Mihael Budrović

nedjelja, 04.11.2007.

SDP-ov DVOJAC BEZ KORMILARA TONE SVE DUBLJE I DUBLJE

Oprostit će mi premijer Sanader što sam iskoristio njegovu frazu o dvojcu bez kormilara za naslov svog današnjeg posta.

Jučer je počela izborna kampanja. U slijedeća tri tjedna hrvatsku građane očekuju svakodnevno bombardiranje političkim licima, strankama, programima, ideologijama i kritikama suparnika iz svih mogućih oružja- novina, plakata, interneta, letaka, elektronskih medija...

I među svim tim reklamama meni je u oko zapala ona SDP-ova u kojoj se prikazuje samo predsjednik stranke Zoran Milanović, a Ljubo Jurčić, u slučaju SDP-ove koalicijske vlade trebao postati njen predsjednik uopće nema. Što nam time poručuje SDP? Ništa što nismo već neko vrijeme znali, a to je kako će, ako Jurčić postane premijer, sve konce u svojim rukama imat Milanović (a možda preko njega i neka ličnost iz SDP-ove sjene, vjerojatno omražena široj hrvatskoj javnosti npr. Milan Bandić, Slavko Linić). Zaista smiješno, SDP pokušava stvorit iluziju o postojanju nekog profiliranog SDP-tima, a cijela je kampanja bazirana na personalizaciji ličnosti Zorana Milanovića, kao da nitko drugi iz tog toliko hvaljenog tima i ne postoji. To dovoljno govori o timu i kakvi su ljudi u njemu. Dalje- sve verbalne sukobe sa Sanaderom vodi Milanović, nositelj većine SDP-ovih lista je Milanović, Milanović odgovara na Sanaderove kritike,Milanović daje kritike Sanaderu, Milanović će poslije izbora vodit koalicijske pregovore, Milanović poziva Sanadera na sučeljavanje na televiziji, Milanović je naposljetku, predsjednik SDP-a i on je čovjek koji vodi stranku u ovako važnim predizbornim trenucima, a ukoliko SDP formira vladu državu će, i u dobru i u zlu vodit Ljubo Jurčić ?!?

Ponavljam, presmiješno. Državu će vodit čovjek bez ikakvog iskustva u vođenju bilo kakve organizacije, čovjek koji nema ni lidersku karizmu ni liderske sposobnosti, čovjek koji nema svoja mišljenja i stavove, već mu ih oblikuju drugi, čovjek koji se, posljednjih godina nije bavio politikom ni problemima države ni problemima njenih građana, čovjek koji donedavno nije bio član niti jedne političke organizacije, čovjek u kojeg ni SDP-ovci nemaju povjerenje, pa je njemu jedini zadatak u cijeloj kampanji držat (skoro uvijek isti) govor na SDP-ovim stranačkim skupovima.

I onda, govorim hipotetski, zamislite vi ovakvu situaciju za npr dvije godine,u kojoj bi se uvijek tihi i pokorni premijer Jurčić usudio usprotivit šefu partije Milanoviću. To bi sigurno dovelo do krize ne samo u SDP-u, nego i apsolutne krize koja bi uzdrmala sve dijelove društva- nastupila bi kriza Državnih tijela, institucija, pala bi vjerojatno i takva vlada, a to bi onda dovelo i do niza gospodarskih problema.

Zato, ja ne bih nikad svoj glas dao, niti nešto povjerio dvojcu bez kormilara koji tone i siguran sam, ubrzo će potonut, i udarit od samo dno hrvatske političke scene…

04.11.2007. u 16:56 • 9 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Srpanj 2008 (2)
Veljača 2008 (6)
Siječanj 2008 (11)
Prosinac 2007 (12)
Studeni 2007 (9)
Listopad 2007 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

moj osvrt na..........

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr


free counter