mallacarobnica

26.07.2009., nedjelja

o obitelji Weasley


Ronald Bilius Wasley
Zvan:Ron
Rođen:1.3.1980
Obitelj: mama Molly,tata Arthur,brača Bill,Charlie,Percy,Fred,George i sestra Ginny
Boja očiju:plava
Boja kose:plameno crvena
Ljubimac:štakor Šugonja i poslije sova Prasac
Patronus:Jack Russel terijer
Bauk:pauk
U filmu ga glumi:Rupert Grint
Ron je crvenokosi, pjegavi i krakati dječak kojeg je Harry upoznao u Hogwarts Expresu kada je sjeo u njegov odjeljak.Odonda su najbolji prijatelji, te su nerazdvojni.Slušaju iste predmete I uvijek pomažu jedan drugome.
Šesto dijete Weasleyvih, voli igrati šah,igra na mjestu vratara u metloboju,potječe iz siromašne obitelji,najbolja mu je prijateljica Hermiona Granger,prva cura mu je Lavender Brown

Ginny Weasley
Ginny je Ronova sestra također pjegava i riđe kose kao i svi Weasleyji.Dvije godine je mlađa od Harryja.Od prve godine školovanja je zaljubljena u njega, a Harry se u nju zaljubljuje tek na svojoj šestoj godini kada i prohodaju.No ipak na kraju godine prekinu jer se Harry boji za nju.

Percy Weasley
Ronov stariji crvenokosi pjegavi brat Percy je prefekt koji voli poštivati pravila.Na zadnjoj godini svoga školovanja postaje i glavni prefekt.Nakon škole odlazi raditi u Ministarstvo magije te postaje Crouchov pomočnik.

Blizanci Weasley
Jedini blizanci u obitelji Weasley su Fred i George.Dobri su prijatelji.Zahvaljujući njima Harry je nabavio mapu za harenje. Skloni su nepodopštinama te znaju sve tajne putove u Hogwartsu.Na završnoj sedmoj godini napuštaju školu te izvode razne glupsti na račun prof. Dolores Umbridge.

Bill Weasley
Jedan od najstarijih članova obitelji Weasley je Bill.Radi u banci Gringotts. Ima naušnice u obliku očnjaka. U četvrtom djelu pomaže Fleur oko engleskog, u petom djelu se zaljubljuju, a u šestom planiraju vjenčanje.

Charlie Weasley
Charlie otprilike jednako star kao Bill.Samo on nema curu i radi u Rumujskoj sa zmajevima. Bio je jedan od najboljih tragača Hogwartsa uz Harryja.Da nije otišao u Rumunjsku mogao je igrati za reprezentaciju Engleske.

Arthur i Molly Weasley
Crvenokosi Arthur i Molly su vrlo siromašni. Svojoj djeci kupuju sve rabljene stvari. Arthur radi u ministarstvu te ne dobiva promaknuće do šeste knjige gdje ga napokon dobije. Nije ga dobio zbog svoje ljubavi prema bezjacima.Molly je nezaposlena(ona je domaćica).Imaju šestero djece.Žive u velikoj ,ali pomalo oskudnoj kući- po Ronovu mišljenju, koju nazivaju Jazbina.

- 12:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (4)
Rujan 2009 (5)
Kolovoz 2009 (15)
Srpanj 2009 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi