Triatlon i dugoprugaško trčanje

< studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
O trčanju i triatlonu plivanju i bicikliranju.
O zdravom načinu života, zdravoj prehrani i vitkoj liniji.
O načinu treninga, treninzima i utrkama.
Sve što vas zanima slobodno pitajte !

Moj osobni maill!
Službeni mail ZL!

Korisni tekstovi :

Tajne života i zdravlja
Srce od litre i pol
Najbolja investicija
Programi trčanja
Trčanje i ozljede
50.000 kilometara
Duhovnost i trčanje
Tablica hrane
Kako podesiti bicikl
Kalkulator trčanja

Forumi :

Atletski forum
Maraton na forumu

Strani linkovi :

IAAF
Triatlon savezi
Svjetski maratoni
Marathonguide
Runnersweb
Tekaški forum

Maratonac
(Časopis)

Linkovi
Moj osobni mail
Službeni mail ZL


Rezultati zimske lige


2.kolo 07/08. fotke

Blog.hr
Forum.hr

Moj drugi blog

Friške vijesti
Glas Istre
Novi list

Vrijeme danas
Vrijeme sutra
7 dana

Triatlon klubovi :
TK Rival
TK Zrinski
TK Zagreb
TK Split
Triatlon savez

Triatlonci :
Iva Tomić
Dejan Patrčević
Željka Šaban
Andrej Vištica
Matija Milovan
IRON ije
Tijardović
Lima
Ironmoon

Trkački klubovi :
KCBT Bribir 1288
AK Sljeme
AK Sinj
Marathon 95
Kastav maraton
MK Umag

Sportske stranice :
Utrke.net
Adventure sport
Hermes
Utrke
Trickeri
Erik Brec

Sportski blogeri :
Forrest Gump
Profesor
Kizo
Big river
Run to hills
TK Rival blog
Saša
MTB Planet
Welcome2
Zgubidanije
Gogo
Murinjo
HR atletika
Miško

Ostali blogeri :
engleska keramika
Matejac
Eurosmijeh
Nostalgični
Borut
Brod u boci

Planinari :
Sveti Ilija
Da_vinci
šumarKA

Radio maximumRadio maximum4. koloEkipe

Rezultati :
Duatlon liga

Od 15.12.2005.

Free Web Counter



Moje utrke
(arhiva postova)


6. Riječki polumaraton
Plivački maraton Rabac
Novigradski triatlon
Kastafski kros 2007.
22. Plitvički maraton
Rovinjski polumaraton
3. Zekina utrka
Turopoljska trka
Uljanik 2006.
Mošćenička draga
Ekipni triatlon Rabac
Triatlon Rovinj
Pazin Učka
Miting veterana
Aquatlon Pula
Rabac
Učka
Kastafski kros
Bribir
4.kolo duatlon lige
Mihanović kup

24.11.2009., utorak

(Bes)konačni rezultati ...

Evo, napokon sam uhvatio malo vremena i ažurirao i kompletirao sve rezultate nakon 2. kola zimske lige ... nadam se da sam pohvatao sve primjedbe i ispravio sve greške i greškice u imenima, rezultatima, ekipama itd, itd...

Naravno da vjerojatno ima još grešaka, ali zato sam tu, javite i ako ima smisla ispravit ćemo ...
Još jednom se svima ispričavam zbog nedostatka suca na okretištu, jednostavno došlo je do nesporazuma prilikom objašnjavanja lokacije i žena je produžila cca 300 metara dalje prema Brezi! Mogu misliti kako joj je bilo, čeka, čega a nigdje nikoga! Ovo je svakako bio potpuno drukčiji doživljaj od onog kojeg sam opisao prije...


- 10:46 - Komentari (7) - Isprintaj - #

21.11.2009., subota

Privremeni rezultati 2. kola ...

Znam da ste nestrpljivi, ali morao sam dosta toga analizirati jer je bilo frkovito u cilju danas ... nadam se da sam uspio dobro sve dešifrirati, još ima vremana za eventualne ispravke ... izvještaj slijedi naknadno ...


Privremeni rezultati 2. kola

Fotogalerija
(Hvala Garetu!)







- 18:23 - Komentari (25) - Isprintaj - #

20.11.2009., petak

2. kolo zimske lige ...

