabrajam u glavi, pa nisam valjda tolki tudum da nisam prošla! I ostane mu jedna jedina knjižica u ruci i veli tip moje ime, ali pazite, prezime mi nije znao ni pročitat!!

Ime mi je dosta rijetko, tako sam bila sigurna da nema nijedne druge cure s tim imenom tamo, pa sam se lijepo ustala da odem po knjižicu dok se frajer mučio s mojim prezimenom. Inače, moje prezime na pravilnom naglasku izgovaraju samo mještani ovog mojeg malog mjesta, ali takvo nešto da ga nisu mogli uopće izgovorit nisam nikad doživjela. Nepismene budale.

I da, prošla sam, sa 177 bodova od 120. I rock! Sad idemo vozit kad me nazovu iz Autoškole.
I prvu pomoć moram položit. Mrzim to, al eto, u bolnici se nagledaš svega pa ti se sve malo zgadi. Al bit će oke.

Idem sad nešto jest. Uživajte!

19:00 - Komentiraj { 8 } - # - On/Off

04.07.2008.
We're all a part of same old bloody regime... with someone taking it out whilst you were putting it in.

Koliko točnosti u naslovu ima to nisam sigurna jer sam zapisivala onak kak sam čula u pjesmi, a sa British Sea Power se nikad ne zna. Misliš da je reko nešto, na kraju ispadne da je to neka skroz petstota riječ koja ti uopće ne bi pala napamet. A jbg.

SOUNDTRACK: British Sea Power --- Remember Me (na repeat... kliknite da čujete o čem se radi)
Prejebena pjesma. Amen.


Gledala sam tenis danas. Znate ono, Federer vs Safin? Poulfinale Wembleya (daaa, Wembleya, zato što je jedna osoba izjavila da je Hrvatska pobijedila Englesku na Wimbledonu =P)?
Gledam ja to malo, mislim si, zaćorit ću na sekund jer, mislim si, neće mi bit zanimljivo kad će Pederer vak i jonak pobijedit. Jel? Ne. Zapravo, baš je bilo zanimljivo. Kolko god taj Marat Safin bio zgodan (za Rusa i prezgodan), isto toliko mi se uopće ne dopada jer, ono, mečevi su mu više manje namješteni (*kašljuc, kašljuc* Roman *kašljuc*) i tip očito ne zna gubit. Ma di ćeš Pederera pobijedit, za nešto tako pomislit stvarno moraš bit optimističan. I sad, kolko god taj Pederer bio ružan, isto toliko je i prezgodan. Evo, Rafal (oliti Rafael Nadal) bi trebao dobit onog švabu (ili što je već) i imamo opet superfinale - Pederer vs Rafal. Jedva čekam! Ne, zaćorila nisam, bio mi je baš super meč =P

Da se osvrnem malo na veličanstvenu pobjedu Španjolaca (čudna riječ) nad Švabama... Prekrasno, predivno! Nakon gledanja nekolicine filmića di su Španjolci u slavljeničkom zanosu došla sam do zaključka da me Pepe Reina polako počinje plašit. Da, budi showman, ali ono... u granicama normale?
Za sve one koji nisu vidli onaj video di Španjolci skaču u gaćama i polijevaju se šampanjcem, mogu ga vidjeti OVDJE. Poručujem vam da (ukoliko ga gledate) uživate koliko god možete jer mislim da je to najmanje odjeće što ćemo ikad vidit na Ikeru Casillasu.
Drugi video koji bih voljela podijelit s vama je OVAJ. Kako mi je to uljepšalo dan jučer, ajmeee, skoro sam se upišala od smijeha. O le o o le o le, VIVA ESPANAAAAA!

Dovoljno o tome.

Želim se pohvalit da sam upisala vozački i da rasturam one zadatke sa raskrižjima. NOT! Zezne me ono skretanje, kad onaj koji ima manji luk skretanja mora skrenut prvi, bez obzira na pravilo desne strane. Čoeče, kako ja kanim past taj ispit!

Kul stvar je što , od nas 8, koliko nas je grupi, najstarija osoba ima 19 ili 20 godina. Nekoliko njih su mi kolege u privatnom životu, a ostatak je moja generacija koji idu u moju školu, tak da se svi znamo.

Na liječničkom su ustanovili da sam duševno i tjelesno sposobna za vozit auto. S time da se meni taj liječnički uopće nije svidio. Mislim ono, dam im masne pare da žena mene pita 3 slova na onoj ploči (vidila sam pročitat najdonji red, bravo ja!!), izmjerila mi tlak (110/70 - visok za moje pojmove, valjda od vrućine) i poslala me kod psihijatra, koji mi je pak reko da sam brzopleta al da imam nešto u glavi (valjda zato što nisam nijednog onog uljeza profulala).

