Ne brinite se što drugi ljudi misle o vama.
Oni uopće ne misle o vama.
Oni brinu o tome što vi mislite o njima
.roflroflrofl


....................MY ARTWORK......................

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

mačka_u_martama

utorak, 29.04.2008.

MALI; ALI PALI

Što klitoris, godišnjica braka i wc školjka imaju zajedničko? Muškarci ih uvijek promaše…

16. stoljeće…Proširivanje geografskih, ali i drugih spoznaja, po svojoj širini i brzini bilo je golemo. Ni jedno drugo stoljeće do tada ne može se mjeriti s tim razdobljem. Doba velikih geografskih otkrića smatra granicom kojom završava srednji vijek, a započinje novo veliko razdoblje ljudske prošlosti – novi vijek.

Kao što su Indijanci znali da imaju svoj kontinent, tako su vjerojatno i žene znale da imaju klitoris, ali im je trebao jedan Colombo da im to kaže. Indijanci su imali Kristofora, a žene Renalda. Čuveni renesansni liječnik iz Padove i njegova Amerika središnje su točke romana «Anatom» Argentinca Federica Andahazia. Renaldo je sićušno otkriće nazvao po grčkoj riječi KLEIS (ključić).

Činjenica da je veličina klitorisa mjerljiva u milimetrima ništa ne umanjuje značaj Renaldova otkrića. Vjerojatno zbog tih milimetara i danas ima muškaraca, a i ponekih žena, kojima je ova mala Amerika još uvijek mitski i potpuno neistražen kontinent.
No, klitoris je bio poznat i mnogo prije. Jedan od najvećih filozofa, Aristotel u 4.st.p.Kr. klitoris je smatrao inferiornom verzijom penisa.
U ranom 16.st žene s većim klitorisom bile bi osumnjičene kao vještice, pa i spaljene na lomači.
18.st. zaista je mračno doba za klitoris - u knjigama ga se više ne smije spominjati.
1860. dr.Isac Brown uveo je smrtnu kaznu za klitorise. Čitavih 7 godina je obrezivao pacijentice, dok mu to nije zabranjeno. A Freud je totalno otkačio – smatrao je klitoralnu stimulaciju «nezrelom i po prirodi muškom, te da bi žene postale potpunim ženama, moraju napustiti klitoralna zadovoljstva i prebaciti se na vaginalne orgazme!»

U nekim dijelovima Afrike, do danas se provodi brutalno, bolno i često po život opasno sakaćenje ženskih genitalija. Riječ je o obrezivanju klitorisa i usmina, koje se izvodi zato da žene ne bi UŽIVALE u seksu, a jedino se obrezana žena smatra DOBROM ženom.
Povremeno se protiv te prakse diže vika na Zapadu, ali bez efekta.
Sav užas ženskog obrezivanja zorno je dočarala Somalijka Waris Dirie, poznati model i UN-ova ambasadorica dobre volje, koja je sama gotovo umrla kada je s pet godina bila podvrgnuta genitalnom sakaćenju.
U svojoj knjizi »Pustinjski cvijet«, ona opisuje kako je njezino najranije sjećanje to da su joj klitoris i donje usmine bili odsječeni krvavim žiletom. Oporavljajući se u kolibi od primitivne operacije, dok su joj genitalije bile sašivene trnjem, zaklela se da će se vratiti na mjesto svog mrcvarenja i uzeti komadiće svog mesa ostavljene na stijeni da se suše. No, pretekli su ju lešinari.
Najstrašnije je što se ne radi o usamljenom primjeru!! Žensko obrezivanje provodi se u 28 afričkih zemalja, nad 6.000 djevojčica dnevno. Neke ne prežive primitivnu, nehigijenski izvedenu operaciju, neke doživotno ostaju teško osakaćene. Afričke majke koje su same prošle to mrcvarenje ipak puštaju da se to dogodi i njihovim kćerima, jer se boje da nijedan muškarac neće htjeti oženiti neobrezanu ženu!

