Motovun film festival - majice dobrote

subota, 27.06.2009.

POPLAVE I BRODOLOMI

Photobucket

Krenulo je, nezadrživo. E-maili stižu sa svih strana. Pojedinci, tvrtke i sportska društva nude svoje iznošenu odjeću. U ponedjeljak stiže humantiarna pošiljka iz Motovuna: legendarni ugostitelj Klaudio (kafić tik do ulaza u grad, ove godine toče bisku koja je opako jaka) kreće put Zagreba s punim prtljažnikom majica koje život znače.
Od sljedećeg tjedna kreće akcija skupljanja odjeće po kućama.
No, nevoljama ovdje nije kraj - kao da se i nebo urotilo s ekonomskom krizom i želi iskušati organizatore našeg festivala. U nevremenu koje se u petak stuštilo na Zagreb, naš je ured temeljito poplavio, legendarni podrum u Maksimirskoj, štab motovunskih mastermajnda, ispunila je voda. Prisutne cure dale su se na posao i sanirale štete u potpalublju. Brod ide dalje, kroz bure i oluje.

I upamtite: svaka je majica važna.

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.06.2009.

U NOVU SEZONU U STARIM MAJICAMA

Dobrodošli u novu sezonu MFF bloga. Vremena su se promijenila i više nema mjesta objesnim tulumima i šali: ove godine, umjesto dokumentarnog prikaza doživaljaja organizatora MFF-a, na ovim stranicama pratite tijek i razvoj velike humanitarne akcije. Dakle...

...bilo je predvečerje velike recesije, godina je 1925, i Chaplinov lutalica krenuo je put Aljaske u potrazi za zlatom. Bio je beznadno siromašan i na kraju pojeo svoju cipelu.
Pola stoljeća kasnije, u predvečerje recesije osamdesetih, Werner Herzog je, ugledajući se u Chaplina, u znamenitom dokumentarcu doista pojeo svoju cipelu. U prvim kadrovima tog filma rekao je: „Nema nam druge nego proglasiti sveti rat protiv svega što vidimo na televiziji...

Godine 2009, 33 dana prije otvaranja svog jedanaestog izdanja, Motovun Film Festival je - ugledajući se pomalo u Chaplina, pomalo u Herzoga - odlučio pokrenuti veliku, općenarodnu akciju skupljanja starih majica.

O toje je velikoj humanitarnoj akciji MFF objavio ovo priopćenje:

Motovun Film Festival skuplja stare majice!

U ovogodišnjem recesijskom izdanju, a u skladu opredjeljenjem da programski koncept uskladi s kriznim vremenima, Motovun Film Festival pokreće akciju prikupljanja starih majica, koje će biti pretvorene u službenu odjeću ekipe festivala.
Na taj način festival poziva gledatelje i prijatelje festivala da iskažu visoku svijest i solidarnost.
U provedbi, ideja je sljedeća: pojedinci, institucije i tvrtke mogu donirati svoje stare majice festivalu. Festival će na rabljenu odjeću otisnuti službene znakove festivala i to će biti službena odora festivalske ekipe. Ovom simboličnom gestom MFF želi poručiti da je svaka majica važna i da je vrijeme razbacivanja prošlo.
Majice se mogu donirati na svečanoj projekciji MFF koja će se održati u četvrtak, 02 07. u 21:00 u kinu Europa u Zagrebu. Povodom desete godišnjice programa kratkih filmova Motovun On LIne bit će prikazati svi dosadašnji pobjednici, a ulaz će biti slobodan za sve one koji se doniraju staru majicu.
Također, donatori se mogu obratiti festivalu na e-mail majicadobrote@motovunfilmfestival.com, a volonteri MFF-a odazvati će se pozivu da darovanu robu preuzmu bilo gdje i bilo kada.
Ovom simboličnom akcijom Motovun Film Festival želi iskazati solidarnost sa svima pojedincima, institucijama i tvrtkama koji su u banani.


Očekujemo prve poruke, prve donacije. Pratite tijek ove plemenite akcije!

- 04:26 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 24.06.2009.

JEDANEST JE MJESECI PROŠLO...

...od posljednjeg posta. Nova godina. nova sezona, nove pripreme, novi ljudi, ali isti, dobri, stari festival... bacimo se na glavu u novu sezonu.

- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #