Triatlon i dugoprugaško trčanje

< listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
O trčanju i triatlonu plivanju i bicikliranju.
O zdravom načinu života, zdravoj prehrani i vitkoj liniji.
O načinu treninga, treninzima i utrkama.
Sve što vas zanima slobodno pitajte !

Moj osobni maill!
Službeni mail ZL!

Korisni tekstovi :

Tajne života i zdravlja
Srce od litre i pol
Najbolja investicija
Programi trčanja
Trčanje i ozljede
50.000 kilometara
Duhovnost i trčanje
Tablica hrane
Kako podesiti bicikl
Kalkulator trčanja

Forumi :

Atletski forum
Maraton na forumu

Strani linkovi :

IAAF
Triatlon savezi
Svjetski maratoni
Marathonguide
Runnersweb
Tekaški forum

Maratonac
(Časopis)

Linkovi
Moj osobni mail
Službeni mail ZL


Rezultati zimske lige


2.kolo 07/08. fotke

Blog.hr
Forum.hr

Moj drugi blog

Friške vijesti
Glas Istre
Novi list

Vrijeme danas
Vrijeme sutra
7 dana

Triatlon klubovi :
TK Rival
TK Zrinski
TK Zagreb
TK Split
Triatlon savez

Triatlonci :
Iva Tomić
Dejan Patrčević
Željka Šaban
Andrej Vištica
Matija Milovan
IRON ije
Tijardović
Lima
Ironmoon

Trkački klubovi :
KCBT Bribir 1288
AK Sljeme
AK Sinj
Marathon 95
Kastav maraton
MK Umag

Sportske stranice :
Utrke.net
Adventure sport
Hermes
Utrke
Trickeri
Erik Brec

Sportski blogeri :
Forrest Gump
Profesor
Kizo
Big river
Run to hills
TK Rival blog
Saša
MTB Planet
Welcome2
Zgubidanije
Gogo
Murinjo
HR atletika
Miško

Ostali blogeri :
engleska keramika
Matejac
Eurosmijeh
Nostalgični
Borut
Brod u boci

Planinari :
Sveti Ilija
Da_vinci
šumarKA

Radio maximumRadio maximum4. koloEkipe

Rezultati :
Duatlon liga

Od 15.12.2005.

Free Web Counter



Moje utrke
(arhiva postova)


6. Riječki polumaraton
Plivački maraton Rabac
Novigradski triatlon
Kastafski kros 2007.
22. Plitvički maraton
Rovinjski polumaraton
3. Zekina utrka
Turopoljska trka
Uljanik 2006.
Mošćenička draga
Ekipni triatlon Rabac
Triatlon Rovinj
Pazin Učka
Miting veterana
Aquatlon Pula
Rabac
Učka
Kastafski kros
Bribir
4.kolo duatlon lige
Mihanović kup

26.10.2009., ponedjeljak

Delfini u Uljaniku

Odnedavno sam sa svojom grupicom delfina započeo i sa treninzima na suhom. Subotom u 10 h. skupimo se na našem poligonu u Kostreni i igramo se sa biciklima i trčkaramo pomalo. Sat vremena brzo prođe, a trening uvijek završimo nekom igricom ili štafetama.

Djeca se obožavaju vozikati na bicikli ali im se trčati baš i ne da. Djeca te dobi niti ne smiju previše trčati, jer još nemaju sasvim razvijen mišićno koštani sustav. Mi nikad dosad na treningu nismo pretrčali više od kilometra. Baš zato mi se ideja da odvedemo djecu na utrku Dan Uljanika činila malo prehrabra. Na toj utrci, naime, sva djeca čak i ona ispod 10 godina trče 2 kilometra. No, kad mogu drugi, mogu valjda i oni, ionako smo planirali jedan zajednički izlet, pa zašto ne na utrku.
Krenuli smo iz Rijeke oko 6:45 klupskim kombijem i sa tri osobna auta. Mjesta je bilo, ali svi su htjeli u kombi. Ukupno 12 delfina, 2 juniora, 6 roditelja i dva trenera. Putem smo imali dva nepredviđena zaustavljanja, a na samom ulazu u Pulu promašili smo skretanje za obalu i završili kod gradske tržnice. Zaglavili smo na nekom parkingu, a već je bilo skoro 9 sati, jedva malo više od pola sata do starta prve grupe, dječaka do 10 g. U trenu sam donio odluku da se iskrcamo i pješke u Uljanik. Odluka je bila dobra jer nam je trebalo svega 5-6 minuta. I prijave smo izveli munjevito (većinu djece sam prijavio ranije) i pomalo panično smo se prihvatili prikapčanja brojeva. To je jedna od stvari koje najviše mrzim na utrci, a sad sam morao kačiti brojeve na dvanaestoro djece. Srećom. Roditelji su pomogli pa smo i to nekako završili. Još završne pripreme, odlazak na WC i doslovce trkom na startnu liniju udaljenu skoro kilometar od mjesta prijava. Poredao sam šestero dječaka na zadnju liniju i objasnio im da krenu polako, da puste svih ispred sebe i kad se gužva raščisti krenu polako naprijed. Dva kilometra je duga utrka za djecu. Ali vraga ! Čim je pištolj opalio, svi su jurnuli u šprint, tako da su dvojica (ne mojih, na sreću) završili na podu. Krenuo sam za njima, da ih malo usporim, ali nisam ih mogao stići jer se nisam želio gurati među djecu. Naravno, već nakon 200-300 metara neki su počeli hodati, ali ove svoje nisam vidio niti nakon 800 metara. Otišao sam na cilj da ih tamo sačekam. Kad su stigli, odjurio sam opet na start da ispratim djevojčice na isti način.
Opet ista priča, pucanj, jurnjava, padanje! Ni ovaj put nisam mogao niti do jedne od svojih curica, samo sam vidio tri od njih pet onako pedesetak metara ispred sebe. I tako su se, manje-više, sve utrke odvijale do kraja. Moram reći da sam na kraju izuzetno zadovoljan rezultatima i načinom kako su oni to pretrčali, obzirom da gotovo i nismo imali pravih trkačkih treninga. U svakoj utrci nastupilo je oko 200 djece, a vrijedi istaknuti izuzetan rezultat Dore Lušić na 10. mjestu, Karla Radoševića na 19. i Dore Smaila na 29. I svi ostali plasirali su se ispod 100. mjesta, znači u gornjoj polovici. Uspjeh je tim veći jer svi oni imaju pravo nastupa i druge godine u istoj kategoriji, a Dora čak i za dvije godine, što znači da je bila 10. u konkurenciji čak i dvije godine starijih djevojčica.
Nakon svog tog trčanja gore dolje, od starta do cilja i nazad, na start glavne utrke krenuo sam prilično iscrpljen i dehidriran, jer mi je jedna curica popila skoro cijelu bocu energetskog napitka. Trčao sam prilično teško, i istrčao skoro dvije minute sporije nego lani.
Za to vrijeme djeca su uživala igrajući se u parku, šetajući gradom a neki su imali i bicikle, pa su se vozikali, naravno, sve pod kontrolom roditelja. Na povratku u kombiju stradale su ogromne količine kolača, krafni, grickalica i sokova. Ništa od toga nisam im dopustio prije trke, tako da su sad obilato nadoknadili. Ovo je bio jedan izuzetno lijep izlet, vrijeme je bilo prekrasno i svi smo se dobro zabavili. Veliko iskustvo za mene, jer nikad još nisam vodio djecu na ovu utrku. Nadam se da su i oni nešto naučili, i siguran sam da ćemo iduće godine igrati vrlo značajnu ulogu u rezultatskom smislu …


