Mihael Budrović

nedjelja, 16.12.2007.

MILANOVIĆ JE REKAO DA ĆE OTIĆI

Nekoliko tjedana nakon što je postao predsjednik SDP-a u lipnju ove godine Zoran Milanović je, u svom stilu, bahato i nepromišljeno izjavio kako će, ukoliko SDP ne pobijedi na Izborima dati ostavku na mjesto predsjednika partije. SDP je izgubio Izbore, i to sa 10 mandata razlike, ali Milanović se sada ponaša kako je ona apsolutni pobjednik izbora, i tvrdi kako je on trebao dobiti mandat od predsjednika Mesića. Zaista jadno… Da nema Vesne Pusić koja je, nakon teškog debakla svog HNS-a(samo 7 mandata) na izborima već u Izbornoj noći počela sastavljat vladu lijevog centra Milanović bi izgledao još jadnije.

Milanović je sigurno jedan od najvećih krivaca zbog čega je,u samo nekoliko tjedana predizborne kampanje SDP izgubio nekoliko postotaka prednosti pred HDZ-om. Nepotrebno je inzistirao na nekim nebitnim stvarima, a istovremeno je propustio veliku priliku kazniti sve ono što HDZ nije dobro napravio u posljednje 4 godine. Milanović je kampanju u potpunosti posvetio sebi i svojoj ličnosti istovremeno izgovarajući fraze „Ljudi su snaga“. Milanović se sada, nakon poraza na izborima opravdava činjenicom kako je ovo najveći broj mandata SDP-a u povijesti, i tako na to gleda većina hrvatskih medija zaboravljajući kako je ta stranka (pod imenom SKH) na čelu sa Ivicom Račanom na izborima 1990.g. osvojila oko 35% glasova, odnosno 72 mandata.

Image and video hosting by TinyPic

SDP je imao i propustio veliku priliku za dolazak na vlast, možda i zato što Milanović nije htio ulaziti u predizborne koalicije sa prirodnim partnerima, HNS-om, iako je Vesna Pusić na tome inzistirala. Tako ujedinjena ljevica ne bi gubila glasove već bi, prema nekim procjenama osvojila 4 do 6 mandata više nego što su ovako „razjedinjeni“.

U SDP-u su počeli pomalo shvaćat kako je postavljanja Milanovića za predsjednika partije bilo malo previše ishitreno, i kako je on još uvijek preneiskusan za vođenje jedne velike stranke, no svi Milanovićevi unutar stranački protivnici,koji su brojni, su i razjedinjeni, pa možemo očekivati i teške unutar stranačke sukobe unutar SDP-a što će sigurno na površinu izvući mnoge „prljave stvari“, što će sigurno destabilizirati partiju. Sigurno najbrojniju skupinu SDP-ovaca koji ne žele neiskusnog, politički nekulturnog i bahatog Milanovića predvodi Željka Antunović, a najveći i najžešći Milanovićevi kritičari iz redova vlastite stranke su predvođeni Milanom Bandićem. Dio predvodi i Tonino Picula, no čini se kako su njegovi pouzdanici sve malobrojniji. Svakako jedan od nezadovoljnih Milanovićem je i župan primorsko-goranski Zlatko Komadina, no on, zasad nema veliku potporu čak ni u Riječkom SDP-u.. Milanoviću vjerni su i dalje riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, riječki kriminalac i državni lopov Slavko Linić te Milanka Opačić.

Milanovićevi protivnici su zasad razjedinjeni na više „frakcija“, no ukoliko se bar neke od tih „frakcija“ ujedine Milanović bi mogao glatko izgubit na slijedećim predsjedničkim izborima u SDP-u kojki bi se trebali održati za najviše 3 mjeseca. A što vi mislite, tko bi trebao (p)ostati predsjednik Socijaldemokratske partije?

16.12.2007. u 14:44 • 16 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Srpanj 2008 (2)
Veljača 2008 (6)
Siječanj 2008 (11)
Prosinac 2007 (12)
Studeni 2007 (9)
Listopad 2007 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

moj osvrt na..........

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr


free counter