nedjelja, 13.02.2022.

U voćnjaku i " u govnima"

U voćnjaku



Trenutno su na meti guverneri i vice guverneri. Za sada su u prvom planu Vujčić zbog velike nagrade od mađara i Roman Šubić zbog kupljene nekretnine preko interneta po povoljnoj cijeni. Marival je odabrala dvojicu koji meni pokazuju sjaj i bijedu tog guvernerskog posla. Dakle nećemo ni o Vujčiću, Švaljek, Fras, Šubiću, Drvar. Malo ćemo o Michaelu Faulendu i Slavku Tešiji. Inače na taj Ključni menađment HNB je u 2020.-oj godini potrošio 9,092 milijuna kuna ( od toga 1,275 milijuna kuna na mirovinsko. Sva sreća da se mirovinsko ne plaća na cijeli bruto iznos jer bi nas onda koštali puno više.
Faunlend je inače kupio voćnjak u Dragovinšaku od nekih 4500 m2. U imovinskoj kartici naveo je vrijednost od 75.000,00 kuna. U najnovijoj IK prikazao je da ima nekretninu Vikendicu sa pripadajućim zemljištem. Trebalo bi malo provjeriti radi li se o vikendici ili objektima poljoprivredne namjene koji se isključivo mogu graditi na poljoprivrednom zemljištu, neka provjeri neki novinar ili Novakovička kad pročita ovu objavu, ako prati Blog.hr. Uvijek me u tim IK iznenade krediti naših dužnosnika i saborskih zastupnika, kojih čas ima, čas nema. Tako je i Faulend naveo kredit od 110.000 Eura ( Zagrebačka banka – godina zaduženja 2006. na dvadeset godina. Kredita više nema. Najzanimljivija je polica životnog osiguranja Alianz na 15 godina. Kako tu policu plaća HNB, bilo bi logično da za doživljene bude korisnik onaj tko policu plaća – to nije slučaj. Pa će tako naš Faulend nakon što mu HNB mjesečno uplaćuje 319,99 eura mjesečno 15 godina, dobiti 51.623 eura za doživljenje. I normalno da te police imaju i ostali u HNB-u, kao i većina zaposlenih na našim fakultetima i mnogi drugi. Ne plaćaju, ali država za njih štedi. Štedi i plaća za njih koji primaju 50.000,00 kn plaće. A na gorivo ne moraju potrošiti ni lipe, tako da njih ne brine divljanje cijena. Sve to plaća HNB, pa je tako naveo ostali godišnji prihod od nesamostalnog rada koji se odnosi na refundacije poslodavca po osnovi korištenja automobila u službene svrhe i po osnovi police životnog osiguranja. Pišljivih 64.000,00 kuna. Mashala.

" U govnima "




Sada ćemo malo po principu misli svako da je vice guvernerima lako. Pa sam odabrala Slavka Tešiju. On je tako naveo brdo kreditnih obveza ( koje i nije morao jer Povjerenstvo za sukob interesa nema mogućnost da provjeri navode o kreditima ). Čovjek trenutno ima ukupno mjesečnih obveza po kreditima u iznosu od 12.957,94 kuna ( više banaka Erste, Addiko, Sberbank, Pbz, Imex…) i 3.149,00 kuna mjesečno obveze po raznim karticama. Nije mi jasno kako je živ.
Najzanimljivije je da naša HNB za ove siromaške postoji Udruga BUP-blagajna uzajamne pomoći bankarskih i financijskih radnika i umirovljenika. Pa je tako naš Tešija u 2022. dobio 50.000,00 kuna pozajmice na 20 mjeseci . Rata 2.500,00 kuna . Bez kamata . Nula zarez nula nula.
Ne znam ja bi li bilo dovoljno samo gađati ih jajima ili rajčicama? Ili bi ih trebalo smjestiti u Remetinec ?, a hranu neka im tamo dostavlja HNB, jer im i onako sufinanciraju veći iznos za marendu nego što si većina umirovljenika može priuštiti. Mashala, drugi put.

Eto…

P:S: Zaboravila napisati da je Tešija bio predsjednik Nadzornog odbora Udruge BUP-blagajna uzajamne pomoći bankarskih i financijskih radnika i umirovljenika. Više nije, ali da mi je znati kako je to nadzirao...

- 07:57 -

Komentari (10) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Linkovi