joj dragi moji evo vratih vam se ja. puna energije za nove radne pobjede. do sutra.
stvarno sam se odmorila. imali smo neki laganini tempo, doručak od jedno dva sata, kavica, plaža, večerica. korčula je bila pun pogodak. dobro je da je taj otok izbjegao pompu naših jet setera kao npr. hvar. strani jet seteri npr obavezno dolaze i na koručulu. tako da su se svi brodovi koji su viđeni i o kojima je pisano da su se pojavili na hvaru u roku od dan dva naravno pojavili i na korčuli! tko bi pametan zaobišao taj prekrasan grad?!

to vam je taj prekrasni grad snimljen iz choshka terase.
teshko da vam mogu docharati kak je tamo more bistro i tirkizno i kak je pjesak i kamnje bijelo. al evo ovak vam izgleda moja noga u to moru.

stvarno sam se odmorila. imali smo neki laganini tempo, doručak od jedno dva sata, kavica, plaža, večerica. korčula je bila pun pogodak. dobro je da je taj otok izbjegao pompu naših jet setera kao npr. hvar. strani jet seteri npr obavezno dolaze i na koručulu. tako da su se svi brodovi koji su viđeni i o kojima je pisano da su se pojavili na hvaru u roku od dan dva naravno pojavili i na korčuli! tko bi pametan zaobišao taj prekrasan grad?!

to vam je taj prekrasni grad snimljen iz choshka terase.
teshko da vam mogu docharati kak je tamo more bistro i tirkizno i kak je pjesak i kamnje bijelo. al evo ovak vam izgleda moja noga u to moru.

znate kaj dragi moji. odoh vam ja na godišnji. idem kisnuti, kupati se uprehladnom moru. shto god. ali idem se malo odmoriti. nemerem vishe. znam da u zadnje vrijeme puno kukam ali kaj mi se sve izdogadjalo u zadnje vrijeme nije ni chudno.
nadam se boljem raspolozhnju kada se vratim i nekoj vechoj inspiraciji. sve se koji puta zachudim na vasoj vjernosti iako sam u zadnje vrijeme samo nekaj cvilila i nisam bash bila ni redovita.
desert za kraj:
3 jaja
2 i pol dcl mlijeka
5 ili 6 žlica brašna
malo soli
borovnice (može i smrznute)
1. odvojite žumanjke od bjelanjaka
2. pomješajte žutanjke, brašno i mlijeko. smjesa koju dobijete mora biti malo gušća od normalne smjese za palačinke
3. istucite od bjelanjaka i malo soli čvrsti snjeg
4. lagano u žumanjke, mlijeko i brašno žlicu po žlicu umješajte bjelanjke
u tavu stavite malo ulja. stavite smjesu koja mora biti kompaktna na tavu, ako vam se razljeva po tavi onda je pre rijetka. palačinke moraju biti promjera cca 12-tak centimetara, ne veće. i debele.
kada je prva strana gotova s gornje strane pospite malo borovnica i okrenite.
ne treba vam nish drugo uz ovu divotu.
varijacija na temu je da npr umjesto borovnica pospete sa kukuruzom i onda servirate sa malo putra.
pusa i hugzovi svima
mala
nadam se boljem raspolozhnju kada se vratim i nekoj vechoj inspiraciji. sve se koji puta zachudim na vasoj vjernosti iako sam u zadnje vrijeme samo nekaj cvilila i nisam bash bila ni redovita.
desert za kraj:
3 jaja
2 i pol dcl mlijeka
5 ili 6 žlica brašna
malo soli
borovnice (može i smrznute)
1. odvojite žumanjke od bjelanjaka
2. pomješajte žutanjke, brašno i mlijeko. smjesa koju dobijete mora biti malo gušća od normalne smjese za palačinke
3. istucite od bjelanjaka i malo soli čvrsti snjeg
4. lagano u žumanjke, mlijeko i brašno žlicu po žlicu umješajte bjelanjke
u tavu stavite malo ulja. stavite smjesu koja mora biti kompaktna na tavu, ako vam se razljeva po tavi onda je pre rijetka. palačinke moraju biti promjera cca 12-tak centimetara, ne veće. i debele.
kada je prva strana gotova s gornje strane pospite malo borovnica i okrenite.
ne treba vam nish drugo uz ovu divotu.
varijacija na temu je da npr umjesto borovnica pospete sa kukuruzom i onda servirate sa malo putra.
pusa i hugzovi svima
mala
jucher
- lupa mi srce i puls mi je 130
- da? zakaj?
