SIRUP I DŽEM OD MANDARINA



SIRUP

3 l iscijeđenog soka
2,5 kg šećera
0,5 l vode
2 kesice limunske kiseline (40 g)

Kuhati šećer i vodu i kad se pretvori u sirup, maknuti s vatre.
Iscijeđeni sok od mandarina uliti u mlaki sirup, dodat limunsku kiselinu i dobro promiješati.
Ostaviti pokriveno vani 24 sata, uz povremeno miješanje.
Sutradan preliti u boce i držati na hladnom.
Ako želite potpuno čist sirup, procijedite ga kroz sitno cjedilo.


DŽEM

1,30 dkg guste smjese koja ostane nakon cijeđenja soka
0,65 dkg šećera
2 džemfixa
1/2 kesice limunske kiseline.

Postupiti po uputi sa džemfixa.

19.01.2018. u 07:18 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  siječanj, 2018 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Veljača 2018 (1)
Siječanj 2018 (7)

Opis bloga

Dobrodošli na blog s mojim omiljenim receptima. Najviše će biti kolača i torti, ali očekujte i mnoge druge korisne recepte i savjete

Tražilica

Loading

Brojač posjeta


Omiljeni linkovi

Lilikini recepti