srijeda, 30.07.2008.

6. Away

Image Hosted by ImageShack.us
- Obožavam Sharon!

Dragi moji, napuštam vas na neko vrijeme. Ne brinite nije inspiracija u pitanju nego idem na more, a tamo neću imati pristup kompjuteru. Biću na moru do 11.8. a onda idem tko zna gdje.
Obećajem da ću čim se vratim komenirati sve postove koje sam propustila, zato mi molim vas javljajte za nove postove.
Šta još da vam kažem? Ništa.
To bi bilo sve.
Ljubi vas Dakota.



- 15:52 - Komentari (12) - Isprintaj - #

srijeda, 23.07.2008.

5. The fear of silent nights

*part one

Image Hosted by ImageShack.us


"In my field of paper flowers
And candy clouds of lullaby
I lie inside myself
for hours and watch my purple
sky fly over me ."


Sjedila sam pod gomilom neuredno nabacanih plahti čiji su vrhovi tek ponegdje doirivali pod očiju prikovanih za teška zastarjela vrata spavaonice. U ruci sam se poigravala sa šarenim penkalom dok su mi se usne same od sebe izvijale u neku pjevljivu melodiju. Bilo je kasno popodne, a vjetar je lijeno i bezvoljno lupao po prozorskom oknu tako nervirajući i sebe i mene.
“Ma znam, rekla sam mu…” Veseli hihot Cho Chang i njenih prijateljica zaparao je tišinu u spavaonici, malo su se pomučile dok su otklonile teško drvo sa ulaza te su teatralno, pa skoro plešući umarširale unutra.
“Oh, nismo znale da si ovdje.” Reče Cho sa dozom sarkazma u glasu, dok su se njene prijateljice tiho smješkale iza nje.
“Ne brini na odlasku sam.” Nacerila sam se dok sam se sa lakoćom digla s kreveta i sa sobom povukla nekolicinu prekrivača.
Nečujno su se spustili na pod zaklanjajući moje četiri bilježnice iz Preobrazbe.
Sustila sam se niz mramorne stepenice u prepunu društvenu, a pod nogama sam mogla osjetiti lagane vibracije nastale glasnim dječijim uzvicima ili teškim koracima.
“Dakota, čekaj!” Glasno je viknuo Harry potrčavši za mnom spetno izbjegavajući četiri prvaščića koja suu mu se našla na putu.
Stala sam mirno čekajući da mi se on pridruži, pomalo znatiželjna pitajući se što želi od mene.
“Ideš li do Maggs?” Upitao je dok su mu oči zateperile pod blagim svjetlom voštanica.
“Aha, da joj prenesem neku poruku.”
“Ne moraš, ali joj daj ovo.” Iz džepa pelerine izadio je tamnoplavu kutijicu obika pravougaonika ukrašenu sebrnkastom mašnom.
“U redu.” Primila sam kutijicu i istrčala van.

Društvena Slytherina bila je neobično mirna, samo bi se ponegdje čuo poneki šapat, ali ito je bilo pretiho da bi narušilo tišinu. Pretpostavila sam da su se i oni otišli pridružiti partyju koji su Hufflepuffci organizirali, jer tko bi još odbio besplatan alkohol i čokoladu.
“Dakota!” Emily je preskakala po jednu stepenicu kako bi se što prije našla u mojoj blizini jer očito je imala nešto važno za reći.
“Da Em, što je bilo?” Bacila sam se na veliki crni naslonjač sklanjajući kosu koja mi je pri tom prekrila lice.
“Quentin je rekao da je uspio naći vezu sa Gabrielle Van Gogh.”
“Da?”
“Bella Black.”
“Mislim da ju znam, Gryffindorka, zar ne?”
“Aha, ali ujendo i jedna od Gabynih mladih štićenica.”
“Super, sutra ćemo pričati s njom i ona je vjerojatno kao i pola Hogwartsa pijana. A gdje je Quentin?”
“Nemam pojma, rekao je da mora nešto obaviti.” Emily se poslužila keskom sa čokoladnom mrvicama koji se stajao na stolu. “Ideš na tulum?”

“Ne, ne da mi se.” Odmahnula sam rukom bacivši letimičan pogled na nekolicinu Slytherinaca koji su polu trijezni, teškim koracima ušli u društvenu.
“Ej Bachova, što ti radiš ovdje?!” Emett Sawyer, inače kapetan Slytherinskog metlbojskog tima, viknuo prestrašivši me svojim hrapavim, dubokim glasom.
“Crta, pijani idiote!” Grubo sam ga odgurnula od sebe i skočila iz naslonjača. “Idemo Em.”

***
Vjetar je utihnuo. Jesenji bal zlatnog lišća nečujno je prestao, sada su svi mogi uzeti predah, spavati. Spustila sam se na kamenu klupu i duboko udahnula, te pogled usmejrila ka dalekom jarkonarandžastom horizontu koji se svečano uzidazo i izgledao veličanstveno, kao da je zapaljen.

