Marijan M. (43)

subota, 29.10.2005.

Budimpešta

Putešestvije po Europi nastavio sam prošlog tjedna po Mađarskoj, točnije po Budimpešti i Balatonu.
Rezultat toga je, a šta drugo negoli bogata galerija fotki.
Bil sam i prije u Budimpešti, ali ovaj put sam prvi put uspio ukomponirat u poslovne obveze trosatno razgledavanje grada uz kvalitetnog turističkog vodiča.
Budimpešta je jedan od onakvih gradova kakve najviše volim, ima rijeku i život uz rijeku. Za razliku npr. od Zagreba, koji još uvijek bježi od Save.

Dunav i mostovi

dunavski mostovi

Elizabetin most

Citadela

Još jedna stvar koja je oduševljavajuća za turiste je mjesto s kojeg puca pogled na cijeli grad. U slučaju Budimpešte to je Citadela. Osim kaj se lijepo vidi grad ispod brda, ima zanimljivih stvari i gore. Kao npr. ovi ruski topovi, koji podsjećaju na to da su Rusi prije 60 godina oslobodili grad.

ruski topovi

Ne fali naravno ni Japanaca. Na jednog europskog turista, evo njih pedeset iz Japana.

japanezeri

Arhitektura

Evo još malo arhitektonskih slika, a posebno sam ponosan na one sličice koje sam snimio u sumrak ili po mraku. Još jedan dokaz da sam ubo dobar aparat.





Noćne slike

nemam pojma koja je ovo zgrada, ali boje su super

dunavska noć

Ova zadnja fotka snimljena je kroz prozor prestižnog Spoon kafića i lounge bara na jednom od mnogobrojnih brodova na Dunavu.

Za kraj još jednom da izreklamiram svoju online slikovnicu, tko voli fotke tam ima svakakvih, čak i lijepih fotki.

- 17:10 - Komentari (10) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.10.2005.

Alhambra i zagrebački zvjerinjak

Preko nekoliko dana nijesam stigo blogirat, što znači da sam proveo bjutiful vikend s familijom, bez crne kronike i ptičje gripe, samo šetnje, igre i gomila crtića. Prije toga tri sam dana lunjao svijetom, oduševio se Alhambrom i španjolskim plesačicama, a sad je red da istovarim hrpu slika.
Imam preko 220 novih slika, rasporedio sam ih u 4 galerije.

Zoološki vrt

Tri nedjeljna sata u zoološkom vrtu bio nam je jedan od dosad najljepših provoda. Trajalo bi i duže, al' su makli skoro sve pernate životinje. Mi smo ipak bez straha nahranili preostale patkice na jezeru. Lijepo su uredili zoološki vrt, zbilja se isplati otić.

Maksimir

Zoo

Petra i slon

Alhambra

U sklopu njemačko-francusko-španjolske turneje vozikao sam se Andaluzijom, spavao u Granadi i dva sata šetao se po Alhambri. Oduševio sam se. Ostaci srednjevjekovne tvrđave, koja je nekad bila sjedište muslimanskog kraljevstva u Europi, zaista su fascinantni.
A turista k'o kenje. Malo smo se naguravali da snimim dobre fotke, ali isplatilo se. Čak sam uspio napravit i zadovoljavajuće noćne fotke.

Alhambra noću

pogled na Granadu

Palača Carlosa V

Patio de los Arrayanes







Patio de los Leones



Flamenco

Večernji kulturno-umjetnički program u hotelu Palacio de Santa Paula održala je plešuća trupa Lucie Garrido. Lupali su nogama, plesali, pljeskali, pjevali, rastezali violine i gitare... Prekrašno.

















Evo i malo muških, da ne ispadne da slikam samo žemske.

Plesač

Gitarist

Prva vijolina

Oblaci

Kad sam već zatrpao blog s novim fotkama, evo još jedne lijepe galerije koja dokazuje da oblačno vrijeme ne mora uvijek bit ružno. Iskoristio sam let iznad oblaka za portretiranje ovih čudesnih bića i za igru s fotoaparatom.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

- 12:30 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 19.10.2005.

Parabola do Španije

Dijete je sve bolje, još malo pa će skroz ozdravit.

Sad mogu mirne duše krenut prema toplijim krajevima. Idem malo čudnim putem, parabolom preko Vrankfurta i Pariza. Samo kaj te gradove uopće neću vidjet, eventualno ću obavit šoping na jednom ili drugom erodromu.

Alhambra

Evo dok mene nema da popunim blog s još malo autića, jer već dugo nisam ofriškao top-listu.

