ponedjeljak, 24.01.2022.

Fala ti Bože



Fala ti Bože ili tko čeka, taj dočeka. Znate da nisam normalna, pa su mi zanimacija pretrage izvještaja Ureda za reviziju, imovinskih kartica i razno raznih gluposti vezanih uz naše političare kojima je isključivo na pameti dobrobit građana. Te su imovinske kartice prava farsa jer po njima mogu škrabati što god ih je volja. Novakovička nema ljudi za sve to provjeriti, a i ne provjeravaju baš kad u medijima nemaju što za pratiti.

Poznato je da naš Arsen Bauk slovi za škrticu. Pa očekuješ da mora imat nešto love jer plaće naših saborskih zastupnika i nisu tako male. Pa je tu još paušal od 1500,00 kuna, pa odvojeni život 1000,00 kn, pa 2500,00 za stan koji si mogu iznajmiti ili dobiti od države u Zagrebu i 500,00 kuna za režije. Pitanje je samo gdje je drži. U banci, čarapama, štramcima ….? Godinama on na imovinskoj kartici ima štednju od 1.035.000,00 kuna i 82.001,07 Eura ( IK predana 19.02.2016. ). Isti iznos i 16.12.2017. godine. I sve tako do 11.05.2020. godine. A bilo je tih kartica predanih i ne samo jedna godišnje.

Imovinska kartica predana 13.12.2021. napokon ima promjena. Pa mu kunska štednja iznosi 1.430.000,00 kuna i 82.902,25 Eura. Onda je valjda još malo tražio po svim kantunima, pa je morao predati novu IK 19.01.2022. Na njoj je štednja uvećana i sada iznosi 1.627.234,69 kuna i 82.919,21 Eura. Eto to ti je kad ti je na pameti samo dobrobit tvojih osiromašenih građana, pa samo u nekoliko dana nađeš skoro 200.000,00 kuna.
A spremala sam nešto o Grmoji, Anka je mrak i njenim nekretninama, o Snježani Brzica, Ahmetovički i još nekima, ali Bauk je zaslužio biti na čelu kolone. Sa veseljem iščekujem i ostale imovinske kartice da vidim ima li Anka od nekretnina još koji stan manje, je li Grmoja još u državnoj garsonjeri ili si je našao veći stan, hoće li Ahmetovička napisati od koga odvojeno živi i prima naknadu za odvojeni život...

PS: Napomena za neke. Nije mi žao da sve to ima, jer meni je moja Hrvatska i sa njima i bez njih baš super mjesto za život…

- 06:18 -

Komentari (19) - Isprintaj - #

utorak, 04.01.2022.

O idiotima, budaletinama i damama

Osnovna poruka objave je da se nikad ne ustručavate idiotu i budaletini kojima su „sve ovce službeno na broju“ reći da je budaletina i dami koja to nije reći da nije dama. Samo tako svijet možete činiti boljim.

O idiotu sa petardama

Zbog jednog idiota koji je upravo pred pse moje prijateljice bacio petarde, tražili smo Aru danima. Na sreću, našli smo je. I bez ikakvog problema ću tom idiotu, čim ga vidim, reći da je idiot i budaletina. I nadati se da me neće udariti, jer je dosta tankih živaca….


O idiotu kirurgu zbog kojeg mi je mama završila na dijalizi


Gospodin kardiokirurg je zaključio da je moja majka kardiološki zbrinuta, pa ju je otpustio kući. Bila sam na rubu da ga doslovno tresnem, ali sam mu samo rekla da je potencijalni ubojica, jer je kateter moje majke bio prazan bez mokraće. I bilo mi je dostatno samo opće obrazovanje da shvatim da vrećica bez mokraće tijekom 24 sata znači da sa bubrezima nešto nije u redu. Već sljedećeg dana majka je završila na dijalizi u istoj toj bolnici. Kad sam sljedeći dan otišla do glavne sestre da joj kažem što se dogodilo ( ona mi je kod otpuštanja majke osobno pomogla da majku 100%-tnog invalida odvedem u kolicima do auta ) barem trideset puta mi je rekla: gospođo, žao mi je. Liječniku dan prije nije rekla ništa, iako je trebala, i doista se nadam da je drugi put postupila drugačije….