Upustila sam se u laganu šetnju kako bi iskristalisala misli i uživala u čarima jeseni. Kiša je već odavno prešla u blago rominjanje, a vjetar je jače zapuhao povikavši sa sobom gomilu sasušenog, prljavog lišća. Očistila sam pelerinu i spustila se kraj Crnog Jezera. Izgledao je tako uspavano, u stvari čitav krajolik je izgelao spokojno. No svi znaju da dobrim stvarima uvjek dolazi kraj.

“Ah eno je!” Netko je veselo uzviknuo, dok sam čula zvuk štikli kako se lomi među morkim obalskim kamenjem. Okrenula sam se da vidim o kome je riječ i prepoznala sam novonarku Dnevnog Proroka, kojoj je ako se ne varam bilo ime Rita.
“Dušice, šta ćeš tu, zar nisi znala da dolazimo.” Iskezila se, popavljajući svoje neobične crne naočare dok se za njom vukao fotograf i njeno zeleno pero.
“Ne, uostalom šta ću vam ja?” Moja boja glasa ju je iznenadila te je dala peru znak da prestane sa šaranjem po bločiću.
“Kakvo je to pitanje?” Vještački se nasmiješila pogledom prelazeći preko bilješki u bločiću, te se svoje prodorne zelene zjenice vratila na mene.
“Jednostavno, koje zajtjeva odgovor.” Odbrusila sam nezainteresirane te krenula natrag prema dvorcu.
“Trebam napisati članak o Valeriji Dawn i trebam tvoju izjavu budući da je bila bliska s tvojom mamom.”
Podrugljivo sam se nasmiješila na ovu rečenicu te nastavila koračati ne osvrćući se kako bih vidjela njenu reakciju.

***
“Je li i tebe uhvatila?” Upitala me Maggie kada sam ušla u njenu spavaonicu, odloživši Metal Hammer na noćni ormarić.
“Jest nažalost.” Sjela sam na krevet kraj njeoslonivši glavu na meki perjani jastuk.
“Jeste razgovarale sa Bellom?” Upita Lizzie istrčavajući iz kupaonice ručnikom prolazeći kroz svoju zlatnoplavu kosu.
“Nismo još, nikako je nisma uspjela naći.” Odgovoi Maggie umjesto mene jer sam bila previše zauzeta pokušajem iščitavanjem nekog članka u Metal Hammeru. Bezuspješno, jer nisam znala njemački.
“Ajmo, večera će sad!” Maggie nasmješeno skoči s kreveta snažno me udarivši nogama. Jauknula sma i vratila joj, što je rezultiralo kratkom tučom koju je Quentin zaustavio kad je ušao.
“Idemo divljaci.” Snažno me je povukao za ručni zglob.

"Swallow it up for the sound of my screaming
cannot cease for the fear of silent night
Oh how I long for the deep sleep dreaming
the goddess of imaginary light."


Hodnici su bili pusti. Svi su već odavno napunili Veliku Dvoranu dok je sada već ledeni vjetar osvježavao kamene zidove i gasio tople baklje.
“Ajme moram nešto obaviti, naćićemo se u Dvorani!” Lizzie se lupila u čelo i otrčala praćena oštrim, otsječnim zvukovima svoji crvenih potpetica.

Dvorana je izgledala neobično lijepo. Plafon je bio okićen sa bezbroj zlaćanih zvijezda, dok su po uglovima bile postavljene tek upaljene voštanice. Nasmješila sam se i smjestila na klupu izmeđuu Lane i Keitha.
Keith se uprvao spremao nešto reći kada je gorki vrisak rasparao je osmjehe i galamu u Velikoj Dvorani...

***
Ima nešto nemirno u tim tihim noćima

Nastaviće se…

- 02:18 - Komentari (7) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.07.2008.

4. You can't remember where it was this dream had stopped?

Post posvećen Jimu Morrisonu i Kurtu Cobainu.


*Nemojte me ubiti zbog još jedne promjene. Dakota će se od sada prezivati Bach i ovaj post početak je šeste godine u Hogwartsu. Ostalo ostaje isto.

Sunce na zalasku posljednji put se pozdravilo sa zelenim brežuljcima i ledenim plavkastim potočićima. Glasno je mahnulo i onda prepustilo noći da odigra svoju ulogu. Tišinu u kupeu popunjavao je tekst Smells Like Teen Spirit, Nirvana, jedini bend koji smo svi voljeli.

With the lights out it's less dangerous
Here we are now, entertain us
I feel stupid and contagious
here we are now, entertain us!


Glasno je povikao Kurt Cobain, i time me natjerao da pomislim kako nama treba malo zabave. Previše smo se mučili i razmišljali.

I'm worse at what I do best, and for this gift I feel blessed, nastavio je energično pjevati, a ja sam svoje zjenice prebacila na Lizzie, koja je nonšalatno sjedila priljepljena uz prozor. Pitala sam se što je toliko zamišljena? Valeria nije bila razlog, sigurno, predobro sam znala čitati ljude.

