Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mallacarobnica

Marketing

o obitelji Weasley


Ronald Bilius Wasley
Zvan:Ron
Rođen:1.3.1980
Obitelj: mama Molly,tata Arthur,brača Bill,Charlie,Percy,Fred,George i sestra Ginny
Boja očiju:plava
Boja kose:plameno crvena
Ljubimac:štakor Šugonja i poslije sova Prasac
Patronus:Jack Russel terijer
Bauk:pauk
U filmu ga glumi:Rupert Grint
Ron je crvenokosi, pjegavi i krakati dječak kojeg je Harry upoznao u Hogwarts Expresu kada je sjeo u njegov odjeljak.Odonda su najbolji prijatelji, te su nerazdvojni.Slušaju iste predmete I uvijek pomažu jedan drugome.
Šesto dijete Weasleyvih, voli igrati šah,igra na mjestu vratara u metloboju,potječe iz siromašne obitelji,najbolja mu je prijateljica Hermiona Granger,prva cura mu je Lavender Brown

Ginny Weasley
Ginny je Ronova sestra također pjegava i riđe kose kao i svi Weasleyji.Dvije godine je mlađa od Harryja.Od prve godine školovanja je zaljubljena u njega, a Harry se u nju zaljubljuje tek na svojoj šestoj godini kada i prohodaju.No ipak na kraju godine prekinu jer se Harry boji za nju.

Percy Weasley
Ronov stariji crvenokosi pjegavi brat Percy je prefekt koji voli poštivati pravila.Na zadnjoj godini svoga školovanja postaje i glavni prefekt.Nakon škole odlazi raditi u Ministarstvo magije te postaje Crouchov pomočnik.

Blizanci Weasley
Jedini blizanci u obitelji Weasley su Fred i George.Dobri su prijatelji.Zahvaljujući njima Harry je nabavio mapu za harenje. Skloni su nepodopštinama te znaju sve tajne putove u Hogwartsu.Na završnoj sedmoj godini napuštaju školu te izvode razne glupsti na račun prof. Dolores Umbridge.

Bill Weasley
Jedan od najstarijih članova obitelji Weasley je Bill.Radi u banci Gringotts. Ima naušnice u obliku očnjaka. U četvrtom djelu pomaže Fleur oko engleskog, u petom djelu se zaljubljuju, a u šestom planiraju vjenčanje.

Charlie Weasley
Charlie otprilike jednako star kao Bill.Samo on nema curu i radi u Rumujskoj sa zmajevima. Bio je jedan od najboljih tragača Hogwartsa uz Harryja.Da nije otišao u Rumunjsku mogao je igrati za reprezentaciju Engleske.

Arthur i Molly Weasley
Crvenokosi Arthur i Molly su vrlo siromašni. Svojoj djeci kupuju sve rabljene stvari. Arthur radi u ministarstvu te ne dobiva promaknuće do šeste knjige gdje ga napokon dobije. Nije ga dobio zbog svoje ljubavi prema bezjacima.Molly je nezaposlena(ona je domaćica).Imaju šestero djece.Žive u velikoj ,ali pomalo oskudnoj kući- po Ronovu mišljenju, koju nazivaju Jazbina.


Post je objavljen 26.07.2009. u 12:09 sati.