četvrtak, 18.10.2007.

FUCK PRIJATELJSTVO ili LOGIČKA PREMETALJKA

Tvrdnja:" - Daj Bojane ne seri, kak možeš tvrdit takve gluposti. Ako hoću imat frendicu onda mora biti jebeno ružna, ili ja moram biti brutalno ružan, a ona zgodna. To je jedini uvjet da tako nešto može postojati!"
* * *
Ovakvo nešto 100x je prožvakana tema, ali vjerujte u muškom društvu uvijek završi podjelom crno na bijelo. Jedni se kunu u sve živo da je takvo nešto znanstvena fantastika i da kad tad taj friendship preraste u fuckship. To je neki argument koji bi kao trebao garantirati nemogućnost m-f prijateljstava.

Idemo malo vidjeti kako stvari stoje:
Da odmah razjasnim stvar, daleko od toga da muški rod nije za soluciju da fuck-prijateljstva zažive, ona u velikoj većini i postoje, ali povremeno nalaženje radi premiksavanja tjelesnih izlučevina ipak nije prijateljstvo (znači - fuckfriend ne ulazi u kategoriju frend kao njegova podkategorija).
Izgled kao uvijet
Postavljanje izgleda kao uvjeta prijateljstva prva je i najčešća greška koju mi muški činimo. Pošto nas većina razmišlja kroz onaj manji, nezavisni ali većinom dominantni međunožni mozak, ako su ispred nas sise one su tu da se prementnu kroz prste a ne da se prijateljuje s vlasnicom. Ako se i prijateljuje onda je to zato da se bude u njihovoj blizini. I da se na kraju eventualno premetnu. Prijateljstvo pada u vodu kada to učini netko drugi umjesto vas. Tu dolazimo do pojma "ljubomorni prijatelj" a u defniciji prijateljstva trebala bi stajati podrška i razumijevanje, a ne opstrukcija prijateljičine veze. Što nas opet vodi do zaključka da niti "ljubomorni prijatelj" nije prijatelj.
Prekid-prijateljstvo
Tu su cure ipak u većini. Pogotovo ako znaju da su krive za prekid veze ili jednostavno ako imaju preveliku količinu empatije pa im je žao jadnika. "Ono gle, slobodno mi se javi pa možemo na neku kavu" ili "zašto nebi ostali prijatelji". Oni mogu otići na kavu ali pod br1. nemogu postati prijatelji upravo zbog rušenja njihovog odnosa više razine - njihove veze. A pod br2. nemogu biti prijatelji jer se vraćaju na onu kategoriju "ljubomornog prijatelja" za kojega smo već rekli da nije prijatelji.
Curina prijateljica i dečkov prijatelj
Ako živite u zabludi da je curina frendica i vaša ako ste 3 puta skupa izašli van - greška. Ona vam ne može biti prijateljica jer je njezina primarna uloga prijateljstvo sa vašom curom, a kako vam cura nije prijateljica (radi se o odnosu višeg stupnja), onda ni njezina prijateljica to isto nije ni vama. Jer kako prijatelj od nekoga tko nije vaš prijatelj može biti vaš prijatelj? :) To vrijedi za cure.
Dečkov prijatelj kao vaš prijatelj je puno lakše objašnjiv kao nemoguć upravo zbog same činjenice da ste žensko. A ako mu je pravi prijatelj, onda iskreno prijateljstvo pada u vodu zbog vašeg dečka. Jer kako možete biti bolji s njegovim frendom nego s njim. (ova kombinacija ipak je ostvariva - pod uvjetom da vam je dečkov prijatelj zanimljiviji od vašeg dečka, pa onda dečku ponudite silazak na stepenicu ispod, a dečkovog prijatelja promovirate u dečka, koji vam onda normalno više nije prijatelj).
Muško-žensko prijateljstvo
Ona koja znate - to su pod br 1. ili ljudi više dimenzije sa moćima potpunog zanemarivanja fizičke privlačnosti i niskih strasti ili br2. potpuni aseksualci ili pod br3. fatalno zaljubljene jedinke koje cijeloga života glume prijateljstvo koje je u njihovim očim iznad fizičke veze koju ostvaruju kroz brak ili dugotrajno hodanje.

Dakle jeli takva stvar moguća? Da čujem....

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.