- ne znam
- a kaj ti je?
- preskakuje mi srce
- jesi izvadila meso iz frizera?
- jesam - tishina
- dobro onda
- nije dobro. srce mi preskakuje
- e a jel ima rizhe?
- ima od jucher.
- a kaj si ti loshe volje
- nisam. ne osjecham se bash sjajno
- zakaj?
-...srce mi lupa
- pa od chega ti je sad to?
- pa od stresa valjda, znash da sam ti prichala da imam tahikardije i da mi srce preskakuje kad se uzrujam
- pa nemoj se nervirati
- ma o.k. zlato. nechu
i dalje preskakuje. al sada se zhalim vama. ne njemu.
- lupa mi srce i puls mi je 130
- da? zakaj?
- ne znam
- a kaj ti je?
- preskakuje mi srce
- jesi izvadila meso iz frizera?
- jesam - tishina
- dobro onda
- nije dobro. srce mi preskakuje
- e a jel ima rizhe?
- ima od jucher.
- a kaj si ti loshe volje
- nisam. ne osjecham se bash sjajno
- zakaj?
-...srce mi lupa
- pa od chega ti je sad to?
- pa od stresa valjda, znash da sam ti prichala da imam tahikardije i da mi srce preskakuje kad se uzrujam
- pa nemoj se nervirati
- ma o.k. zlato. nechu
i dalje preskakuje. al sada se zhalim vama. ne njemu.
dosta sam umorna. pre umorna. svašta mi se u ovih zadnjih mjesec dva bljakavo izdogadjalo. pa sam umorna. chekam taj svoj gdišnji. josh malo do tada. 15. idem. ako se sjechate, proshle godine nisam bila ni na godishnjem ni na jadranu. zato chu ove godine sve nadoknaditi. idem u srimu kod vodica kod tete. onda chemo do slanog a na kraju ipak na korchulu. nashla sam super appt. simpa neki lik. kad vidim mozhda zasluzhi neku reklamu u vidu slika i to, ali nechu nishta unaprijed.
vizija godishnjeg:
- kava
- kupanje
- hranjenje
i to je to. dobro o.k. izmedju kave i kupanja istrazhivanje otoka. ali nikakvih mentalnih napora ne zhelim.
sada moram josh samo izdržati 6 dana. i ići se zdepilirati.
vizija godishnjeg:
- kava
- kupanje
- hranjenje
i to je to. dobro o.k. izmedju kave i kupanja istrazhivanje otoka. ali nikakvih mentalnih napora ne zhelim.
sada moram josh samo izdržati 6 dana. i ići se zdepilirati.
a joj imam osjechaj da chu prolupati josh dva tjedna do godishnjeg! a do tada jedan fini ljetni ruchak:
kaj vam treba:
nekoliko oslicha. moj dragi i ja pojedemo kilu i pol, on kilu ja pol ali za normalne lude dovoljen je jedan lijepi komad po osobi cca 400 do 500 g
jedan grincajg. ako ne znate kaj je to onda kupite na trzhici: - mrkvica komada 3, pershin u listu i korjenu, celer u listu (i korjen ak nadjete)
1 luk (kapula)
2 ili 3 rezhnja chesnjaka
lovorov list
maslinovo ulje
kvasina ili limun
male vegete
papar u zrnu
sol, krupna morska
kaj radit:
oslicha nek vam ochiste u ribarnici. trept trept okicama obichno upali. ak ne, muchite se sami.
