Vraćanje dugova...

22 lipanj 2005

22/06/2005
danas mjesec, sutra ispit, a kasnije?
Zanimljivo je to koliko nam neko može okupirati cijeli svijet... načiniti nas da uradimo neke stvari koje možda (sigurno) ne bi učinili... Međutim... dođe i to kraju i onda ostanete samo oštećena roba... da li sebi dozvoliti da vas toliko povrijede da se nastavite suzdržavati do kraja svog života?

Pa i ne baš... Ne disati punim plućima, kad tad vas natjera da vam ponestane vazduha...danas su tačno dva mjeseca iza nas... ne mogu reći da je bilo lako... ipak za vezu je potrebno mnogo više od pukog dopadanja, zajedničkih tema i vremena provedenog zajedno. Ipak ima nečeg i u pivu, cigaretama i travi, koje se potroše zajedno... o živcima i kompromisima (s obe strane!) da ni ne govorim!

I tak sam juče dobio pizzu i kutiju cigareta... da, znam da nije mnogo, ali kad neko u džepu nema više ni za sebe i to je više no dovoljno... sitnice cijenim, juče sam spoznao neke stvari... pa čak i tu da sam samo jedno veče prošle sedmice proveo u svom stanu...

@?3$!

17 lipanj 2005

Iliti mrzim dan... juče mi je šef poništio dizajn koji sam radio tri dana, ispit mi stiže za 5 dana, cigarete takođe nestale u vidu lastinog repa, danas plaćam kiriju i struju, nakon čeg ostajem na tačno 5 KM (potrošila stoka!), trebao bih kući za vikend, ali sad ništ...

Nije sve tako crno, pluća me bole cijeli dan... aj valjda se ogrebem negdje za cigaretu :)

Tako mnogo djelova...

10 lipanj 2005

...ali samo dijelova - reče May... Osobine i vrline svih EX... Kad bih ih skupio i slozio po volji - da li bih bio srećan?

Čisto sumljam... ne ide to meni...

Alternativna alternativa?!?!

06 lipanj 2005

05.06.2005. Zoki žvakao Pinkija
Nešto mi pojam "alternativnog" i "urbanog" ovih dana izlaze na uši... Svi su mi nešto specijalno "alternativni", okačimo dvije pertle oko vrata, navučemo neku pijačnjak majičicu i eventualno odemo da probušimo uvce ili obrvicu i, voila: novokomponovanbi alternativac je tu!

Iskreno da vam kažem, ne znam koji su mi jadniji: "moderni" alternativci ili intelektualni snobovi koji kupuju knjige s tvrdim plavim koricama na metar jer im se uklapa s namještajem!!!

Za vikend sam izlazio u mom "najdražem rodnom" gradu (nit je rodni, nit ga volim) u neku jazbinu u kojoj se uvijek moglo popiti jeftino pivo i slušati ok muzika, rok uglavnom... ali eto sad se gazda odlučio propederisati (pitam se na kog se ugledao?), pa malo pivo naplaćuje 2KM dok vikendom velikog uopšte ni nema...

I tak ja izašao u rulju koja ima pijačne verzije majica Metallica, Iron Maiden i šta ja znam i svi tako nešto skakuću... svi smo alternativni jebo teeee, a da počne Stoja ili Ceca svi bi bili na stolu... I tak ja tu cugam i zajebavam se... kad zovem me neki lik... kao svaka čast i to... inače čisto iz nekog mog inata sam navukao "Spice Girls" majicu i izašao :) :)

Jes da sam jadnom liku pola sata objašnjavao da sam ja jedini pravi alternativac u toj rupi; Kako? Zašto? Pa kad manjina postane većina, tj. kad "alternativno" preovlada, više nije "alternativno" već samo nova konformistička faza društva gdje "alternativno" sad ponovo dobija novi oblik! :)

Lud? Jesam, jesam... :)

ps. ako vidite nekog sa "Spice Girls" majicom u vašem gradu... možda sam to ja :)

What a fuck?

03 lipanj 2005

Blog.hr postaje prava mala riznica bisera... šta je sad ovo s glasanjem sa smsom? Jel to neko našao način da na osnovu nečije sujete i želje za slavom zaradi koji dinar? Stvarno mi je malo smorno...

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>