O idiotkinji liječnici na hitnoj

Sjedim na hitnoj u čekaonici zbog jednog od svojih otrovanja, malo dijete plače. Liječnica u ambulanti dijeli kulinarske recepte sa nekom prijateljicom. Otvaram vrata bez kucanja i zamolim liječnicu da primi bar to malo dijete koje plače i izlazim. 3,2.1 kuhaj je malo odgođeno, a dijete odmah primljeno.
Problem je nastao kad sam ja došla na red. Normalno da je liječnica prema meni bila izuzetno bezobrazna. Pa je marival lijepo ustala, rekla sam joj da imam otrovanje i da ću riskirati da ne stignem do bolnice u Puli, ali da joj jamčim da će se jedino kuhanjem moći baviti, ukoliko budem imala kakvih komplikacija. Hvatali su me po parkiralištu da se vratim u ordinaciju. Čak je i promrmljala neku ispriku.

O liječniku na hitnom prijemu u Rijeci

Iako je otac bio u terminalnoj fazi multiple mielome, liječnica je inzistirala da ga se sa stacionara uputi na hitnu u Rijeci jer se nadala da mu liječnici u bolnici ipak mogu pomoći. Tata je odvezen vozilom hitne, a ja sam vozila sa svojim autom do Rijeke. Pretrage su trajale satima. U jedan sat noću, dolazi do mene liječnik i moli me da odvezem oca do stacionara u svom mjestu, jer hitna noću ne vozi, a oni nemaju slobodan krevet. Pogledam ga i kažem: Da li je moguće da me liječnik pita da nepokretnog oca vozim u dva sata noću 60 kilometara zbog nedostatka kreveta u bolnici i da li ga je barem sram da me to uopće pitao.

Zanimljivo mi je da su me u tim mojim raspravama sa liječnicima, ostali promatrali sa onim blago telećim pogledom sažaljenja i osude. Jer u svim tim situacijama normalno da sam ja bila negativac iliti idiot i budaletina.
I bilo je tih situacija poprilično. I nikad mi nije bio problem reći što mislim. Upoznala sam i divnih liječnika i liječnica, često se čujemo i prođu do mog plastenika. Imam i dosta njihovih mobitela za " zlu ne trebalo". I uvjerena sam da sam svojim postupcima bar pokušala učiniti moje okruženje boljim mjestom za život. Uspjeh nikad nije zajamčen, jer budaletine najčešće ostaju budaletine, ali ja i dalje pokušavam….


A sada o damama

Ja jesam mrvicu „problematična“, ali znam da sam izuzetno dobra osoba. Nisam od ogovaranja, malo se volim zezati, imam neko šesto čulo za „zločeste“, smatram sebe izuzetno bistrom i pametnom, bahatom sa pokrićem. I znam da ne prosipam mržnju po blogu…., ali na svaki udarac obično uzvratim jače…

I tako sam ja u Božičnoj čestitki koju je bug odma pojeo, nevino napisala:

Modrini lijepih orhideja do kud joj pogled seže
Teuti i Morskom da od bloga ne bježe

Pa mi je dama @teuta napisala da će me tužiti, ako je još jednom spomenem. Pa je eto spominjem i prilažem odgovor koji sam im poslala:

marivall
@teuta, ovo gore boldano (Mrš glupačo jedna ajde tamo se zajebavaj sama sa sobom kao i ona anaboni! ) i ne boldano ( Ti marival često kenješ iliti sereš jer si hrabra dok nosiš masku i nitko za tebe ne zna. Ajde to sve meni reci u stvarnosti oči u oči. Usrala bi se od straha. ) u tvom komentaru nikad, ni u ludilu, ne bi napisala jedna dama....

@More ljubavi, ja ne mislim da prljavštinu sijem blogom....

Na sreću, kod mene nema puno komentara, i doista nemam ništa protiv grljenja i ljubljenja, ali ako slučajno u stvarnom životu nakon čitanja ove objave nekoj budaletini kažete da je budaletina, budite sigurni da je to nekad baš nužno reći i dobro se čovjek osjeća....


Eto....:)))

- 15:55 -

Komentari (18) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Linkovi