Tako da me idući tjedan još očekuju predavanja, onda treba položit ispit (koji ja neću, proklet bio manji luk skretanja!), pa prvu pomoć, pa dočekat auto. Samo što to mene najviše plaši. Misli si čoek, ah, to će sve bit ok, i sad kad ti vidiš kolko stvari moraš pazit dok voziš, dođe ti da odustaneš od svega. Pogotovo osobi koja je doživjela prometnu nesreću i koja dobije infarkt svaki put kad netko uleti u škare, kao što sam ja... Al jbg, već sam rekla da će to bit skroz drukčije kad ja sjednem u taj prokleti auto (Golf, nadam se, i onaj sexy instruktor unutra =P).

Kod mene u kući nikad nema poštene čokolade. Ili je kupljena isključivo za klince (od susjeda, od kumova) pa se ne smije ni pogledat, ili je banankić (od kojih mi je već muka) ili je neka punjena nekim čudnim punjenjem. Gdje su nestale one obične mliječne čokolade ili bar one sa lešnikima? Zato sam ja danas otišla u trgovinu i kupila si 2 Milke s lešnikima. Dal ja čokoladu moram želit?? Ne.

Idem. Uživajte mi, navijajte za Rafala, nemojte ni pomislit da bi upisali vozački, jedite puno čokolade i zabavite se za vikend. Ja ću, ako budem išla kud van, probat saznat kak se zove Victor Valdes tip.

Pa pa!
18:20 - Komentiraj { 10 } - # - On/Off

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Description
* Samo razmišljanja jedne djevojke koja je protiv vlastite volje ubačena u ovaj nepravedan svijet.

Photobucket

* People are fragile things...
(Munich by Editors)

Links

What else?
*I'll never be a covergirl - just facing fact my face isn't right.*

x Morwenna - Prema Morwen Eledhwen, neopisivo jakoj ženi koja se nije pokolebala pod teretom svoje sudbine.
x Curica od 18 godina koja ne želi odrasti.
x Sanja o boljem svijetu.
x Zaljubljena. Voljena je i voli.
x Voli slušati glazbu.
x Čita, kad stigne, i nije ju to sramota.
x Piše, kad joj se da.
x Pada na romantične komedije.
x Sarkastična, ponekad čak i pretjeruje s tim.
x Voli kavu.
x Nije za neka putovanja, ali ne bi se bunila da ode u London, ili opet u Prag.
x Voli sport, a još više sportaše.
x Liverpool FC <3, Rafael Nadal, Anders Jacobsen.

*Ne živi u prošlosti, ali ne bježi od nje jer ona je dio tebe.*

...and the bits and the pieces

I mučno i tužno
I mučno, i tužno, i nema kom ruke da daš
U satima duševne sjete...
Zar želje?... Ta čemu uzalud tek željeti baš?...
A godine, najbolje godine lete!

Zar ljubit?... Al koga? Na časak - ne vrijedi taj trud,
A ne možeš ljubit trajno.
Zaviriš li u se - od prošlosti nigdje ni trun:
I radost, i muke, no sve beznačajno...

Čem strasti? - Ta prije ili poslije slatka ta bol
Pred rječju bi razuma pala...
I život, kad gledaš hladnokrvno svud uokol,
Tek neka je pusta i bezumna šala!...

- Mihail Ljermontov

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Do viđenja, dragi, do viđenja;
Ti mi, prijatelju, jednom bješe sve.
Urečen rastanak bez našeg htijenja
Obećava i sastanak, zar ne?

Do viđenja, dragi, bez ruke, bez slova
Nemoj da ti bol obrve povije –
Umrijeti nije ništa na ovom svijetu nova,
Al ni živjeti baš nije novije

- Sergej Jesenjin

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kad vidje sve to uhvati ga časak sumnja je li moguće ovdje urediti novi život o kojemu je putem snatrio. Svi ti tragovi njegova života kao da su ga obuhvatili i govore mu: ''Ne, nećeš nam uteći i nećeš biti drukčiji, nego ćeš ostati kakav si bio: sa sumnjama, s vječnim nezadovoljstvom sa sobom, uzaludnim pokušavanjem popravljanja i padanja i s vječnim očekivanjem sreće koja ne dolazi i koja za tebe nije moguća.''
- L.N. Tolstoj (Ana Karenjina)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

''Hail, Nienor, daughter of Húrin. We meet again ere the end. I give thee joy that thou hast found thy brother at last. And now thou shalt know him: a stabber in the dark, treacherous to foes, faithless to friends, and a curse unto his kin, Túrin son of Húrin! But the worst of all his deeds thou shalt feel in thyself.''
J.R.R. Tolkien (The Silmarillion - The Story of Turin Turambar)

credits
duckdz. - xxx