Evo kako vrijeme leti, još se nisu stišali dojmovi sa prvog kola zimske lige, a već sutra je na redu drugo! Na Kastvu, na Crekvini, start po običaju u 10:00. Očekuje se vrijeme slično današnjem, dakle, trebalo bi biti ugodno za trčanje!

Obzirom da je proteklih dana bilo dosta kiše, staza je prilično blatnjava, pa ako ste kojim slučajem kupili nove tenisice, sutra nije prava prigoda da ih isprobate. Osim toga, staza je dodatno otežana zbog otpalog lišća, pa trebate dobro pripaziti na noge (i glavu). Bolje koji bod manje a da su sve noge na broju.
Nitko mi se ne javlja sa sastavima ekipa. Pa da, bolje da mi sutra svi nahrupite u deset manje kvarat, nego da ste poslali mail.
Nagradna igra vrijedi i dalje, napominjem, broj trkača za koji pretetpostavljate da će se sutra pojaviti, treba ostaviti pod komentarima najkasnije do 08:00 sutra ujutro. Ne morate se logirati, ali ostavite suvisli potpis da vas mogu identificirati. Ne vrijede pokušaji 5 minuta prije starta, kao što je jedan lukavac pokušao prošli put!
Još jedna napomena, trkači koji završe utrku, pa se vraćaju na stazu radi rastrčavanja ili praćenja u cilj svojih bližnjih, neka obavezno skinu broj ! Suci na cilju nemaju fotografsko pamćenje i ne trebaju nam dva-tri Seada ili Zvonca u cilju …
Za sutra se traži dobrovoljac za okretište, ako se takav slučajno nađe, neka mi se javi čim prije da mogu mirno spavati. Inače biti sudac na okretištu u Kastvu je fenomenalan doživljaj. Stojiš sam u šumi, nigdje žive duše, ne čuje se ništa osim cvrkuta ptica i šuma lišća. Imaš dojam da si sam na svijetu. A onda, se odjednom, reklo bi se niotkud, stvori 50-60 znojnih luđaka, koji dašćući i pušući, projure oko tebe trgajući ti odjeću i kožu, i nestanu otkud su i došli ! Opet mrtva tišina, i čovjek se zapita da li je to sve bio samo san?



- 10:32 - Komentari (8) - Isprintaj - #

16.11.2009., ponedjeljak

Delfini na 1. kolu Rival male lige

U subotu je na Costabelli održano 1. kolo Rival male lige u organizaciji TK Rival
Naravno da to nije moglo proći bez sudjelovanja moje grupice Delfina, polaznika škole triatlona.


Moram naglasiti da mi do sada nismo tako reći uopće trenirali trčanje, nego samo plivanje, jer je za djecu ovog uzrasta plivanje najvažnije. Djeca su bila podijeljena u 4 kategorije, posebno dječaci a posebno djevojčice, u svakoj grupi bilo je cca 10-tak djece. Uglavnom su došla djeca koja odlično trče, tako da me je jako iznenadila pobjeda fenomenalne Lucije Petrović u utrci na 1000 m sa rezultatom 4:42 ! U istoj utrci Dorotea Čargonja je bila treća, a Dora Lušić četvrta. Kako je i drugoplasirana Nana Šimičić članica TK Rivala, na postolju je bio baš lijep prizor.
Dečki se nisu uspjeli dočepati postolja, ali su svi odradili zadanu dužinu od 1000 m, a Matej i Leo čak 1500 ! Najvažnije mi je da djeca shvate da su to za njih dugoprugaške utrke i da treba dobro rasporediti snagu. Za sada baš i ne uspjevaju u tome, uglavnom svi pojure na startu kao da se radi o utrci na 100 m!

Ovdje imate malu galeriju slika
Nisu baš najbolje ispale jer je bilo slabo svjetlo pa vam savjetujem da izaberete opciju slideshow i da otvorite full screen sa F11, tako slike izgledaju malo bolje ...


- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.11.2009., srijeda

Šareni rezultati ...

Ako ste nedavno gledali rezultate prvog kola zimske lige, sigurno vam je upalo u oči neobično šarenilo boja! Ne vjerujem da je itko od prve shvatio o čemu je riječ pa sam dužan objašnjenje ...

