po putu i azimutu

16.05.2012., srijeda


Dan općine Tinjan
Prošli vikend bili smo na proslavi Dana općine Tinjan, po običaju uz bogat sportski i kulturno umjetnički program. Uz mali nogomet, jahanje, pljočkarenje i druge aktivnosti bilo je i orijentacijsko trčanje, zadnja utrka Torpedo kupa proljeće 2012. Pobjednik utrke u u seniorskoj kategoriji bio je Mauricio Krizmanić iz pazinskog Sportskog društva Trickeri, drugi je bio Igor Dučak koji trči za klub Komenda iz Slovenije, a treći Edi Grbac iz OK Torpedo. Kod kadetkinja pobijedila je Iva, a Denis, Mauro i Teo kod dječaka, svi iz OK Torpedo.

Županski kameni stol na vidikovcu u Tinjanu gdje su nekad vijećali, lijevo od njega bio je start point orijentacijske utrke.


Crkva koja mi nije cijela stala u objektiv.


Uličice starog Tinjana koji se spominje još u antici, u rimsko doba Attinianum je čuvao granice porečkog agera prema nedovoljno romaniziranoj unutrašnjosti Istre i nadzirao prometnicu prema Tarsatici..




Turnir u pljočkarenju kojeg smatraju i svjetskim prvenstvom.


Moglo se natjecati i u daljinskom jahanju.


Jedna od kontrolnih točaka u šumi.


Iva nije imala konkurenciju.


Denis, Teo i Mauro sa medaljama.


Jaka konkurencija u seniorima.


Uz 250 besplatnih porcija graha za sve učesnike i goste bilo je i vina i mineralne vode. Gladni orijentacisti su u sredini slike.


Na većim fotkama pogled sa vidikovca, plakat Dana općine Tinjan i pogled na korito Pazinčice kod Pazinske jame.


Nakon što smo pokupili kontrole i spremili šator otišao sam do susjednog mjesta Kringa.


Ovdje počinje staza suhozida.


A Kringa je poznata po prvom europskom vampiru Juri Grando. U kafiću Vampir sam popio kavu, a imaju i koktel Vampir Grando koji nisam kušao jer me čekala vožnja do Rijeke.


DODATAK:

Dok smo u Tinjanu u subotu imali skoro ljetno vrijeme drugi dan sa prozora zgrade u Rijeci vidio sam snijeg na Tuhobiću.
Image and video hosting by TinyPic

- 00:45 - Komentari (23) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.