što je novo?

četvrtak, 24.12.2009.

Priča o božićnoj jelki

Iako je centar grada Vrbovca ukrašen jednako kao i prethodnih godina, ove godine nekako posebno sjaji. Božićna jelka nasred trga dar je moje obitelji nakon što je 20 – tak godina rasla u našem dvorištu. Mislim da smo na najljepši mogući način čestitali Božić i Novu godinu građanima Vrbovca koji će u ovoj božićnoj čaroliji uživati do završetka blagdana.

Mama je planirala jelku pokloniti za 2-3 godine, ali je čuvši obavijest da se tradicionalno traži darivatelj bora, odlučila to učiniti odmah. Bor je narastao do 5 metara, a kako ima slabo korijenje, u slučaju jačeg vjetra mogao se srušiti na kuću. Posadili smo ga još 1990. godine u dvorištu nakon završetka blagdana tijekom kojih je ukrašen uljepšavao naš dom. Godinama je tako bor rastao, a nije zahtijevao našu pažnju. Napredovao je bolje od naših kržljavih voćaka u vrtu o kojima brinemo. Zimi je bio prekrasan prekriven snijegom, a ljeti nam stvarao hlad, dok je u predvečerje bio okupljalište hruštova koji su nam letjeli oko glava. Djelatnici Komunalca 11. su prosinca za dvadesetak minuta srušili bor, dizalicom ga stavili na kamion te postavili na trg. Ukrašen je crvenim, srebrnim i šarenim kuglicama, noću svijetle žaruljice, a ispred njega su slamnati Djed Božićnjak i njegovi sobovi koji uveseljavaju djecu. Podsjeća sve koji projure trgom da je Božić, vrijeme ljubavi, darivanja i obiteljskih okupljanja.

Image Hosted by ImageShack.us


Prvih smo dana bili jako ponosni na naš bor, pogotovo kada je na lokalnom radiju pročitana zahvala. Divimo se trgu, ali se ne divimo našem dvorištu koje je sada pusto. Trebat će nam neko vrijeme da se naviknemo. Nemamo prazninu u srcu, već onu veliku u dvorištu. Ali zato sada uživamo u svakom prolasku trgom, koji je ljepši nego ikada prije. A još je ljepši kad ga prekrije snijeg. Ovog Božića naš će dom uljepšati bor u tegli kojeg ćemo nakon blagdana posaditi u dvorište. Možda za nekih dvadesetak godina, ovaj sada mali bor bude dostojan velikog trga.


Image Hosted by ImageShack.us

Trg prekriven snijegom

Image Hosted by ImageShack.us

i noću...

- 20:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Pišem o izložbama, koncertima, osobama i svemu ostalome što susrećem u svakodnevnom životu u Vrbovcu i okolici.

Linkovi