Kad sam počeo obrađivati rezultate ekipa označio sam tri najbolja bodovna učinka za svaku ekipu drugom bojom, da bih se lakše snašao. A onda sam shvatio da će možda i vama biti jasnije ako te boje ostavim.
Dakle, da još jednom ponovim, od ove godine samo jedan član ekipe može ostvariti bodovni učinak prema starosnom hendikepu. Ostali trče samo čiste rezultate. Žene, naravno, zadržavaju pravo na svojih 10% spolnog hendikepa, ali opet, samo jedan član ima pravo i na starosni hendikep. U slučaju da više članova ekipe ima starosni hendikep računa se najbolja mogućnost za ekipu. U slučaju da žena ima i starosni hendikep, a drugi član ekipe ima veći starosni hendikep, računa se samo njenih 10% što se dobro vidi na primjeru ekipe TD Bistrc 2.
Eto, nadam se da je sve jasno. Do sada se već prijavilo 8 ekipa i njihovi su rezultati obrađeni i objavljeni, ali napominjem, prijave ekipa se primaju do 2 sata nakon završetka 2. kola, dakle do prije objavljivanja rezultata. Rezultati ekipa za prvo kolo bit će uzeti u obzir.
Već po rezultatima ekipa za prvo kolo jasno je da će ove godine ekipni dio natjecanja biti i više nego uzbudljiv i neizvjestan ...


Rezultati 1. kola
Poredak po hendikepu
Ekipni poredak





- 07:47 - Komentari (3) - Isprintaj - #

08.11.2009., nedjelja

Prvo kolo 6. riječke zimske lige !

Odrađeno je prvo kolo 6. izdanja riječke zimske lige. Po oblačnom vremenu, bez vjetra i kiše
na temperaturi ugodnoj za trčanje, sakupilo se 58 trkača, od čega samo 7 pripadnica ljepšeg
spola !


Drage moje dame, sve vas je manje na tim našim utrkama ! Pa čega se bojite ? Zar ne znate koliko mi muški volimo žene koje trče? U nadi je spas, bit će valjda bolje u slijedećim kolima. Općenito je odaziv malo podbacio, da nije bilo trkača iz susjedne nam Dežele, bio bi čak razočaravajući odaziv. Čak 8 trkača iz Ilirske Bistrice i jedan usamljeni ratnik iz Maribora uveličali su ovo naše subotnje druženje.
To je rezultiralo ponovnim napretkom u rezultatskom smislu, čak 44 trkača ispod 30 minuta ! Rezultate sam bio obradio još jučer popodne, ali žurio sam na bazen i napravio početničku grešku kod snimanja, tako da su rezultati nepovratno nestali. Zbog toga sam žrtvovao jutarnji trening i rezultati su napokon tu.


Rezultati 1. kola
Poredak po hendikepu
Ekipni poredak



- 10:40 - Komentari (6) - Isprintaj - #

06.11.2009., petak

Počinje zimska liga !!!

Stigao je i taj dan, još jedna sezona zimske lige je pred nama. Sutra je prvo kolo, tradicionalno, prva utrka je u Kostreni. Start je po običaju u 10:00 h, trči se od parkirališta kod sidra do termoelektrane i nazad. Ukupna dužina staze iznosi 6,5 km.

Danas je odvratno vrijeme, pljušti kišurina, jugo dere, a za sutra je najavljeno promjenjivo sa mjestimičnom kišom. Do sada smo imali priličnu sreću sa vremenom, samo je na dvije utrke bila kiša, a tri ili četiri puta je bila jaka bura i hladno. Sve ostale utrke, od ukupno 40 održanih, odvijale su se po podnošljivim vremenskim uvjetima, obzirom da se odvijaju u zimskim mjesecima. Nadajmo se da će se i za sutra vremenske prilike stabilizirati.
Cesta za vrijeme utrke neće biti zatvorena za promet, a nisam siguran da li će se pojaviti policijsko vozilo, obzirom da se nadležni policajac silno čudio kad sam mu najavio utrku.
Gospodin koji nam je prethodnih godina slao policajce da nas čuvaju, sad je na godišnjem, i nadam se da će za slijedeću utrku biti sve po starom.
Ona igrica sa čokoladom vrijedi i dalje, dakle prognoze o sutrašnjem broju sudionika očekujem u komentarima do sutra u 08:00. Tko bude najbliži u procjeni osvaja čoksu od 300 grama!

- 07:52 - Komentari (10) - Isprintaj - #