„Liz, čokoladu?“ Pružila sam joj veliku čokoladu sa lješnjacima i suhim grožđem, na što su njene oči veselo poigrale te se premjestila kraj mene da bi obe nesmetano mogle uživati u čokoladi.

„Hvala, to mi je trebalo.“ Kutovi usna razviše joj se u osmjeh, te uze još jedan zalogaj i otpi dugačak gutljaj vode.

„Daj i meni malo.“ Keith čežnjivo pogleda ka nama te oprezno spusti Laninu glavu, koja je spavala, na jastuk koji je na brzinu sačinio od svoje kožne jakne i zamjenio se sa Emily za mjesto.

Emily pažljivo osmotri nas troje te uze svoju šarenu grafitnu olovku i pretpostavljam ucrta naša lica na papir.

„Prebaci dosadila mi je ta pjesma.“ Požali se Maggie spuštajući Metal Hammer na krilo. Razmišljala je par trenutaka te prebacila na Lithium. Nasmiješila se i ponovo bacila na prelistavanje časopisa kojeg je mislim pročitala toliko puta da zna svaku riječ na pamet, ali bilo je dosadno.

„Jesi ponijela neku Kingovu knjigu?“ Upita Lizzie smještajući glavu na moje rame pogleda još uvjek prikovanog za prozor.

„Imam `To` i `Zelenu milju`, pa ti biraj.“ Bacila sam joj dvije teške knjige na krilo, preko čijih se crnih korica osikavalo lice klauna. Jezivog, , ma užasnog. Oduvjek sam mrzila klaune. Bili nisu uopće bili zabavni, kakvi bi trebali biti. Bili su hladni i imali su zlo lice.
Druga je bila tanja, na njenim koricama isprepletale su se zelena i crna, dok se sjena zagonetnog muškaraca lagano ocrtavala preko tamnih boja.

„Uzeću Zelenu Milju.“

I like it - I'm not gonna crack
I miss you - I'm not gonna crack
I love you - I'm not gonna crack
I kill you - I'm not gonna crack


Imala sam osjećaj da su sati prošli prije nego što smo se vratili u Hogwarts. Bio je onakav kakvog sam ga prošlog ljeta ostavila. Hladno, magično zdanje pažljivo skriveno od znatiželjnih očiju bezjaka. Ništa se nije promijenilo. Ni najmanja sitnica.

Odmah sam sjela na kraj Slytherinskog stola gdje sam tjekom godina inače sljedila. Iako sam bila u Ravenclawu svi sa kojim sam se ja družila bili su u Slytherinu, tako da sam bila stranac za stolim vlastitog doma.

„I?“ Upita Emily smiještajući komad mesa u svoj snježnobijeli tanjur.

„Što I?“ Upitah, otpivši gutljaj soka od bundeve, ne bi li ubalžila žeđ. Nije pomoglo.

„Znate dobro!“ Namrštila se i ispustila srebrnkastu vilicu koja se uz blagi tresak smjestila na pod. „Kvragu!“ Viknula je spuštajući ruke uz tijelo.

„Em, smiri se. Poslje ćemo o tome.“ Lana se blago nasmiješila dodavajući joj vilicu koja je pala.

Ostali učenici nesmetano su trčali po dvorani, razmjenjivali iskustva s ljeta i veselo se smješkali. Kako bih voljela da sam kao oni!

Skolopila sam oči i snažno vrisnula u sebi, otpivši do kraja sok od bundeve.

***
In my world
Love is for poets
Never the famous balcony scene
Just a dying faith
On a heaven's gate.


U pozadini čule su se riječi Nightwisha, dok sam sanjala, svima poznatu dramu Romeo i Julia. Ali, nešto je bilo dugačije

Stajala je na balkonu, tako porculanska i nestvarna. Duga kosa prekrivala joj je ramena dok je gledala u svoj najveći porok i najveću čežnju.
On joj je pričao, ali kao da ga nije željela čuti. Te kratke trenutke koji su bili jedino što su imali nije željela potrošiti na riječi, ali uživala je u mekoći njegovog glasa.
Sve je bilo savršeno u jednom trenutku, ali u drugom sve je nestalo.

Blink your eyes just onec to see everything in ruins

Mrtva, izmučena tijela dvoje ljubavnika bili su nemarno položeni i surovo odvojeni jedno od drugog.

Sa balkona pobjedonosno ih je posmatrao njihov ubica, kukavički skrivajući svoje lice.
No, ona kao da je mogla čuti moje misli, te je laganim, teatralnim pokretom otklonila kukuljicu otkrivajući svoje prekrasno, ali demonsko lice. Valeria Dawn.
Zlobno se nasmiješila, dok je posmatrala kako se krv Romea i Julije stapa u jednu, a onda samo zajedno pogledale u njih…

U užasu i snažnov vrisku probudila sam se oblivena ledenim znojem koji se neprestno slivao niz moje lice…

- 16:35 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.