Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moji-recepti

Marketing

SIRUP I DŽEM OD MANDARINA



SIRUP

3 l iscijeđenog soka
2,5 kg šećera
0,5 l vode
2 kesice limunske kiseline (40 g)

Kuhati šećer i vodu i kad se pretvori u sirup, maknuti s vatre.
Iscijeđeni sok od mandarina uliti u mlaki sirup, dodat limunsku kiselinu i dobro promiješati.
Ostaviti pokriveno vani 24 sata, uz povremeno miješanje.
Sutradan preliti u boce i držati na hladnom.
Ako želite potpuno čist sirup, procijedite ga kroz sitno cjedilo.


DŽEM

1,30 dkg guste smjese koja ostane nakon cijeđenja soka
0,65 dkg šećera
2 džemfixa
1/2 kesice limunske kiseline.

Postupiti po uputi sa džemfixa.



Post je objavljen 19.01.2018. u 07:18 sati.