Mihael Budrović

subota, 03.11.2007.

MOGUĆI PREDSJEDNIČKI KANDIDATI-drugi dio

Jučer sam već pisao o mogućim kandidatima za predsjednika države na slijedećim predsjedničkim izborima. Jučer sam i konstantirao kako iz stranaka koje ne sudjeluju u radu ove vlade postoje samo četiri koliko-toliko relevantna kandidata. A to bi bili Đurđa Adlešić (iz HSLS-a), Željka Antunović i Milan Bandić (iz SDP-a) te Dijana Pleština kao mogući nestranački kandidat Socijaldemokrata. (više o njim možete pročitati na jučerašnjem postu).

Danas ću, kako sam i najavio pisati o mogućim predsjedničkim kandidatima trenutno vladajuće Hrvatske Demokratske Zajednice. Naravno, kada govorite o HDZ-ovcima morate prvo počet sa Ivom Sanaderom, koji na prvi pogled u ovom trenutku jedini figurira kao mogući nasljednik predsjednika Mesića na predsjedničkoj fotelji, pogotovo ako ne (p)ostane predsjednik vlade. Čovjek sa dobrim govorničkim sposobnostima, sa izraženim liderskim sposobnostima, sa karizmom čovjeka koji može voditi jednu državu i njen narod, a njegov politički rad je priznat i odobravan i na domaćoj političkoj sceni, ali i onoj europskoj (jedan je od najistaknutijih članova Europske seljačke stranke-trenutno najjače stranke u europskom parlamentu). Uz ovakve preporuke čini se kao jedini izbor.

Ali ako malo bolje razmislite još bi nekoliko HDZ-ovaca moglo figurirati kao mogući kandidati za Pantovčak. Pritom sigurno ne mislim na Jadranku Kosor , koja je svoju priliku imala(i propustila) na prošlim predsjedničkim izborima, ali se može govoriti o slijedećim ljudima(pogotovo ako Sanader ostane premijer i nakon 25.11.): Vladimir Šeks (predsjednik Sabora, jedan od najdugovječnijih ljudi u vrhu hrvatske politike, jedan od najzaslužnijih za uspostavu neovisne Hrvatske, čovjek čiji humor i stil govora mnogo podsjeća na humor i stil sadašnjeg predsjednika-što nije zanemarivo), ili možda Kolinda Grabar-Kitarović (ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, vrlo sposobna političarka i izvrsna govornica, jedna od najzaslužnijih za ulazak RH u vijeće sigurnosti UN, jedna od najzaslužnijih za ubrzanje pregovora sa EU i skorašnji poziv u NATO-savez, a birače može osvojiti i svojim izgledom-kao što je i nedavno izabrana predsjednica Argentine Fernandez de Kirchner).

Bilo kako bilo, ovo su samo neka moja razmišljanja i pretpostavke za događaj koji će postati najaktualnija tema svih medija za tek dvije ili tri godine, a dotad možda dobijemo i neke nove ljude u vrhu hrvatske politike i neke nove moguće predsjedničke kandidate…

03.11.2007. u 17:01 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Srpanj 2008 (2)
Veljača 2008 (6)
Siječanj 2008 (11)
Prosinac 2007 (12)
Studeni 2007 (9)
Listopad 2007 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

moj osvrt na..........

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr


free counter