Galerija slika

Kompletni rezultati

Video (by Dino Alberini)

- 10:55 - Komentari (4) - Isprintaj - #

21.10.2009., srijeda

27. trka Dan Uljanika

U nedjelju 25. listopada po 27. put zaredom u povodu 153. obljetnice Uljanika održat će se Utrka Dan Uljanika, sportski događaj koji okuplja sportaše i rekreativce od učenika osnovnih škola do umirovljenika.

Start prve dvokilometraske mini utrke za djecu bit će u 9,30 sati, dok glavna utrka počinje u 11,30 sati. Podjela startnih brojeva organizirana je na glavnom ulazu (Flaciusova 1) u Uljanik na dan utrke od 7,30 do 11 sati i dan ranije 24. listopada od 9,30 do 11 sati. Podjelu brojeva školskoj djeci obavljaju nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture, a ostala djeca brojeve mogu podići na glavnom ulazu u Uljanik. Upis djece na dan utrke završava 30 minuta prije starta svake dječje utrke.
Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti Službi za rekreaciju Uljanika - SRC Uljanik Veruda na broj telefona 212 136.

Raspored održavanja utrka:

Mini utrka - 2 kilometra, djeca do 14 godina:

Start:

- 9,30 A dječaci do 10 godina 1999. i kasnije
- 9,50 B djevojčice do 10 godina 1999. i kasnije
- 10,10 C dječaci 11 - 12 godina 1997. - 1998.
- 10,25 D djevojčice 11 - 12 godina 1997. - 1998.
- 10,40 E dječaci 13 - 14 godina. 1995. - 1996.
- 10,55 F djevojčice 13 - 14 godina 1995. - 1996.

- 11,30 VELIKA UTRKA

Zamišljena kao posveta danu polaganja kamena temeljca i početku izgradnje Brodogradilišta 9. prosinca 1856. godine, Utrka Dan Uljanika neprekidno se održava od 1983. godine, a 27. utrku kao i sve dosadašnje organizira RSD Uljanik uz pomoć volontera i društava Uljanik grupe.

Preuzeto sa stranica RSD Uljanik


- 09:17 - Komentari (5) - Isprintaj - #

16.10.2009., petak

Zimska liga 2009/2010.

Sa svih strana me kritiziraju da još nisam najavio 6. izdanje riječke zimske lige u trčanju. Neki misle da neće ni biti. Pa dobro, evo onda zvanične najave na linku tu desno ...

Za one koji su prelijeni da detaljno pročitaju propozicije naglašavam nekoliko bitnih promjena. Najveća novost je uvođenje apsolutnih kategorija u ravnopravni sustav nagrađivanja kao i po hendikepu. Dakle ono malo perja ide prvim trima ženama i muškarcima u apsolutnoj kategoriji i prvim trima u obračunu prema hendikepu. Ako netko ostvari pravo na nagradu po dva kriterija ide mu ono što mu više ogovara. Mislim da će sad napokon svi biti zadovoljni. (Roler i Zole se ne računaju, oni nikad nisu zadovoljni) Osim toga u ekipnom dijelu računa se samo jedan rezultat sa hendikepom. Novost je i to da će 5. kolo odsada biti memorijalna utrka Ivan Stipaničić i posebno će biti proglašeni pobjednici u toj utrci u muškoj/ženskoj i kategoriji muških od 60 do 70 godina. To je bila Ivanova kategorija iako u toj kategoriji nije, na žalost, istrčao nijedu utrku.


- 14:27 - Komentari (9) - Isprintaj - #