U našem divnom modernom svijetu potraga za 'svetim gralom' seksa ne bi smjela završiti neuspješno. Vaginalni orgazam možda zvuči tradicionalnije, ali ga ne doživljavaju uvijek i baš sve žene.
Klitoralni orgazam je najčešći i najjači klimaks. Klitoris ima preko 8000 živčanih završetaka, dvostruko više nego penis. Zbog toga većina žena na ovaj način najlakše doživljava intenzivno seksualno zadovoljstvo. Za razliku od klitoralnog orgazma, vaginalni je potaknut živcima koji se nalaze u predjelu zdjelice. S ovom vrstom klimaksa vaginalni otvor postaje opušten, a maternica se spušta u vaginu i tada nastaje duboki orgazam koji se osjeća u cijelom tijelu. U idealnoj situaciji penis će sa svakim prodiranjem dodirivati grlić maternice, što pruža eksplozivni vaginalni orgazam.

Stručnjaci za seks kažu da postoji toliko različitih vrsta orgazama koliko i žena. To zapravo znači da samo treba osluškivati želje i potrebe svog tijela i prepustiti se strasti…



- 13:22 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 12.04.2008.

Brine me

Ne stanujem u centru Zadra, ali nisan daleko. 15 minuta pjehe, 20 ako je crveno na sva tri semafora do grada.
Kažem «idem u grad». Ponekad zbog simpatičnog čekanja u redu Sveučilišne referade. Ponekad zbog odlaska u kino. Ispijanja kave, guštanja na suncu. Naime, ubrajam se u one koji još uvik guštaju hodajući Kalelargom, šetnicom, Rivom.

Zbog nebrige i nerazumijevanja gradskih vlasti, Poluotok već godinama odumire. Centar svih događanja kroz 3000 godina povijesti minja svoj izgled i svrhu. Ka da se ne mogu odlučiti oće li to bit turistička zona ili Wall street.

Nekad sam priko trga išla po pravilnoj dijagonali, sada idem ka da sam pijana. Cik-cak. Ne želim se zabijati u sidalice ona dva kafića u ekspanziji.
Kad sam bila dite, dide me vodija na Forum. Tamo sam našla ekipu za nogomet. Kupila prašinu s poda isprid Donata. Sada se dica igraju s animatorima u Intersparu, dok mamice i tatice odmaraju uz kavu nakon neizbježnog šopinga.
Što će im friški morski zrak sa Rive kad je akcija na odjelu suhomesnatog?

Orguljama i Psihodeliji suncu dive se još samo turisti.

Nekad su klape pivale po kantunima, a sada su kantune preuzeli kafići. Ipak, policijski sat nepogrešivo održava fajrunt u određenu uru. Svako lito mlađi turići pitaju me «Where can we go and stay all night long?» Mogu ih poslat samo u Gotam ili Forum, a di ću poslat one kojima ta vrsta glazbe ne odgovara? Aj leći.

Velike face minjale bi sve živo. Baš me zanima oće li spomenik Ćosiću presadit pokraj divovskog NLO-a koji se nalazi u završnoj fazi gradnje na Višnjiku.
Pa srušimo i bedeme! Što će nam kad je rat završija? Ionako nam «više niko neće oduzet slobodu», kako reče Texas ranger.

Grad ima svoju dušu.
Dišemo zajedno. Ajmo ga spasiti od kronične astme.

- 14:38 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (3)
Kolovoz 2008 (4)
Srpanj 2008 (6)
Lipanj 2008 (5)
Svibanj 2008 (6)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (3)
Srpanj 2007 (3)
Lipanj 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ABOUT
- munjena -
- perfekcionist -
- tvrdoglava -
- umjetnički opaljena -
- bajkoljupka -
- mali filozof -
Pa sad ako vam se čita što ja piskaram...

Poznajem samo jednu slobodu, a to je sloboda mišljenja. (A. De Saint-Exupery)

Tko tu piskara?
Photobucket

MUSIC:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Korpiklaani
Ensiferum
Finntroll
Sletchvalk
Amon Amarth
Holy Blood
Arkona
Eluveitie
Turisas
Cruachan
Elexorien
Rhapsody
Epica
Therion
Haggard
COF
Dimmu Borgir
Eternal Tears of sorrow
SOAD
Iced Earth


ROĐENA: Zadar, 1984.
HORORRSKOP: DJEVICA

HOBI:crtanje
pisanje
kreiranje robice
glazba
knjige i stripovi
proučavanje filozofije, misticizam, ezoterija
šetnjice i kavice

lonely


NA PUSTI OTOK PONIJELA BI: knjige i zaštitni faktor 150
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

A R T W O R K

Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photobucket

flytothemoon
Photobucket
Photobucket