povrche ogulite i narezhite na velike komade. luk, mrkvu, pershin, celer ja samo prepolovim a cheshnjak zarezhem
u veliku, mozhe biti plitka ali nek je velikog promjera, rajnglu (techu) slozhite oslicha i ochishcheno i narezano povrche i lovorov list
dodajte hladnu vodu
posolite i popaprite i povegetirajte ak hochete
dodajte maslinovog ulja
sve to tak stavite na vatricu
kad voda zakipi dodajte kvasinu ili sok od pola limuna
ribica je gotova kada joj pobijele ochi. il je primite za preraju ledjnu pa ak ide lako van gotovo je, il kuhajte cca 10 minuta. ak vam se riba pochne raspadat, prekuhali ste ali nema veze jer je sigurno i dalje.
uz oslicha na lesho kojeg servirate samo sa malo maslinovog ulja posluzhite blitvu (na dalmatinski, s krumpirom). to valjda znate skuhat. prvo u slanu (dosta slanu vodu) stavite krumpir (oguljen, narezan na kocke). krumpir uvijek ide uhladnu vodu. onda kada je krumpir napola kuhan (chak i vishe nego na pola) dodate blitvu. jer povrche se uvijek kuha u vreloj vodi. onda ne izgubi boju. onda kad je sve gotovo ocijedite blitvu, ne ful do kraja. malo papra, malinovi i cheshnjak. i mljac ruchak je gotov.
dobar tek
kaj vam treba:
nekoliko oslicha. moj dragi i ja pojedemo kilu i pol, on kilu ja pol ali za normalne lude dovoljen je jedan lijepi komad po osobi cca 400 do 500 g
jedan grincajg. ako ne znate kaj je to onda kupite na trzhici: - mrkvica komada 3, pershin u listu i korjenu, celer u listu (i korjen ak nadjete)
1 luk (kapula)
2 ili 3 rezhnja chesnjaka
lovorov list
maslinovo ulje
kvasina ili limun
male vegete
papar u zrnu
sol, krupna morska
kaj radit:
oslicha nek vam ochiste u ribarnici. trept trept okicama obichno upali. ak ne, muchite se sami.
povrche ogulite i narezhite na velike komade. luk, mrkvu, pershin, celer ja samo prepolovim a cheshnjak zarezhem
u veliku, mozhe biti plitka ali nek je velikog promjera, rajnglu (techu) slozhite oslicha i ochishcheno i narezano povrche i lovorov list
dodajte hladnu vodu
posolite i popaprite i povegetirajte ak hochete
dodajte maslinovog ulja
sve to tak stavite na vatricu
kad voda zakipi dodajte kvasinu ili sok od pola limuna
ribica je gotova kada joj pobijele ochi. il je primite za preraju ledjnu pa ak ide lako van gotovo je, il kuhajte cca 10 minuta. ak vam se riba pochne raspadat, prekuhali ste ali nema veze jer je sigurno i dalje.
trik - ja vam te ribe izvadim na tanjur pa onda svima popalim natrag glave od riba i vraitm ih u juhu i pustim da se josh malo kuha dok povrche ne omeksha. onda to sve procijedim i smrznem. takvu juhicu koristim za podljevanje rizhota chiji recept ako budete dobri podijelim s vama
uz oslicha na lesho kojeg servirate samo sa malo maslinovog ulja posluzhite blitvu (na dalmatinski, s krumpirom). to valjda znate skuhat. prvo u slanu (dosta slanu vodu) stavite krumpir (oguljen, narezan na kocke). krumpir uvijek ide uhladnu vodu. onda kada je krumpir napola kuhan (chak i vishe nego na pola) dodate blitvu. jer povrche se uvijek kuha u vreloj vodi. onda ne izgubi boju. onda kad je sve gotovo ocijedite blitvu, ne ful do kraja. malo papra, malinovi i cheshnjak. i mljac ruchak je gotov.
dobar tek