Frischka Top-lista recenziranih auta
(poredak po subjektivnom dojmu):
1. Toyota Prius
2. Hyundai Terracan 2.9 CRDi
3. Hyundai Sonata 2.4
4. Peugeot 407 SW 2.0 HDi
5. Opel Zafira 1.9 CDTi


6. Škoda Octavia 1.9 TDI DSG, 7. Volkswagen Jetta 2.0 TDI, 8. Hyundai Santa Fe 2.0 CRDi,9. Suzuki Swift 1.3 VVT, 10. Nissan Primera 2.2 dCi, 11. Opel Astra karavan 1.7 CDTi, 12. Renault Scenic 1.5 dCi 100, 13. Volkswagen Golf 1.9 TDI 105, 14. Toyota Corolla 1.4 D-4D, 15. Suzuki Ignis 1.5 VVT.


Odlučio sam skresat listu na 15 auta. Tri noviteta na listi su Večernjakova maratonka Octavia, skroz novi VW Jetta i neobični Suzuki Ignis.

Octavia

Škoda Octavia...
... zauzima visoko mjesto i pobjeđuje u direktnom okršaju s novom Jettom jer je jeftinija, ima veći gepek (560 do 1350 litri) s boljom mogućnošću iskoristivosti, a najviše zbog DSG automatskog mjenjača čiju vrijednost čovjek najviše shvati kad gmiže po gradskoj gužvi. Umjesto da hiljadu puta ubacuješ u prvu, možeš odmarat i lijevu nogu i desnu ruku. Jel za to vrijedi doplatit oko 17.000 kuna, to je već drugo pitanje. Da imam, nadoplatio bih.
DSG mjenjač (dvostruka spojka) u voženom autiću je u kombinaciji je s 1.9 TDI agregatom. Njegovih 105 konja i 250 Nm dovoljno je za sve zahtjeve, a potrošnja je super - ispod 6 litara. Početna cijena takvog auta je oko 148 hiljada kuna, a ima ABS, stakla na struju, 4 zračna...

Jetta

Volkswagen Jetta...
... je nasljednica ne baš uspješne Bore, ali izgleda puno ljepše i luksuznije. Auto je dugačak 455 cm, a iza ima zbilja ogroman gepek od 527 litara. Jebeno je međutim što je rupa uska, pa nije baš iskoristiv za sve terete, poput gepeka na peterovratnoj Octaviji.
Ispod haube potentni je 2.0 TDI agregat sa 140 KS i 320 Nm. Prava mrcina, jest da se čuje k'o traktor, ali kad se počne kopat po asfaltu to se zaboravi. Trebao bi malo trošit, al ja ga nisam mogao spustit ispod 8,5 litri. Jebeš ga, imam tešku nogu.
Jetta u serijskoj opremi ima šest zračnih jastuka, ABS+EDS+ASR, klima-uređaj Climatic, servo upravljač namjestiv po visini i dubini, namjestivo sjedalo vozača, radio s CD-om... Ima je već od 19.210 eura, a moj primjerak s nadograđenim Sportline paketom bio je bliži cifri od 30.000 eura. Too much.

Ignis

Suzuki Ignis...
... je tzv. mali urbani SUV. Izgleda kao terenac, a nije terenac. Malen je za lagano snalaženje u gradu, ali sposoban i za nešto više od penjanja po rubnjacima. Dimenzije su mu 377x165x156 cm. Bitno je spomenuti i 17 cm odignutosti od tla te pogon 4x4, za koji se nadoplaćuje manje od 1000 eura.
Motor je 1,5 VVT benzinac sa 99 KS. Troši između 9 i 10 litara. Vrištavi zvuk tjera čovjeka na ganjanje, ali zbog visoke vozačke pozicije i loših sjedala to uopće nije ugodno. Za familijsku upotrebu bitna je brojka od 236 litara obujma gepeka, koji se spuštanjem sjedala poveća na 526 litara. Primjerak koji sam vozio stoji oko 104.000 kuna, a ima klimu, ABS, 4 zračna jastuka, radio s CD-om, krovne nosače...

- 14:30 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.10.2005.

Bolesno dijete

Kćer mi je već pet dana ful bolesna - povišena temperatura, kašalj, curenje nosa.
Nama starcima to je lako preboljet, ali ona jadna muči se već pet dana i skroz je u k...
Propao nam je i slobodni vikend, pa umjesto da idemo van uživat na suncu i igrat se, morali smo se unutar četiri zida zadovoljit gledanjem crtića i igranjem s lutkama.
Baš sam unhappy zbog nje...
Ajde ljudi pošaljite nam malo pozitivnih misli pa da dijete prije ozdravi...

