Midnight Sky

20.09.2021., ponedjeljak

Kad ti pukne film.

Moji dragi čitatelji su htjeli nastavak priče iz prošlog posta, pa ovako…

Sve se to urušilo kao kula od karata. Nisam bila ljuta što je imao loš dan od ranog jutra i odgodio lijepe planove: da mi skuha ručak, da izađemo malo van, da prespavam kod njega.
Bio je depresivan, a depresija je moja prijateljica već jako dugo, tako da mogu razumjeti depresivan dan. Tjedan. Mjesec. Nebitno. Shvaćam, razumijem. Suviše mi je blizak taj ekstrem emocije.

Ali ono što ne mogu prožvakati jest to, da nakon skoro godinu dana natezanja, ja Lassiju nisam bila ni blizu osobe pored koje može pustiti mozak na pašu, pokraj koje se može sklupčati kad mu je teško, kojoj u par riječi može objasniti da mu nije dobro i da samo treba nekoga da bude tu.

Ne, to nisam mogla prožvakati.

Ne mogu prožvakati još jednu stvar. Prije negoli je uzletio sa tim planovima oko ručka i spavanja kod njega, ja sam se počela dopisivati s jednim Gospodinom. Bilo je ludo koliko smo se lako razumjeli, kao da smo skrojeni jedno za drugo. Smijali smo se cijeloj situaciji i lakoći kojom smo komunicirali.
sad-couple-cute-street-road
Onda odjebem Gospodina radi Lassija koji je počeo davati naznake da želi nešto dublje, nešto istinski, neku vezanost. Doista nisam osoba koja požuruje druge, ali ljudi moji, ja ove godine punim 29. Ne žuri mi se radi braka ili djece (imam dijagnozu zbog koje bi mi trudnoća i roditeljstvo bilo jako kritično, visoki su postotci problema prilikom trudnoće, i da ne nabrajam dalje…) Dakle, skoro godinu dana sam skupljala mrvice Lassijeve pažnje, dajući mu vremena, ne pitavši uopće kamo sve to vodi. Pustila sam da se situacija razvija sama od sebe. Ali jebote, dođeš u neke godine kada tražiš neku stabilnost. Ne tražim te brak, djecu. Tražim znanje o tome tko smo jedno drugome i u kojem smjeru želimo ići. I nakon odjebavanja Gospodina, Lassie se izjasni da sad nije spreman na nešto ozbiljnije.

Kad je itko spreman na išta? Stvari se dogode ili ne. Ne možeš godinu dana jebat’ curu kojoj se sviđaš, i znaš to, i onda se ustrtariš kad bi jedan jebeni dan mogao izgledati kao da smo u vezi.

Tako da, eto, dragi moji, sada se kajem jer sam odjebala Gospodina. Javila sam mu se s isprikom i ponizno zatražila drugu šansu. Ne znam hoću li je dobiti. Ali znam to da s Lassijem više nema natezanja. Naša je priča okončana.

* Lady Starlight *

- 10:35 - Komentari (17) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2021 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Studeni 2021 (2)
Listopad 2021 (4)
Rujan 2021 (9)
Kolovoz 2021 (1)

FAQ

florina-box

The moon follows me home, I'm never alone
It hangs like the shine in my sweet baby's eye
Sings to me nightly, sings to me brightly
Tells me the secrets of the sky...


0ba2e20390d9ab02117191e0bd350598