- 16:50 - Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.10.2005.

Rovinj

Skitam se i snimam ne samo po inostranstvu, nego i po Rvackoj.
Evo, zadnje sam bio u Rovinju.
Neću ništ' pisat o Rovinju, kad vjerojatno u blogosferi ima puno onih koji više od mene znaju o tome lijepom istarskom gradu. Ja ću samo nabacit par foto-impresija, a malo više slika ima u online foto albumu.

Pogled s Katarine





Sv. Eufemija

Sv. Eufemija

rovinjski suton

P.S. postoji neka neobjašnjiva privlačnost između mojeg novog fotoaparata i lijepih žemskih, pa sam opet nasnimio par privlačnih rvatica i ubacio ih u online foto album.

Mešaj mala mešaj

- 09:50 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Test

Test, test, this is a test.
Rekli su da će nešto radit na sistemu i da se neće moć uređivat blogovi, a gle moj post ipak izašao.

- 08:03 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 07.10.2005.

Barcelona

Htjel sam i prije nekaj napisat o izletu do Barcelone, ali bio sam prebukiran s poslom, a kad sam pak napokon našao slobodnog vremena onda nije radio blog-servis. Evo ipak tekstića i fotkica o Barceloni, točnije o okolici Barcelone.
Naime kaj, zbog prirode posla (vozikanje, vozikanje i samo vozikanje), u centar Barcelone nisam uopće ušao, ali zato imam lijepih sličica s cesata ukrug dvjestotinjak kilometara. Kad-tad naći ću vremena za provest cijeli dan i u samom centru Barce.

Velike brdotine

Velike brdotine oko Barce

Castellet

Castellet

Castell de Sant Marcal

Image Hosted by ImageShack.us

Groblje

Groblje u Barceloni

Barcelona je zaista jedan od najkrasnijih gradova Europe, ali i okolica je impresivna. Prošli smo desetine katalonskih sela i gradića i osjećali smo se k'o doma. Imena nekih mjesta skroz su erotična, npr. Esparaguerra. Još smo se provezli kroz Vilafrancu, Pieru, Granollers, Moiu, Vic, a u trajnom sjećanju ostat će mi Castelltercol. Tamo sam doživio još jednu saobraćajku. Više ih nit ne brojim.

Tropical

Bilo je naravno i ljepšijeh događaja. Kao npr. dvosatno izležavanje u beach clubu Tropical u Gavi, na skoro trideset stupnjeva, dok je istovremeno u Zagrebu pljuštala kiša.

Ova hrpa špeka desno sam ja

Naravno da sam išao namočiti papke, a usput sam, ni sam ne znam kak, uspio napravit glupu pozu.

Pozer

Sjedeć u klubu igrao sam se s fotoaparatom i moram se pohvalit da sam ko pravi paparaco uspio s pedesetak metara sasvim jasno snimit određene stvari. Imate samo jednom priliku pogađati koje su prave,a koje umjetne.

Umjetn(ičk)o djelo

Prirodno bogatstvo

Kurabe

Sličice umjetnih i prirodnih grudvi, kao i još mnogo lijepih ženskih spodoba, bolje se može pogledat na
online albumu.
S putovanja u Barcelonu imam i fotke jedne od neizostavnih turističkih atrakcija za sve putnike cestom uz more prema jugu. Riječ je o kurabama. Svih vrsta i fela, veličina i manjina, pofarbanima i blijedima, debelima i mršavima, skupima i jeftinima... Vole pokazivat srednji prst kad ih slikaš.

Kurabe

Dekle stoje uz cestu pa tko voli nek izvoli. Navodno koštaju od 20 do 50 eura. Navodno, tak sam čuo. Ne znam kaj se dobije za tu cifru. Nemam ja pojma o tome.

- 19:55 - Komentari (15) - Isprintaj - #

srijeda, 05.10.2005.

Barcelona - kurbe, plaža i crash-test

Dobar naslov, zar ne?
Zasad imam samo naslov, post s mnogo slika stiže kad se oporavim. Za dan-dva, who knows, možda i danas.

- 09:01 - Komentari (5) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.10.2005.

Berba

Vikend je bil idealan za berbu. Zna se tko je bila glavna beračica.

Petra

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< listopad, 2005 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Kaj je ovo?

Brzi pregled ili arhiva

Blogeri i blogerice (osobni izbor)